שתף קטע נבחר

מאסר ל"חיילי" אברג'יל על ניסיון לחסל את אבוטבול

בעקבות פרשת טילי הלאו, יישבו אבנר הררי ושותפיו 18 עד 37 חודשים בכלא

בית-משפט השלום בנתניה גזר הבוקר (יום א') עונשי מאסר בני 18 עד 37 חודשים על ארבעה "חיילים" של משפחת אברג'יל, אשר הורשעו בקשירת קשר לרצוח את אסי אבוטבול מנתניה. בגזר הדין קבעה השופטת כי אבנר הררי היה הדומיננטי שבין הנאשמים, וגזרה עליו את עונש המאסר הממושך מבין הארבעה וכמו כן שנה על תנאי וקנס בסך 4,000 שקל.

 

על שאר הנאשמים נגזרו עונשים מעט קלים יותר: על אברהם דויד נגזרו 31 חודשי מאסר בפועל, שנה על תנאי וקנס בסך 3,000 שקל, על ניר דבח נגזרו 28 חודשי מאסר בפועל שנה על תנאי וקנס בסך 2,500 שקל, ועל עמרם כהן נגזרו 28 חודשי מאסר בפועל, שנה מאסר על תנאי וקנס בסך 2,500 שקלים.

 


אבנר הררי (מימין) וניר דבח בבית המשפט (צילום: עידו ארז)

  

בגזר הדין קבעה השופטת רות לורך כי "העונש שייגזר על הנאשמים צריך להעביר מסר לפיו מי שלצורך מאבקי הכוח והשליטה בעולם הפשע יסכן את שלום הציבור וייטע תחושת הפקרות ופגיעה באמון הציבור כי יש מי שיגן עליו, ייענש בחומרה. כשם שהמשטרה השקיעה משאבים רבים לגילוי העבירה ובעקבות זאת הצליחה לסכל את מימוש המטרה, כך מחויב גם בית המשפט באמצעות ענישה הולמת לאכוף את שלטון החוק ולהגן על ביטחון הציבור".

  

לפני תחילת הדיון אמר הררי: "תפרו לנו תיק, הכול עלילה". בסיום הדיון ובעקבות דבריה של התובעת, עו"ד איטה נחמן, כי הנאשמים מסוכנים, נוא הטיח לעברה: "את מסוכנת לציבור. את העלמת ראיות בתיק".

 

עורכי הדין אבי עמירם ויהורם שפטל הודיעו כי בכוונתם להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי על הרשעת הנאשמים ועל חומרת העונש. השניים אף ביקשו לשחרר את הנאשמים עד לשמיעת הערעור, אך השופטת דחתה את בקשתם.

 

הטיל החטיא את אבוטבול

בחודש דצמבר 2005 נורה טיל לאו לעבר מכוניתו של אבוטבול, כשנסע ליד ביתו ברחוב הלילך בשכונת פולג. למזלו של אבוטבול, הטיל החטיא את הרכב והתפוצץ על הכביש מספר מטרים ממנו. פחות מחודשיים לאחר מכן נמצא טיל לאו  צמוד לגדר הקאנטרי קלאב בשכונת רמת פולג כשהוא מוכן להפעלה.

 

את החקירות ניהלה היחידה הארצית לפשיעה בינלאומית, שביצעה מעקבים, תצפיות והאזנות  אחר הנאשמים. על פי מקורות במשטרה, המורשעים היו נחושים לחסל את אבוטבול, ש"דווקא חייב את חייו למשטרה שבעצם המעצר הצילה את חייו".

 

בכתב האישום נטען כי הנאשמים היו קשורים למשפחת אברג'ל, המצויה בסכסוך מתמשך עם אבוטבול, והיו מעורבים בירי טיל לאו לעברו, שהחטיא את המטרה. עוד נטען נגדם כי ערכו סדרת הכנות לפגיעה באבוטבול ובין השאר השיגו מספר כלי רכב, מכשירי טלפון ניידים שאינם רשומים על שמם. בנוסף, נטען נגדם כי בדקו דרכי גישה ומילוט ממקומות שונים שבהם נהג אבוטבול לשהות בנתניה וכי עקבו אחריו ברחבי העיר.  

 

ההרשעה: קשירת קשר

בהכרעת הדין אף קבעה השופטת רות לורך כי הררי היה מעורב גם בירי עצמו: "מכלול הראיות הנסיבתיות מצביע על נוכחות של הררי במקום בו בוצע הירי, בנסיבות שיש בהן כדי ללמד על קשר בארוע זה. אף שאין בראיות כדי להציג במידה הנדרשת בהליך הפלילי כי הוא זה שירה את הטיל בעצמו".

 

השופטת הוסיפה: "הוכח בפניי הרקע הרלוונטי לעבירה בה מואשמים הנאשמים. הוכח קיומו של סכסוך מתמשך בין משפחת אברג'ל למשפחתו של אבוטבול, הוכח קיומו של קשר בין הנאשמים במשפחת אברג'ל וכן הוכח קשר של הררי באירוע ירי הטיל על אבוטבול בחודש דצמבר 2005".

 

השופטת קבעה כי הראיות הנסיבתיות, שכל אחת מהן הוכחה מעבר לספק סביר, מובילה בדבר אשמתם של ארבעת הנאשמים ומהצטברותן של הראיות מתבקשת המסקנה היחידה כי הם קשרו קשר ביניהם ועם אחרים לפגוע באבוטבול".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמרם כהן (מימין) ואברהם דוד
צילום: עידו ארז
צילום: אבי כהן
אסי אבוטבול. ניצל
צילום: אבי כהן
צילום: משטרת ישראל
טיל לאו. החטיא את הרכב
צילום: משטרת ישראל
מומלצים