שתף קטע נבחר

למה אישה נשואה חייבת בכיסוי ראש?

שאלה:

מה המקורות לציווי כיסוי הראש לאשה? 

אני עומדת להינשא וחשה קושי רב בנושא החיוב לכיסוי ראש אחרי החתונה. רציתי לדעת מה המקורות להלכה בה נדרשת האישה לכסות את ראשה והאם יש אפשרות להקל בכך. (רינת, מרכז)

 

תשובה:

כדאי לעיין היטב בספרו של הרב אליקים אלינסון "הצנע לכת" בפרק ג' הדן במקורות מן המקרא ועד האחרונים בנושא כיסוי ראש לנשים נשואות. להלכה אישה היוצאת וראשה פרוע (גלוית שערות) מתוארת במשנה כעוברת על "דת יהודית". ואם ראשה מגולה לגמרי לדעת רוב הפוסקים עוברת על "דת משה" דהיינו איסור דאורייתא.

 

מקובל על הפוסקים שאין האיסור תלוי במנהג המקום או בהרגלי התקופה. ישנם מחלוקות בין הפוסקים לגבי פרטים הלכתיים כמו האם יכולה האישה להקל להסתובב בתוך ביתה ללא כיסוי ראש גם בשעה שהיא נידה ובעלה לומד או מתפלל, האם חובת הכיסוי חלה רק במקומות ציבוריים או גם בין כותלי ביתה? מה דינה של פאה נוכרית? כמה ניתן להקל ולהוציא שערות מחוץ לכיסוי? כאמור כדאי לעיין במקורות הנ"ל בספר.

 

כיום כיסוי ראש למרות שאינו תמיד נוח ולא פשוט וקל ללבושו, מהווה "אמירה דתית". בחורה נשואה הלובשת כיסוי ראש אומרת בכך שהיא מקבלת על עצמה עול תורה וסמכות חז"ל, גם כשהדבר עולה לה במאמצים ובקשיים. כמובן, שבמידת הצורך אפשר להסתמך על הפוסקים המקלים באותם פרטי הלכה בנושא הכיסוי, ובכך להקל מעט מהקושי בנושא זה.

עלי והצליחי

 

(משיב: הרב שמואל סלוטקי)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים