שתף קטע נבחר

בניית הגשר בשער המוגרבים תיבחן מחדש

החברה שמחזיקה בבעלות בקרקע באזור שער המוגרבים חזרה בה מבקשתה לבנות גשר במקום, בעקבות המתיחות הרבה סביב בניית הגשר החדש. החברה תבחן אלטרנטיבה לגשר. במקביל, סיירו חברי כנסת מהאיחוד הלאומי-מפד"ל במקום וקראו להמשך העבודות

החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי הודיעה היום (ג') על משיכת בקשתה להיתר בניית גשר חדש בשער המוגרבים. משמעות הבקשה היא שבניית הגשר במקום תיבחן מחדש. במקביל, ממשיכים חברי כנסת מהימין להגיע למקום כדי להביע את תמיכתם בהמשך העבודות. 

 

החברה, שהיא בעלת הקרקע באזור, הגישה את בקשתה להיתר הבנייה לפני כארבעה חודשים. לפי כחודש התקבל אישור הבנייה, אולם בעקבות המתיחות הרבה סביב בניית הגשר החדש, החליט ראש עיריית ירושלים, אורי לופוליאנסקי, לדחות את בניית גשר המוגרבים ולקיים דיון בוועדות לתכנון ולבניה לגבי המשך העבודות.

 

בעקבות החלטתו של לופוליאנסקי, החליטה גם החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי להסיר את בקשתה המקורית לבניית הגשר. לדברי מנכ"ל החברה, ניסים ארזי, החברה תבחן אלטרנטיבה לגשר, ואם לא תימצא חלופה תנסה החברה להגיש את הצעתה הנוכחית בתהליך הסטטוטורי של תכנון בניין עיר.

 

יש לציין כי החפירות הארכיאולוגיות המתקיימות במקום עתידות להימשך בשמונת החודשים הקרובים כמתוכנן, מכיוון שאין להם קשר לבנייה החדשה של הגשר. ארזי הוסיף כי הוא יצטרך למצוא פיתרון חלופי לגשר, כיוון שהגשר הקיים, דרכו עולים להר תיירים ויהודים נמצא על סף התמוטטות. הוא הוסיף כי משיכת ההצעה אינה עתידה לגרום לדחיית תחילת מועד הבנייה בצורה משמעותית, והבנייה החלופית תתחיל בעוד כשמונה חודשים, אם יתקבלו האישורים המתאימים.

 

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר כי "הודעת החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי, הוצאה על ידי החברה בעקבות אי הבנה בינה לבין עיריית ירושלים. העבודות לבניית גשר המוגרבים יימשכו על פי החוק, ובהמשך להחלטת הממשלה". מהחברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי ביקשו להבהיר, כי ההודעה הוצאה על ידי החברה בעקבות אי הבנה בינה לבין עיריית ירושלים. היות ועד כה לא נתקבלה מעיריית ירושלים הודעה רשמית על ביטול ההיתר העבודות לבניית גשר המוגרבים, תימשכנה על פי החוק ובהתאם להחלטת הממשלה.

 

"הערבים חוששים שיימצאו פריטים יהודיים"

חברי הכנסת של האיחוד הלאומי-מפד"ל סיירו הבוקר במקום. חברי הכנסת אלי גבאי ואורי אריאל קיבלו תדרוך מארכיאולוג המחוז מטעם רשות העתיקות, יובל ברוך. ברוך הסביר לשניים כי רעידת אדמה ושלג כבד שירד בבירה בעבר גרמו להתמוטטות מעלה המוגרבים מצידו הצפוני, ולכן היתה סכנה מיידית למתפללים בכותל. הארכיאולוג העריך בפניהם כי צפויים להימצא באתר החפירות ממצאים מכל התקופות הרבות, שעברו על ירושלים.

 

בצאתו מהתדרוך אמר ח"כ אריאל: "הערבים כנראה חוששים שבחפירות יימצאו פריטים יהודיים, שיחזקו בעיני החברה הישראלית ובעיני העולם, את הזיקה של העם היהודי לארצו". לדבריו, "חלק מהציבור הערבי נוהג בפרובוקציות ואלימות, ומתנהג כגיס חמישי".

 

ח"כ אריאל הדגיש ש"כל העבודות שמתבצעות בבניית הגשר נובעות מטעמי בטיחות עליהן הצהיר מהנדס עיריית ירושלים. במציאות כזו במילא נדרשות חפירות הצלה ארכיאולוגיות".

 

ח"כ גבאי קרא לממשלה שלא להיכנע לגורמים עויינים. "כל כניעה לפרובוקציות מוסלמיות תביא לכניעה וסחטנות נוספת. מדינת ישראל צריכה להגן על האינטרס היהודי במתחם הר הבית. הוויתור של ישראל בשנת 1967 הביא לשלטון הטוטלי של הערבים על הר הבית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקום המריבה
צילום: איי פי
העבודות ליד שער המוגרבים
צילום: דודי ועקנין
ח"כ אריאל. הערבים חוששים
צילום: דודי ועקנין
ח"כ גבאי. כניעה תביא לסחטנות
צילום: דודי ועקנין
מומלצים