שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קלאסיקה עם טוויסט: מילפיי תותים
    רוני ונציה מגישה גרסה מודרנית של המילפיי ("אלף עלים" בצרפתית) הקלאסי. שילוב של פירות אדומים, קרם פטיסייר צהבהב וקליל עם רוטב תותים, בין שתי שכבות דקות של בצק עלים. גם יפה וגם טעים

    מילפיי תותים

    המיוחד במנה הוא בכך שהיא אינה מעוצבת בקווים ישרים וחדים כמו המילפיי הקלאסי. הפירות מסודרים בחופשיות, הקרם והרוטב רכים יותר וזורמים בצורה טבעית על הצלחת, ללא סדר קבוע מראש. גם מראה הפסים הדקורטיביים שעל הבצק הוא מיוחד, ומתקבל ע"י טריק פשוט של אפייה עם רשת

    צינון הפוכה מעל.

     

    המרכיבים (6 מנות אישיות):

    750 גרם בצק עלים משובח, מופשר

    6 כוסות תותים טריים, שטופים ופרוסים

    5-4 כפות סוכר

    1 כף ליקר "גרנד מרנייה" (או ליקר אחר)

    לקרם פטיסייר:

    2 כוסות חלב (3% שומן)

    6 חלמונים

    1/2 כוס סוכר

    1/2 כוס קמח

    1 כפית תמצית וניל

    1 כף ליקר תפוזים "גרנד מרנייה" (או אחר)

    1/2 כוס שמנת מתוקה, מוקצפת לקצף יציב

    לרוטב תותים (לא חובה):

    500 גרם תותים

    3 כפות אבקת סוכר

    1 כפית מיץ לימון

    לקישוט:

    אבקת סוכר

     

    הכלים:

    2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

    2 רשתות צינון

     

    אופן ההכנה:

    1. הבצק: מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי כ-2 מ"מ. מחוררים אותו בצפיפות במזלג, וחותכים ל-12 מלבנים בגודל 10X12 ס"מ כל אחד. מניחים את המלבנים מעל לתבניות האפייה, ומקפיאים ל-30 דקות לפחות.
    2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
    3. מוציאים את התבניות מהמקפיא ומניחים רשת צינון הפוכה מעל מלבני הבצק. אופים 20-15 דקות עד שהבצק זהוב שחום. מצננים על רשת.
    4. קרם פטיסייר: בסיר בינוני מביאים את החלב לסף רתיחה.
    5. מקציפים את החלמונים עם הסוכר במקצף עד שמתקבלת תערובת סמיכה ובהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
    6. יוצקים את החלב החם בזרם דק ובהדרגה מעל לתערובת החלמונים, תוך ערבוב רצוף. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים מעל ללהבה נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שהקרם מסמיך ומגיע לסף רתיחה (אסור להרתיח את הקרם)
    7. מסירים מהאש, מוסיפים את הווניל ואת הליקר (מסננים את הקרם, רק עם יש גושים). יוצקים לתבנית רחבה ושטוחה (לצינון מהיר), מכסים ביריעת ניילון היישר על הקרם ומצננים במקרר.
    8. לאחר הצינון מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך קרם הפטיסייר הקר.
    9. רוטב תותים: בקערת -מעבד-מזון מרסקים את כל החומרים עד שמתקבלת מחית חלקה.
    10. ההרכבה: סמוך לזמן ההגשה מערבבים את פרוסות התותים עם הסוכר והליקר.
    11. מניחים מלבן בצק אחד מעל לכל -צל חת אישית. מניחים מעליו פרוסות תותים, יוצקים מעט קרם פטיסיאר מעליהם, ולבסוף יוצקים רוטב תותים מעל לקרם.
    12. בוזקים אבקת סוכר מעל ל-6 מלבני הבצק שנותרו, ומניחים אותם מעל לקרם כך שיכסו את הנפוליאון. מגישים מייד.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דורון זוסמן
    גירסה מודרנית לקלאסיקה. מילפיי תותים
    צילום: דורון זוסמן
    מומלצים