דן שמיר: "צריך להרוג את ז'לזניק כמה פעמים"
מאמן הפועל ירושלים לא התרשם יותר מדי מהניצחון 79:88 על הסרבים: "נצטרך להתכונן מההתחלה לגומלין, הכל פתוח". טפירו על הטריפל-דאבל: "זה מחמיא, אבל לא חשוב". אוסטין: "ננצח גם בבלגרד". המאמן האורח ווקויצ'יץ': "חסרה לנו הסבלנות"
אוהדי הפועל ירושלים עמדו דקות ארוכות על רגליהם והריעו בסיום לקבוצתם האהובה, רגע אחרי הניצחון 79:88 על ז'לזניק, במפגש הראשון מבין שתיים ברבע גמר גביע יול"ב.
בניגוד אליהם, דן שמיר לא ידע איך לקבל את הניצחון, בעיקר כי מדובר בפער נזיל מאוד שז'לזניק יכולה לסגור במשחק הגומלין בשבוע הבא בבלגרד. "זה לא רע", פתח שמיר את דבריו. "כמו נגד ונטספילס, גם הפעם נתנו הכל על המגרש, לקחנו זריקות טובות ולא עשינו יותר מדי שטויות. נצטרך להתכונן מההתחלה למשחק אגרסיבי ופתוח לחלוטין בסרביה. פער של 9, 10 או 12 הפרש זה אותו דבר מבחינתי".
שמיר, שניהל היטב את המשחק של קבוצתו, הוסיף: "זו רק מחצית ואף אחד לא מסכם במצב כזה. ראיתי הרבה משחקים של ז'לזניק ואני חושב שהפעם הצלחנו מעט לשנות את המשחק שלהם. אני חושב שזו סדרה עם הרבה כישרון וכדורסל. ברור שאנחנו מייחסים חשיבות להפרש, וכמובן שזה היה יכול להיות יותר טוב, אבל זה לא כל כך משנה עכשיו".
על היכולת של ז'לזניק במשחק, אמר המאמן הירושלמי: "הם לא היו במשחק הכי טוב שלהם ולא באחוזי הקליעה שהם רגילים. לדעתי, הם שיחקו כדורסל יוצא מהכלל והגיעו הרבה לקו. אני כבר אומר, נלך לז'לזניק כדי לנצח. כולם יודעים שהם לא נשברים כל כך מהר, לכן צריך 'להרוג' אותם כמה פעמים".
_wa.jpg)
כוכב הערב, מאיר טפירו, התייחס לטריפל-דאבל שהשיג (הראשון בתולדות גביע יול"ב שלא הושג לאחר הארכה): "זהו הטריפל-דאבל הרביעי שלי בקריירה, אבל מי סופר. זה מחמיא וזה כיף, אבל זה לא מה שחשוב. זה היה משחק מול קבוצה טובה מאוד, וגם בסרביה יהיה משחק קשה. ברור שתמיד יוצאים קצת מאוכזבים ממשחק כזה, כי כבר הובלנו יותר, אבל אנחנו שמחים על הניצחון. היה לנו ברור שההפרש יכול להשתנות תוך כדי משחק כי זו קבוצה של קלעים, שברגע שנכנסים ל'זון', קשה לשחק מולם. בכל מקרה, נסע כדי לנצח שם".
סנטר ירושלים, מריו אוסטין: "מה שחשוב הוא הניצחון, ההפרש בכלל לא משנה כי ננצח בבלגרד. בשבילנו כל ניצחון הוא חשוב, בטח מול קבוצה כל כך טובה שמאומנת היטב. יש להם הרבה מאד כישרון וקשה לשחק נגדם. היה ברור שהם יוכלו לחזור למשחק ואני שמח שידענו לסיים את עם ניצחון ב-9 נקודות הפרש. זו מתנה נפלאה ליום הולדתי".
_wa.jpg)
יוריצה גולמאץ: "לא שיחקנו בקצב של החודש האחרון, אבל עדיין היינו טובים. היה משחק קשה, הם קבוצה מאוד מוכשרת והעובדה שבאולם בבלגרד אין הרבה קהל אמורה להקל עלינו. ידעתי שהם לא ישחקו 20 דקות רע, ואחרי הרבע השלישי הם באמת השתפרו. כנראה מאיר קינא בי ורשם גם הוא טריפל-דאבל. מקווה שבמשחק הבא מישהו אחר יקנא בטפירו".
מאמן ז'לזניק, ולאדה ווקויצ'יץ': "אני מברך את ירושלים על הניצחון ואת המאמן שלהם על עבודה טובה. אני לא מרוצה מאיך ששיחקנו, במיוחד ברבע השלישי. לא ביצענו את מה שדיברנו עליו, לא הגענו לזריקות קלות והתוצאה הייתה ההפרש שצמח בסיום. ברבע הרביעי שינינו הגנה וחזרנו למשחק, אבל לא היתה לנו מספיק סבלנות. אני מאמין שאנחנו יכולים לשחק הרבה יותר טוב במשחק הגומלין בסרביה".
