שתף קטע נבחר

פרה? קדושה! - "יום ללא בשר" בישראל ובעולם

במהלך היום הבינלאומי ללא בשר המצוין בכל העולם, ינסו פעילים לעורר את המודעות לנזקים שגורמת תעשיית הבשר הן לצרכניה האדוקים - והן לחיות. "ככל שיותר אנשים ידעו על הסבל המחריד שעוברים בעלי-חיים במשקים המתועשים, הם יבינו שצמחונות היא הבחירה המוסרית המתבקשת", אומרים בעמותת "אנונימוס"

"כל-אחד מאיתנו יכול להציל את חייהם של כ-4,000 בעלי-חיים אם הוא פשוט יחליט להפסיק לאכול אותם", פוסק גיל סרוסי, פעיל עמותת "אנונימוס" המציינת היום (ג') את היום הבינלאומי ללא בשר. יחד עם פעילים נוספים הוא יפעיל אחר-הצהרים דוכנים בהם יחולקו מנות סויה שהתחפשה לבשר, שיוצבו בתל-אביב, חיפה וירושלים. אלה ינסו לשדל את העוברים והשבים לדבוק בתזונה צמחונית, או לפחות להימנע מאכילת בשר ליום אחד בלבד, ויחלקו להם חומרי הסברה הממחישים את ההתעללות הכרוכה בגידול חיות משק בארץ ובעולם.

 

"תעשיית הבשר בישראל גובה מדי שנה את חייהן של למעלה מ-200 מיליון עופות, שנשחטים בסופם של חיים קצרים ומלאי סבל במשקים המתועשים", מוסיף סרוסי. "במהלך היום נזמין את הציבור הרחב להתנסות בתזונה צמחית בריאה ונטולת אכזריות לבעלי-החיים. בין היתר ננסה להוכיח לטועמים שמדובר באורח חיים הכולל מרכיבים, צורות בישול, תבלינים, תבשילים וטעמים מרחבי העולם, שמאפשרים לכל-אחד מאיתנו לעשות את הבחירה המוסרית". 


"השניצל לא ניצוד בג'ונגל". פעילים מסבירים (צילום: באדיבות "אנונימוס") 

 

 

במסגרת אירועי היום הבינלאומי ללא בשר, המתקיימים היום בכל רחבי העולם, מבקשים פעילים למען זכויות בעלי-חיים להעלות את המודעות לנזקים שמחוללת תעשיית הבשר המודרנית הן לצרכניה האדוקים - והן לחיות. "אכילת כמויות גדולות של בשר, שלרוב מכיל גם שרידי כימיקלים וחומרים אנטיביוטיים, מגבירה את הסיכון ללקות במחלות הקטלניות ביותר", מזהירים ב"אנונימוס". "בנוסף חשוב לנו להסביר שהשניצל שאנחנו אוכלים לא ניצוד בג'ונגל. הוא נחתך במשחטה מעוף

שנכנס עדיין נושם ומפרפר למכונת המריטה לאחר שהמתין תשוש, מפוחד וצמא עד מוות במשאית ההובלה. לזה קדם, כמובן, גם גידול בתנאים מחייה נוראים".

 

ספק אם קבוצת הפעילים המקומיים הנלהבת, חלק ניכר מהם טבעונים, תצליח לשכנע בהרף יום את הישראלים לוותר על השווארמה, השיפודים והמנגל ביום העצמאות הממשמש. ובכל זאת, סרוסי מנסה לשמור על אופטימיות. "בכל העולם קוראים היום לאנשים לחשוב מחדש על צריכת היתר של הבשר בעולם המערבי", הוא מסכם. "ככל שיותר אנשים יהיו מודעים לסבל המחריד שעוברות החיות ברפת, בלולים, במשאיות המשנעות אותן ממקום למקום או במשחטות, כך יותר מהם יבינו שהבחירה בצמחונות היא המעשה האנושי המתבקש".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"סויה שהתחפשה לבשר"
צילום באדיבות "אנונימוס"
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים