שתף קטע נבחר

שחר פאר העפילה לחצי גמר טורניר מיאמי

אחרי הניצחון הענק על קוזנצובה, המשיכה הטניסאית הישראלית במומנטום ומחצה 0:6, 3:6 את טטיאנה גארבין האיטלקיה. בשלב הבא ממתינה לה סרינה וויליאמס, שגברה על ניקול ואידיסובה 1:6, 4:6

מסע הקסם נמשך. אחרי הניצחון הענק על סווטלנה קוזנצובה, האלופה המכהנת והמדורגת 3 בעולם, המשיכה הערב (ד') שחר פאר את המומנטום האדיר שלה בטורניר מיאמי (פרסים בסך 3.45 מיליון דולר). פאר מחצה את טטיאנה גארבין האיטלקיה 0:6, 3:6 והעפילה לחצי גמר הטורניר היוקרתי, שם תפגוש את סרינה וויליאמס, שניצחה את ניקול ואידיסובה 1:6, 4:6. בכך, הבטיחה לעצמה פאר 124 אלף דולר והיא אמורה להתקדם למקומות 14-15 בעולם, תלוי בתוצאותיה של סרינה.

 

 

ערב המשחק בטורניר הענק בקי ביסקיין, פאר הזהירה: "יש לה הכל - סרב טוב, סלייס ופורהנד טובים, היא שחקנית טובה מאוד ומסוכנת". אבל הערב אפשר להגיד ששחר כנראה דיברה על עצמה ואחרי 79 דקות בלבד היא דרסה את האיטלקייה המדורגת 25 בעולם בהצגה חד צדדית כמעט מושלמת של שחר.

 

גארבין הגיעה למשחק עם רזומה מרשים בפתיחה של 2007 ובגיל 30 היא רשמה השבוע דירוג שיא בקריירה. אבל כל זה היה רחוק מלהספיק מול פאר, שפשוט עלתה מפוקסת, מרוכזת וחדה, נתנה את המשחק הכי טוב שלה השבוע (הפעם מזג האוויר במיאמי היה חמים וקייצי, ללא הרוחות והגשמים שהפריעו בשבוע הראשון של הטורניר) והעפילה לראשונה בקריירה לחצי הגמר בטורניר מסדר גודל כזה, המכונה tier 1 (הגדולים בסבב אחרי ארבעת טורנירי הגראנד סלאם).

 

פאר, שחקנית של משחקים גדולים, לא נבהלה מהמעמד ופתחה את המשחק בקצב רצחני עם תשחה משחקונים ברצף. גארבין עלתה על הלוח וצימקה ל-6:0, 3:1, אבל שחר לא נבהלה והמשיכה את הריצה ל-1:5. למרות כמה רגעי היסוס שאיפשרו לאיטלקייה להישאר עוד קצת במשחק, שחר סגרה עניין ושלחה איתות ברור שהיא כאן כדי להתחיל להגיע רחוק מאוד בטורנירים הגדולים. אחרי יכולת מרשימה כזו, במעמד כזה, כבר ברור לגמרי שיש לנו את אחת הטניסאיות הטובות ביותר בסבב. ועכשיו שתבוא סרינה.

שחר פאר. הגיעה לכל כדור (צילום: איי פי)

 

מערכה ראשונה - 0:6 לשחר פאר

שחר פאר לא נתנה שום סיכוי ליריבתה כבר מהפתיחה. היא שמרה על ההגשות שלה וכבר במשחקון השני ידעה לשבור את אלו של גראבין בדרך ל-0:2. הטניסאית הישראלית פתחה רע את המשחקון השלישי, פיגרה כבר 40:15, אבל ידעה להתעלות, הפכה את התוצאה ושברה פעם נוספת כדי לעלות ליתרון מבטיח.

 

פאר המשיכה ללחוץ על הדוושה, לא איפשרה לאיטלקיה לקחת נקודות קלות ושברה בפעם השלישית במשחק כדי לסיים את המערכה הראשונה עם 0:6 חלק ומרשים.

 

מערכה שנייה - 3:6 לשחר פאר

פאר לא הסתכלה לאחור והמשיכה בדומיננטיות שלה גם במערכה השנייה. היא לקחה את המשחקון הראשון, שברה את גראבין בשני והמשיכה ל-0:3 משכנע. רק במשחקון הרביעי זכתה הטניסאית האיטלקיה סוף כל סוף בנקודה ראשונה במשחק, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי. פאר אמנם נשברה במשחקון השביעי, אבל ידעה לא לשמוט את היתרון ולנצח את המערכה השנייה 3:6.

פורסם לראשונה 28.03.07, 19:01

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שחר פאר
שחר פאר
צילום: איי פי
מומלצים