שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    איזה בובל'ה - פשוט לאכול אותך!

    סנוב, "בובל'ה" כבר אכלת? מישל דור משחזר מתכון מסורתי שקיבל בירושה מסבתא שלו ומכין תשובה כשרה לפסח לפנקייק - בובה של מנה

     
    בכל פסח אכלו אצלנו "בּוּבֳּלֶ'ה", לא, לא מדובר על בובה אלא על מעין פנקייק שמבוסס על קמח מצה, שסבתא היתה מכינה תוך דקות. ההורים נהנו ממנה עם הקפה ואנו הילדים אכלנו אותה בשקיקה עם חלב. כשפניתי למערכת והצעתי את המתכון, גיליתי שאיש לא מכיר אותו. גם חיפוש באינטרנט העלה תגובה כאן ותגובה שם ולכן החלטתי לעשות קאמבק למתכון שמחזיר אותי לטעם של פעם:

     

    בובלה

    המרכיבים: 

    ביצים - ביצה לכל סועד, מומלץ לעצור בשש ביצים אחרת קשה להפוך את ה"בּוּבֳּלֶ'ה"

    קמח מצה

    כף סוכר

    ו..זהו

     

    אופן ההכנה:

    1. מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב ויפה.
    2. מוסיפים את החלמונים בעדינות לקערה שבה הקצף.
    3. על כל ביצה, מוסיפים כף גדושה של קמח מצה לקערה, וכן וכף אחת של סוכר. מקציפים שוב (אפשר ידנית).
    4. לאחר שהתערובת מתייצבת מחממים מעט שמן במחבת (מומלץ טפלון).
    5. יוצקים את התערובת כשהמחבת חמה. מטגנים על אש נמוכה מספר דקות ללא כיסוי - עד שרואים שהתחתית של התערובת התקשתה וקיבלה גוון זהוב.
    6. מניחים צלחת על החלק העליון והופכים, תוך החזרה למחבת כדי שהצד השני יתבשל. ניתן גם להשתמש במחבתות מיוחדות כמו של הרושטי להפיכה ללא כל בעייה, אך יש לשמן את החלק העליון כך שה"בּוּבֳּלֶ'ה" לא תידבק אליו.
    7. לאחר מספר דקות של בישול בתוספת טלטול המחבת למניעת הדבקה - מגישים לצלחת רחבה, מפזרים סוכר ומגישים.

     

    ניתן גם להכין "מיני "בּוּבֳּלֶ'ה"" כמו פנקייקים - במקום אחת גדולה - כמה קטנות. מה שהפתיע אותי היתה ההתלהבות של שי הצלם מה"בּוּבֳּלֶ'ה" שהכנתי - הוא הציע להגיש את הבובלה יחד עם כדור גלידה - רעיון מעולה. אני פונה אליכם הגולשים לשמוע האם המתכון מוכר לכם, ואילו תוספות אתם מציעים במקום הסוכר.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שי מציע: להגיש עם גלידה בצד. בובלה
    צילום: שי רוזנצוויג
    מומלצים