שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    פינוק אמיתי: סלסלת מרנג במילוי גלידה

    מנה אישית מרשימה לסיום ארוחת ערב חגיגית, עשוייה מסלסלת מרנג שממלאים בגלידה משובחת ומעליה נוזל בחופשיות רוטב שוקולד חם, בשילוב טקסטורות מקסים של חם וקר, קריספי וקרמי

    ניתן להכין מראש את המרנג, להקפיא בקופסה אטומה עד חודשיים, ואז להרכיב את המנה במהירות לפני ההגשה.

     

    המרכיבים ‭7-6)‬ מנות‭:(‬ 

    למרנג:

    3 חלבונים, בטמפרטורת החדר

    1/4‬ כפית "קרם אוף טרטר" (במדף התבלינים בסופר‭,(‬ לא חובה

    ‭1/8‬ כפית מלח

    ‭2/3‬ כוס סוכר

    גלידת וניל, שוקולד, מוקה או אגוזים

    שקדים מולבנים פרוסים וקלויים, לקישוט

    לרוטב שוקולד:

    200 גרם שוקולד מריר משובח, חתוך לקוביות

    ‭1/2‬ כוס שמנת מתוקה

     

    הכלים: 1 תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה

     

    אופן ההכנה:

    1. המרנג: מחממים את התנור לחום נמוך מאוד ‭100)‬ מעלות)‭.
    2.  על 2 גליונות נייר אפייה משרטטים ‭7-6‬ עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעפרון. הופכים את הניירות כך שאפשר יהיה לראות דרכם את העיגולים המשורטטים.
    3. בקערת מערבל שמים את החלבונים עם ה"קרם אוף טרטר" והמלח, ומתחילים להקציף במהירות בינונית עד שנוצר קצף לבן ויציב. מגבירים למהירות בינונית-גבוהה ומוסיפים את הסוכר לאט ובהדרגה. מקציפים במשך ‭3-2‬ דקות עד לקבלת קצף נוקשה מבריק, אך לא יבש.
    4. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה עגולה חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים קודם מעט מרנג ב‭4-‬ הפינות של התבנית ומהדקים אליהן את הניירות המשורטטים למניעת תזוזה. מחזיקים את השקית באוויר (במרחק 2 ס"מ מעל הנייר) בזווית של 90 מעלות, ומזלפים ספירלות של מרנג דמויות שבלול, בצורה סיבובית ומתמשכת, בתוך העיגולים המשורטטים, כשמתחילים ממרכז העיגול החוצה, עד שמכסים את כל העיגול. כדי לעצב צורת סלסלה, מזלפים עוד עיגול או שניים מעל לשוליים החיצוניים מסביב לעיצוב "גדר" (לממהרים, אפשר למרוח שכבת מרנג בעובי ‭1½‬ ס"מ בתוך כל עיגול בעזרת כף, לעיצוב תחתיות מרנג בלבד).
    5. אופים 2 שעות או יותר, עד שעיגולי המרנג בהירים, יבשים לגמרי ונפרדים בקלות מהנייר. מצננים בתנור הכבוי עם דלת סגורה כל הלילה, עד שהמרנג יבש ומצונן.
    6. רוטב שוקולד: שמים את קוביות השוקולד עם השמנת בסיר כבד. מחממים על אש נמוכה תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה וסמיכה.
    7. הרכבה: לפני ההגשה מניחים סלסלת מרנג בצלחת הגשה. ממלאים בכדור גלידה ויוצקים רוטב שוקולד חם מעל. מקשטים בפרוסות שקדים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קינוח מפנק. סלסלת מרנג במילוי גלידה
    צילום: דורון זוסמן
    מומלצים