שתף קטע נבחר

מתכוננים ליום-העצמאות: קבב עגל עם סלסה קלויה

יום העצמאות, אומר רון (שפאץ) כהן, החליף את פסח כחג הזבחים - המוני בית ישראל יוצאים, צולים ומנפנפים. לכבוד החג הקרב, הוא יצא לברר איך מכינים קבב עגל מצויין שלצידו סלסה קלויה של עגבניות ופלפלים

 

אחרי ששוככות רוחות הסדר וצהלולי המימונה נרגעים, מתפנה העם בציון לחוג את חג הזבחים האמיתי של השנה, הלא הוא, יום עצמאותינו. חריכת בשרים על גריל פחמים היא אחת מטכניקות הבישול העתיקות ביותר שידועות לאדם וכזו שכל ישראלי ממוצע, עם או בלי חולצה מתמחה בה, משחר ילדותו.

 

בקצביות המפורסמות כבר לוקחים הזמנות ונבנים להם המלאים, הכל בדרך ל-300-500 גרם בשר לאדם, בלי שום היסוס או חרטה. אחד מאבני הבניין של קולקציית המנגל הוא הקבב. הוא מגיע באינספור גרסאות, צורות ודרכי הכנה. כל אחד והאמת המקובבת שלו.

 

אצל אנטוניו מנסה וטל שרון מ"בוצ'ר" התל-אביבית חוגגים עצמאות כל השנה. על הגריל הגדול עם רשת הברזל האימתנית שלו, נצלים בשרים רבים ובראשם הקבב המקומי. מדובר בגרסא מינימליסטית עם מעט תיבול, על טהרת בשר הבקר ועם כמות מתונה של בצל ועשבי תיבול שנקצצו דקיקות בסכין חדה. אחרי שיוצרים את התערובת חשוב לא פחות לגלגל את הקבבים באחידות ולצלות בסבלנות על להבה לא חזקה מידי.

 

מומלץ להכין את התערובת בבוקר של יום העצמאות ולא לפני כן, כדי להמנע מהגרת נוזלים ותסיסה. את הבשר מומלץ לטחון באיטליז שאתם מכירים ובטח שלא להסתמך על הבלוקים המזעזעים של הבשר הטחון מאגף הקפואים. לצד הקבב מומלץ להושיב קערה של סלסה אפויה שתעשה טוב לכל מה שתורידו מהגריל. יאללה חאפלה...

 

קבב עגל צנוברים ונענע

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 ק"ג בשר טחון (תערובת של 80% כתף עגל ו-20% שומן עגל)

200 גרם פטרוזליה קצוצה דק

100 גרם בצל לבן קצוץ דק

15 עלי נענע קצוצה

20 צנוברים קלויים

2 כפיות מלח

2 כפיות פלפל שחור

1/2 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד ואורירי. חשוב ללוש את המסה בצורה יסודית כדי לפזר את כל חומרי הטעם בצורה אחידה.
  2. יוצרים קבבים בגודל שבין 50-60 גרם וצולים על להבה בינונית. תחילה על צד אחד, עד שמתחילים לצאת נוזלים מהקבב, הופכים שנית וזהו. אם אין ברירה, אפשר להפוך לפעם נוספת, אבל בכל מקרה חשוב להמנע מהפיכות מרובות, נעיצות מזלג וחיתוכי סכין שיגירו נוזלים יקרים מתוך הקבב.

 

סלסה קלויה של עגבניות ופלפלים

המרכיבים:

15 עגבניות תמר – עכשיו מתחילה העונה

2 פלפלים אדומים ( גמבה ו/או חריף)

2 בצלים לבנים קלופים חתוכים לרבעים

1 פלפל חריף טרי

1 שורש סלרי חתוך לחצי

1 שורש פטרוזליה חתוך לחצי

8 שיני שום

מלח , פלפל

שמן זית לפי הצורך

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הירקות במלח, פלפל ושמן זית ומצפים היטב, מעבירים לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה, אופים בחום של 220 מעלות למשך 30 ד'.
  2. מניחים להתקרר. קולפים את העגבניות, מגלענים את הפלפלים ומקלפים ומכניסים את הכל לבלנדר, טוחנים.
  3. בזמן שהבלנדר עובד זולפים פנימה עוד כמה כפות שמן זית, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. לבסוף מוסיפים מעט פפריקה מתוקה או חריפה, מעט פטרוזליה וכוסברה קצוצה דק. מגישים בחום החדר.

 

  • "בוצ'ר", הרצל 10, ת"א. טל' 03-5104446.

 

רון (שפאץ) כהן, הוא השף והבעלים של קייטרינג בסגנון אישי, ומעביר סדנאות בישול במסגרות שונות. רוצים לפנות אליו ישירות? לחצו כאן .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורלי דיין
תיבול מינימלי. תערובת לקבב
צילום: אורלי דיין
מומלצים