שתף קטע נבחר

טירקל: מה הלחץ לפרסם פרוטוקולים?

ועדת וינוגרד ובית המשפט העליון ניצבים על מסלול התנגשות, כאשר כל אחד מהצדדים מתבצר בעמדתו בעניין פרסום הפרוטוקולים. הוועדה מקבלת חיזוק בלתי צפוי מהשופט בדימוס יעקב טירקל, שאומר ל-ynet: "אינני מבין את הדחיפות ואת הלחץ לפרסם את העדויות כבר עכשיו"

חיזוק בלתי צפוי לעמדת ועדת וינוגרד: שופט בית המשפט העליון בדימוס, יעקב טירקל, מצטרף לעמדת ועדת וינוגרד וטוען שאין דחיפות לפרסם את הפרוטוקולים. "אינני מבין את הדחיפות ואת הלחץ לפרסם את העדויות כבר עכשיו", אמר ל-ynet. "צריך להניח לוועדה לעשות את עבודתה וגם את ההחלטה בדבר מועד הפרסום להפקיד בידיה. כמובן שגם החלטה כזו נתונה לפיקוח".

 

אל השופט טירקל, העומד בראש הוועדה למינוי בכירים, מצטרפים משפטנים נוספים, בהם שופטים בדימוס שכיהנו בבית המשפט העליון, הניצבים אף הם לימין ועדת וינוגרד בקריאה לאפשר לה לסיים את עבודתה, ולא להתעקש על המועד לפרסום העדויות, שאינו רלוונטי לדידם.

 

בכירה במערכת המשפטית: "אסור לכרות את הענף עליו יושבת ועדת וינוגרד. לא היתה התרסה בהתנהלות הוועדה מול בג"ץ. הוועדה השתמשה בכלים לגיטיימים, אולי לא תמיד הנכונים ביותר, כדי להביא את עמדתה בסוגיה עקרונית לדיון ציבורי".

 

שר המשפטים לשעבר, יוסף (טומי) לפיד, הנחשב למקורבו של אולמרט, אמר ל-ynet: "אני חושב שיש עיתונאים העוסקים בדה-לגיטמציה של ועדת וינוגרד מתוך חשש שהוועדה לא תוציא מסקנות כל כך שליליות נגד אולמרט ופרץ, כמו שהם היו רוצים. כאשר כותבים שווינוגרד הוא 'נער שליח של אולמרט' זה לא רציני. מה עוד שוינוגרד איננו היחיד בוועדה אלא רק אחד מתוך קבוצה של אנשים מאוד מכובדים. האם כולם נערי שליח?"

 

גורמים בוועדה: זה ויכוח עקרוני טהור

על רקע זה אומרים גורמים בוועדה ל-ynet: "המחשבה כי חברי הוועדה מנסים לשכב על הגדר על מנת להגן על פוליטקאי כזה או אחר - לא נכונה. מדובר פה בוויכוח עקרוני טהור". משפטנים המכירים מקרוב מאוד את עבודת הוועדה אומרים שדו"ח הביניים ירעיד את האדמה. לדבריהם, "הדו"ח מעמיק מאוד ורציני וכולל טון בוטה מאוד וקשה כלפי האחראים למחדלי המלחמה האחרונה".

 

ביום ראשון, לאחר הדיון בו מתחו שופטי בג"ץ ביקורת חריפה על חברי ועדת וינוגרד, נמסר מהוועדה כי העדויות שנמסרו מפי בכירי המדינה - יחשפו רק שבועיים לאחר פרסום דו"ח הביניים. העדויות הראשונות שיפורסמו יהיו של ראש הממשלה אהוד אולמרט, שר הביטחון עמיר פרץ, והרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ. דו"ח הביניים אמור להתפרסם לקראת סוף החודש.

 

לעומת זאת חברת הכנסת זהבה גלאון, שעתרה לבג"ץ בנושא פרסום העדויות, אמרה לאחר הודעת הוועדה כי יש לפרסם את העדויות לפני מסקנות הביניים. "פרסום העדויות לפני המסקנות חיוני לקידום מטרתה המרכזית של הוועדה - הגעה לחקר האמת". עו"ד דפנה הולץ-לכנר, המייצגת את גלאון, הוסיפה: "אם הציבור יקבל דו"ח מסכם המכיל מסקנות בלבד, מבלי שיהיו בידיו נתונים שבאמצעותם יוכל להעריך את המסקנות - יאבד הדו"ח את תוקפו המוסרי". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופט בדימוס טירקל. מה הדחיפות?
צילום: גיל יוחנן
ועדת וינוגרד. אחרי דו"ח הביניים
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים