תוספת עם פטנט: פירה עשיר של ירקות שורש (פרווה)
מחית קרמית ואוורירית מתפו"א וירקות שורש. מוגש עם קצפת צמחית ללא סוכר, עלי פטרוזיליה טריים ופטנט לסיום: תוספת קרנצ'ית של בצל מטוגן וביסלי גריל
מחית מעודנת מתפוחי אדמה וירקות שורש – פרווה
מתכון של תמי סירקיס-אקרמן
המרכיבים (6-8 מנות):
6-8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ושטופים
1 בטטה בינונית
1 שורש סלרי בינוני
1 שורש פטרוזליה בינוני
5-4 יחידות ארטישוק ירושלמי, נקי ומקולף
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 מיכל קצפת צמחית ללא סוכר
להגשה:
1/2 מיכל קצפת צמחית ללא סוכר, מוקצפת לקצפת יציבה
1 שקית בצל מטוגן יבש
1 כוס ביסלי גריל
אופן ההכנה:
- מבשלים את ירקות השורש במים מומלחים ומפולפלים, רק עד שיתרככו.
- מעבירים את הירקות לקערת הגשה (עדיף עמידה במיקרוגל).
- מוסיפים כחצי כוס ממי הבישול ומועכים את הירקות יחד בעזרת ממחה ידני, או חשמלי.
- מוסיפים למחית מלח, פלפל, פפריקה ומערבבים היטב.
- מוסיפים חצי מיכל קצפת צמחית ללא סוכר ומעט שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- מקציפים את חצי המיכל הנותר של הקצפת הצמחית ומרכיבים את המנה: מעל המחית של ירקות השורש מניחים קצפת פרווה ושילוב של בצל יבש מטוגן וביסלי גריל טרי ופריך.
קרמית ואוורירית. מחית תפו"א וירקות שורש
צילום: לירון אלמוג
תמי סירקיס-אקרמן
צילום: דניאל חכים
מומלצים