שתף קטע נבחר

רעיון מדליק לקינוח: נשיקת תותים על קרם שושנים

שף קונדיטור יניב גור-אריה מגיש מתכון לקינוח נהדר: רוטב תותים סמיך בתוך גביע זכוכית ומעליו קרם אוורירי בטעם שושנים, כשהכל מכוסה בפירורי בצק פריכים

 

נשיקת תותים בקרם שושנים

מתכון של השף-קונדיטור, יניב גור אריה

 

המרכיבים (6 מנות):

לקרם שושנים:

250 מ"ל חלב

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 15%

50 גרם קורנפלור

5 חלמונים

100 גרם סוכר

1 מקל וניל

1 חבילה (100 גרם) חמאה

30 מ"ל מי שושנים

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת 38% מוקצפת לקצפת רכה

לרוטב תותים:

1 סלסלת תותים

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות ליקר תפוזים

לפירורים (שטרוייזל):

50 גרם סוכר חום בהיר

1/2 חבילה (סה"כ 50 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם קמח

50 גרם אבקת שקדים

 

אופן ההכנה:

  1. הקרם: מערבבים את הקורנפלור עם כמה כפות שמנת 15%, מוסיפים חלמונים וסוכר וטורפים היטב.
  2. מרתיחים בסיר את החלב עם יתרת השמנת, כף סוכר וחצי מקל וניל. מוסיפים את התערובת לתערובת החלבונים בהדרגתיות, תוך כדי השוואת טמפרטורות.
  3. מחזירים הכל לסיר ומחממים על אש קטנה, תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך למרקם של פודינג.
  4. מסירים מהאש וטורפים פנימה חמאה, עד שהיא נמסה. מתבלים במי שושנים ומצננים. מעבירים לקערה.
  5. מקציפים שמנת 38% במערבל ומוסיפים אותה בתנועות קיפול לקרם המוכן. מעבירים לשק זילוף.
  6. רוטב תות: טוחנים יחד את כל המרכיבים (תותים, אבקת סוכר, ליקר תפוזים) לקבלת רוטב חלק.
  7. שטרוייזל: מעבדים יחד את כל החומרים לפירורים גסים. מפזרים על תבנית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-10 דקות.
  8. הגשה: מניחים בתחתית כוס רוטב תותים. יוצקים מעל מקרם השושנים ומפזרים מעל פירורי שטרוייזל.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפנק. נשיקת תותים בקרם שושנים ופירורים
צילום: סאן וידאו
מומלצים