שתף קטע נבחר

געגועי לצ'יזקייק

היי לכולם!

 

בשבועות האחרונים עובדות כל חיות הרפת והמחלבות שעות נוספות כדי לספק את הביקוש האסטרונומי למוצרי חלב שנוצר לקראת שבועות. העבודה הכי קשה נעשית באגף הפרות - ואחת הסיבות היא אהבתנו לעוגות גבינה.

 

לילידי ניו יורק כמוני יש הגדרה מאד ברורה לגבי מה ראוי להיקרא "עוגת גבינה". המודל הוא עוגת הגבינה של "לינדיז" - מסעדה אגדית ששכנה בברודווי, ביתם השני של המלחין גרשווין, כוכבי תיאטרון ודמויות מפורסמות מהמאפיה היהודית. ב"לינדיז" המציאו את הגברת הראשונה של עוגות ניו יורק: עוגת גבינה חלומית שפשוט נמסה בפה. הייתי ילדה קטנה כשביקרתי ב"לינדיז", אבל אני עדיין יכולה להיזכר בטעמה כשאני עוצמת את עיני.

 

ה"צ'יזקייק" של "לינדיז" (שעשויה במקור על טהרת גבינת שמנת "פילדלפיה") שימשה לי כהשראה לעוגת גבינה עם חלבה (אפשר לוותר על החלבה) שקשה להאמין שהיא עשויה בעיקר מגבינות 9% ו-5%.

 

לכל מי שביקש מתכון לעוגת גבינה מטופו - עשיתי ניסיונות בסוף שבוע, וגם לכם דאגתי. אז שיהיה לכם ממש בתאבון.

 

הערות
  • גבינה: פעם הייתי מכינה עוגות גבינה מ"טוב טעם" 5% של טרה, הגבינה הלבנה הכי טובה שפעם הייתה. היום הורידו אותה ל-3% והוסיפו מייצבים. אני כבר לא קונה יותר.
  • וניל: לעוגה טובה מגיע שתשתמשו רק תמצית וניל טבעית. למה? קראו כאן.

 

עוגת גבינה וחלבה (חצי חטא)

אפשר להוסיף ציפוי: מערבבים עוד חבילה של סמפוניה בכפית או שתיים סוכר ו-1/2 כפית תמצית וניל ומורחים על העוגה 5 דקות לפני גמר האפייה. מצננים בתנור ומפזרים למעלה חלבה נוספת לקישוט. מנסים להתאפק ומקררים כמה שעות או במשך הלילה לפני שמגישים.

 

מכינים בתבנית 22 ס"מ לקבלת עוגה גבוהה או 24 ס"מ, לעוגה יותר נמוכה.

 

המרכיבים (14-12 מנות):

לקלתית:

1 חבילת 150 גרם פתי בר חרובים מקמח מלא אורגני

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או 1/2 כוס שמן)

1/4 כפית קינמון

1/4 כוס סוכר דמררה (או דבש)

למילוי:

4 חבילות סימפוניה 5% (כ-750 גרם)

2 חבילות גבינת סקי 9% (500 גרם)

1 כוס חלבה וניל מעוכה (אפשר גם "שערות" חלבה)

1/4 1 כוס סוכר חום מוזהב (בהיר יותר מדמררה)

3 כפות קמח, רצוי לבן אורגני, רב שימושי של "שטיבל" או כוסמין

1/4 כפית תמצית וניל טבעית

6 ביצים אורגניות

1/4 כוס שמנת לבישול

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים קלות תבנית קפיצית 22 או 24 ס"מ ומרפדים אותה בנייר אפייה - עיגול על התחתית ורצועה עבה בדופן (השומן מדביק את הנייר למקום).
  2. טוחנים את עוגיות הפתי בר במעבד מזון (או בשקית עם פטיש שניצלים) ומוסיפים את החמאה והסוכר. מהדקים באופן שווה לתוך התחתית וחלק מהדפנות של התבנית.
  3. בעזרת מערבל חשמלי, טורפים גבינות, סוכר, חלבה,קמח ווניל ביחד עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים קלות. יוצקים פנימה את השמנת. טריפת-יתר יגרום לסדקים בעוגה. יוצקים לתבנית ואופים 12-15 דקות.
  4. מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים שעה או יותר, עד קיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי (אפשר גם קצת לח).
  5. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים כשהדלת פתוחה חלקית, כשעה. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות, עדיף כל הלילה.

 

עוגת "גבינה" מטופו

אפשר להכין את העוגה בלי ביצים, אך הביצים מעניקות מרקם שדומה לעוגת גבינה אמיתית. שימו לב, אני לא משתמשת בתחליפי הגבינה של טופוטי, העשירים יותר בשומן ומכילים חומר משמר. אפשר לקשט את העוגה בריבה שדוללה במעט מים רותחים או להשתמש בציפוי שמוצע בהמשך.

 

המרכיבים:

לקלתית:

1 חבילת 150 גרם פתי בר חרובים מקמח מלא אורגני

1/2 כוס שמן

1/4 כפית קינמון

1/4 כוס סוכר דמררה (או דבש)

למילוי:

500 גרם טופו, רצוי שייזן

1/2 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/2 1 כפיות תמצית וניל טבעי

1/4 כפית מלח

2-3 כפות טחינה גולמית

3/4 כוס סוכר (רצוי חום בהיר מוזהב או דמררה)

2 כפות דבש

1/2 כפית אבקת אפייה

2 ביצים (רצוי אורגניות)

1/2 1 כפית קורנפלור (אם לא משתמשים בביצים)

ציפוי (אופציונלי):

250 גרם טופו

1/4 כוס שמן

1/4 כוס אבקת סוכר או דבש

1 כפית תמצית וניל טבעי

1/3 כפית מיץ לימון טבעי (או יותר אם משתמשים בדבש)

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. טוחנים את עוגיות הפתי בר במעבד מזון (או בשקית עם פטיש שניצלים) ומוסיפים את החמאה והסוכר. מהדקים באופן שווה לתוך התחתית וחלק מהדפנות של התבנית.
  3. מערבבים את כל חומרי המילוי במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה מאד. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות או עד שהעוגה יציבה. מוציאים, מצננים לטמפ' חדר, מורחים את הציפוי אם רוצים ומקררים עד שהעוגה קרה לגמרי.
  4. להכנת הציפוי: טורפים את כל החומרים ביחד ומורחים בשכבה דקה על העוגה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרדיט: ויז'ואל/פוטוס
מקור ניו-יורקי. עוגת גבינה אפוייה
קרדיט: ויז'ואל/פוטוס
רוקחת עוגות. פיליס גלזר
צילום: ירון ברנר
מומלצים