שתף קטע נבחר

הכי טובה ומשובחה: גלידה מדרום ועד צפון

הקיץ כבר כאן והקרב על קהל מלקקי הגלידות בעיצומו: יעל גרטי ואיוי לרר יצא למסע ליקוקים חסר מעצורים והן מגישות, בסיוע חברי פורום האוכל של ynet, את מפת הגלידריות של המדינה, מדן ועד אילת, מאלוורה ועד סורבה אשכולית ובזיליקום. כפיות - היכון, הכן, צא!

ירושלים, השפלה והדרום אזור המרכז אזור השרון אזור הצפון 

פעם, כשהיינו קטנים, התרגשנו מ"פופ-אייס", שהיו שקיות מיץ קפואות בצבע אדום או ירוק. אחר כך התקדמנו לגלידה בטעם פונץ'-בננה, ומשם נסקנו לגלידה בטעם וניל עם דובדבנים מסוכרים. כיום אנחנו מסרבים להסתפק בפחות מגלידת שמנת עשירה בטעם ויסקי, שוקולד-מנטה או זביונה, תחת כל עץ רענן ניצבת גלידריה והתחרות על לבם של הלקקנים - עזה.

 

הכמות העצומה של הגלידריות הפכה את מה שהיה בילדותנו מבצע נועז (שכלל הליכה בת 10 קילומטרים לפחות) - לבילוי נגיש, מגניב ולגיטימי לשעת לילה מאוחרת (או כל שעה) - תוך התעלמות מסוגיית הקלוריות ו/או משיקולי בריאות. בדיוק כמו בסוגיית הפלאפל – לכל אחד יש את הגלידריה שלו, מי שומר לה אמונים מנעוריו (גם אם טעמה דלוח) ומי בחר בה אחרי שבחן עמוקות את כל הגלידריות בעיר.

 

רבי יהודה היה נותן בהן סימנים: הגלידריות בנות הדור הישן: קירות החרסינה המהוהים, מכונות הגלידה הישנות ניצבות ברקע, הגלידה משוטחת בקו מאוזן בתוך מיכלי נירוסטה אפרוריים, הטעמים בסיסיים, שמרניים. הטעם - תעשייתי משהו, חסר נוכחות - והס מלהזכיר קישוטים או טעימות, אבל... אח! הזכרונות! הזכרונות!

 

הגלידריות בנות הדור החדש, לעומתן, מעוצבות ובוהקות. תלוליות גלידה רכות וחושניות מתפרצות מן המיכלים, הטעמים חדשניים ויצירתיים, הקישוטים מרמזים על טעמן והטעימות מוצעות בנדיבות. הפער בין הדורות בא על ביטויו, כצפוי, במחיר: בעוד בנות הדור הישן מציעות כדור בודד ב-7 שקלים, בנות הדור החדש מציעות כדור בודד ב-10 שקלים.

 

"כתוצאה מהצמיחה במשק", מסביר מאיר דהן, אחד הבעלים של רשת הגלידריות "אלדו", "לציבור יש יותר כסף פנוי - והוא מוכן לשלם יותר עבור גלידה איכותית, למרות שמחירי הגלידה בסופרמרקט זולים יותר".

 

איזו גלידה קונים?

 

"גברים וילדים לא מתחשבנים וקונים יותר גלידות שמנת", מספר דהן, "באלדו 70-60% מהגלידות הנמכרות הן גלידות שמנת, והיתר - גלידות דיאט וסורבה, שנשים נוטות להעדיף". באופן מוזר הן ילדים והן מבוגרים נוטים להעדיף את טעמי השוקולד והווניל. הילדים, מספר דהן, אוהבים את הטעמים הבסיסיים, והמבוגרים – בוחרים בהם מתוך געגועים לטעמי ילדותם. ברמת גן, לדברי דהן, הטעם השולט הוא פיסטוק, על שום ריבוי יוצאי עיראק. באזורים "הצפוניים", הוא מספר, נרשמת דרישה לטעם הערמונים, ובאזורים בהם ריכוזי אוכולוסיית יוצאי חבר העמים גדולים – נרשמת צריכה מוגברת של הווניל האיטלקי, שמזכיר, מתברר, טעם נפוץ ברוסיה ששמו פְּלַמְבּיר. העולים מארה"ב, טוען דהן, אוכלים גלידה בלי שום קשר למזג האוויר. "הם מגיעים בגשם שוטף לסניף הכשר שלנו בירושלים, רועדים מקור, ומבקשים שלוש 'כּדוּרות'. זה נראה כמו קטע מסרט של פליני".


קודם כל העיניים אוכלות. גלידה (צילום: יעל גרטי) 

 

איך אנחנו בוחרים טעמים?

 

נדמה שקהל המלקקים מתחלק לשתי קבוצות: אלה שקוראים תחילה את שמות הטעמים ואחר כך מביטים בעיון רב על המיכלים - ואלה שמביטים תחילה על הגלידה במיכלים - ואז בודקים את השלטים הקטנים. "קודם כל העיניים אוכלות", גורס דהן, "מסתכלים תחילה על המיכלים, בהמשך קוראים את השלטים. כשאתה נכנס לגלידריה בפעם הראשונה אתה בדרך כלל המום מן המבחר, עומד ובוהה. כשכבר מכירים את הגלידריה מתפלאים פחות וניגשים ישר למה שאוהבים, או לסוג שנאלצים לאכול מטעמי בריאות - אבל תמיד שואלים מה חדש".

 

נותנים לך, תטעם

 

הציבור הישראלי התרגל בשנים האחרונות לטעום מהגלידה לפני נטילת ההחלטה הגורלית. "הטעימות בגלידריות נולדו כתוצאה מהתחרות העזה", מסביר דהן, "זה קטע שכמעט ואינו קיים בחו"ל, להוציא גלידריות בודדות באיטליה. שם אתה אמור לדעת מה אתה רוצה. כאן - הארץ קטנה: גלידריה אחת מתחילה להעניק טעימות ללקוחות - ואחריה כולן. כיום כל גלידריה שמכבדת את עצמה מאפשרת ללקוחות לטעום".

 

"אין גבול?", אני חוקרת את המוכרת ב"ד"ר לק". "אין גבול", היא מודיעה, "אפשר לטעום גם עשרה טעמים. העיקר שהלקוח יהיה מרוצה מהגלידה שבחר בסופו של דבר". "גם אצלנו אין מגבלה", מגלה דהן, "ההנחיה היא לתת ללקוחות לטעום, כדי להעניק חוויה טובה של אכילת גלידה. האבסורד הוא, שאם טעמת מ-10 טעמים שונים - אכלת כמעט מנה שלמה. יש אנשים שמגיעים לסניפים רק כדי לטעום, ובדרך כלל המוכרים כבר יודעים לזהותם ומנסים להגבילם, בעדינות רבה. 99% מהאנשים בסדר בעניין הזה, טועמים באמת בשביל לקבל החלטה ולרכוש, אפילו אם הם יודעים מראש מה הם רוצים".

 

ממוצע הטעימות, למקרה ששאלתם את עצמכם, הוא שלושה טעמים. "המחיר משקלל את זה", אומר דהן, "אין ארוחות חינם".

 

מפת הגלידריות של המדינה

יצאנו לשרטט את מפת הגלידריות של המדינה, מדן ועד אילת, תוך שאנו נעזרות בחברי פורום האוכל של Ynet. פיתחנו מיומנות בזלילת גלידה בשלושה מקומות שונים בערב אחד, בשרבוט מסקנות על מפיות דקיקות ובהשלכת מנות גלידה בהיחבא. רגע לפני שאתם מטקבקים במלוא העזוז: מטעמי חוסר מקום השתדלנו להמנע מאזכורים כפולים של רשתות (מה שלא תמיד עלה בידינו) וכן נמנענו מלהזכיר את הגלידריות הבאות: "וניליה", "גלידה סיציליאנית", "בראוויסימו", "אייסברג" ו"פינגווין", שנזכרו בכתבה שפורסמה לפני שנתיים

 

ירושלים, השפלה והדרום

 

מוסלין

במקום הכי פחות צפוי, בשכונת הקטמונים הדהויה והמוזנחת, בסמוך למספרה ומכון יופי, שוכנת גלידריית "מוּסלין" שנפתחה לפני ימים ספורים, בוהקת ונקייה. למקום, הקרוי על שם הקרם הצרפתי, אחראית אורית ורדי (38) שהיתה אשת מחשבים עד לפני ארבע שנים, לימדה את עצמה קונדיטוריה בעזרת ספרים ונסעה לקורסי גלידה, שוקולד ועוגיות מקרון בבית הספר הידוע "לה נוטרה" בצרפת. במפעל שהקימה בצמוד לביתה היא מייצרת כבר 3 שנים גלידת שמנת וגלידת סורבה מחומרי גלם איכותיים, אותם מכרה עד כה רק למסעדות גורמה בירושלים ובמרכז - וללקוחות פרטיים. "השקעתי לאחרונה השקעה עצומה במטרה להפוך את המפעל לכשר", היא מספרת, "וציפיתי שכמות הלקוחות תגדל, מה שלא קרה". היות וכך (וגם כדי לזכות במעט פרטיות) החליטה אורית לפתוח חנות גלידות. ולמה דווקא בקטמונים? "השכונה מתפתחת", מסבירה אורית, "והיא כבר מזמן לא מעוזם של הפנתרים השחורים. אני גרה כאן ממול והיה לי חשוב להיות זמינה לארבעת ילדיי. מחירי השכירות במושבה הגרמנית או במרכז העיר מטורפים - ובנוסף יש כאן שפע חניה בחינם. אין שום סיבה שכולם ירוצו כל הזמן למושבה או למרכז העיר". והגלידה? שלחתי את בת דודתי ת' לטעום - וזו חזרה נסערת ודיווחה: גלידת קפה-ערביקה - מעולה, גלידת הפרלינה – טעימה מאוד, גלידת הקלבדוס - טובה, סורבה מלון ונענע - נחמד, סורבה לימונענע - מוצלח מאוד וגלידות הסורבה בטעם אשכולית ותות-דומדמניות - טובות מאוד. לצדן מוצעות גלידות יצירתיות ומוזרות כגון: סורבה אשכולית ובזיליקום, סורבה לימון וטימין, גלידת הל, גלידת תבלינים - "מעולות", דיווחה ת', "מדליקות ממש, השילובים מפתיעים". עוד בקולקציה: עוגיות מקרון מעולות, בטעמי פיסטוק, קפה, ועוד - שאפשר לשלב עם הגלידות. "אותי היא קנתה", סיכמה ת'. מחיר כדור אחד: 8 שקלים, 2 כדורים: 14 שקלים, 3 כדורים: 18 שקלים. רח' קנאי הגליל 9, קטמונים, קרוב לצומת פת, ירושלים, טל' 077-5523313 או 052-3420583. כשר, סגור בשבת, בקרוב יהיה פתוח במוצאי שבת.


גלידות יצירתיות ומוזרות ושילובים מפתיעים. מוסלין (צילום: מאוריציו רוסאלס)

 

קונוס

במרכז כלל, שידוע כאחד הבניינים הבלתי-אטרקטיביים בעיר, שוכנת גלידת "קונוס", שמאחוריה עומדות שתי אחיות, אתי לוירר ורותי דיל, שלמדו את רזי המקצוע באיטליה והקימו את המפעל בירושלים בשנת 1990. במשך השנים הן מכרו גלידה למסעדות, בתי קפה וחברות קייטרינג בירושלים ובשפלה - ובפברואר 2006 פתחו את החנות. "זה היה בתקופה שאחרי האינתיפאדה", מסבירה אתי את הבחירה במיקום המשונה, "וחיפשנו מקום מוגן. היה לנו צורך במקום גדול, שכן יש לנו ויטרינה ענקית, שמכילה 42 טעמים, ואין הרבה מקומות גדולים בעיר". הגלידה שהשתיים מייצרות היא גלידה על בסיס חלב (5%), לצד גלידת סורבה. הטעמים: טירמיסו, זביונה, תאנים, תמרים, אמרטו, שוקולד-תפוז סיני, ויסקי, קואנטרו, רום-צימוקים מנטה וגם... אלוורה. מחיר כדור אחד: 8 שקלים, שני כדורים: 15 שקלים, 3 כדורים: 20 שקלים. כשרה, פתוחה בשעות 09:00-17:00 בלבד. סגורה בשבת. בניין כלל, רח' אגריפס 42, ירושלים, טל' 02-6222353.


גלידת אלוורה במיקום מפתיע. קונוס (צילום: יהונתן לוירר) 

 

ראשל"צ

"רותמותק" מפורום האוכל ממליצה על גלידת אנדרי הממוקמת באזור התעשייה החדש (סחרוב 8, טל' 9412844). "אין איזה שוס גדול", היא מדווחת, "גלידה טעימה ותו לא". עוד ממליצה רותמותק על דלי קרים שבמרכז העיר (ז'בוטינסקי 16, טל' 03-9665458), המציעה מגוון רחב מאוד של טעמים - וגם טעמים עונתיים מתחלפים.

 

אזור מודיעין

"חגית 3" מפורום האוכל ובתה מאי ממליצות על גלידת טרטופו שבמרכז רננים במכבים (טל' 08-9263123), בה ניתן למצוא גלידות שמנת, סורבה, יוגורט וסויה. טעמים מומלצים: סורבה לימונענע וגלידות שמנת בטעמי חטיפים, כגון: "סניקרס", "מארס" ו"כיףכף".

 

גלידה באר שבע

בתום מלחמת העולם השניה ברחה יוליה רוטנברג ז"ל מפולין והגיעה לווינה. היא החלה לעסוק במסעדנות ומשם התגלגלה לייצור גלידות. עם קום המדינה היא עלתה ארצה, התמקמה בבאר שבע והקימה בשנת 1950 את "גלידה באר שבע", שהיתה לתחנת עצירה אולטימטיבית בדרך לאילת. נכדיה, עודד ואליענה בר, הפכו את המפעל המשפחתי לרשת המונה 16 סניפים ברחבי הארץ. בשני מפעלים, הממוקמים בבאר שבע ובקרית גת, הם מייצרים גלידה נטולת חומרים משמרים, מייצבים או צבעי מאכל. גלידת היוגורט מכילה 5-3% שומן וגלידת השמנת מכילה 9-7% שומן. מחיר כדור: 8 שקלים, 2 כדורים: 4 שקלים, 3 כדורים: 17 שקלים. קיצי מפורום האוכל ממליצה על טעמי הלימונענע, יוגורט ודובדבנים, פרג, פינה קולדה – "ובעצם הכל טעים", היא מסכמת. רח' הדסה 50, באר שבע, טל' 08-6277072.


העסק המשפתי הפך לרשת. גלידה באר שבע (צילום: יעל גרטי) 

 

אילת

גדי המל מפורום האוכל ממליץ על פינילק, שהיא לדבריו הגלידריה (בהא הידיעה) של האילתים, כבר למעלה מעשרים שנה. הבעלים, כפי שניתן לנחש, הוא פיני, נצר לגלידת "אריה" המפורסמת מהרצליה. "הייצור יומיומי", מדווח גדי, "זוהי הגלידה הטעימה ביותר והזולה ביותר באילת". מחיר כדור: 6.5 שקלים, שני כדורים: 11 שקלים, 3 כדורים: 15 שקלים. כשר. מרכז מור, טל' 08-6375318.

 

עוד ממליץ גדי על סניף אלדו הממוקם במרכז הקניות שבמלון "הילטון", המציע מדי יום טעמים חדשים, וגם שני סוגים דיאבטיים. מחיר כדור: 10 שקלים, 2 כדורים: 15 שקלים, 3 כדורים: 20 שקלים.

 

חותמת את רשימתו של גדי: ד"ר לק שבמרכז "פנינת אילת", בין מלון "גלי אילת" לקניון "מול הים". מחיר כדור: 7 שקלים, 2 כדורים: 12 שקלים, 3 כדורים: 16 שקלים. טל' 08-6373936.

 

חזור למעלה
אזור המרכז

 

מקס ומוריץ

לפני ימים ספורים נפתחה בגבעתיים גלידריה חדשה המשלבת בין שתי אהבותיו של רן וילסון, הבעלים: גלידה וספרי ילדים. כאן יכולים הילדים ללקק גלידה בזמן שהוריהם מקריאים להם סיפור משפע הספרים הממתינים עד המדף, בפינת הקריאה. מותר ללקק מעל הספרים, מותר לטפטף. על המדף הגבוה ניצבים ספרי ילדים נקיים המוצעים למכירה, אותם בחר וילסון בקפידה. ולמרות העובדה שמדובר בגלידריה: יש אריזות מתנה, סימניות ופתקי החלפה ("בסטימצקי אי אפשר להחליף ספר בגלידה"). על הקיר תלויה "מגילת זכויות האישונים" ובה: "הזכות לשאול שאלות באמצע הקריאה", "הזכות לחבק את הספר ואפילו חזק", ועוד. "יש אנשים שמגיעים הנה ולא מבינים בכלל מה הקשר בין גלידה וספרי ילדים", אומר וילסון (32), שעסק קודם לכן בצילום ובקונדיטוריה, "ויש אנשים שמבינים לבד. מבחינתי לספרים יש כאן תפקיד חינוכי להורים, שיגיעו וישקיעו רבע שעה בילדים שלהם כשהם אוכלים גלידה". מחיר גלידה קטנה: 10 שקלים, גלידה גדולה: 16 שקלים. כצנלסון 64, פינת וייצמן, גבעתיים, טל' 03-7315544.


מלקקים בזמן שקוראים. מקס ומוריץ (צילום: יעל גרטי)

 

שקד

לפני קצת יותר משנה פתח בית הקפה "השקד" ברמת גן סניף בנמל תל אביב. לעומת סניף האם, מציע הסניף שבנמל גם סנדוויצ'ים, קפה ומיצים טבעיים - אך הדגש הוא על גלידה. בהתאם לגלידריה ששוכנת באזור שמתפקד בבקרים כמקום בילוי למשפחות - וכמוקד בליינות בלילות, "שקד" מציעה גלידת "דרדסים" בצבע תכלת זוהר (הטעם הוא מסטיק, אם מתעקשים לדעת) לצד גלידת "רד בול". מתוך מאגר של כ-100 טעמים מוצעים בכל רגע נתון כ-20 מהם בתצוגה. הגלידה מיוצרת כאן, בחדר אחורי, מדי יום, מחומרי גלם טבעיים שמגיעים מאיטליה ומהארץ. בתפריט: גלידות שמנת, דיאט, סורבה ויוגורט באחוזי שומן שנעים בין 0% ל-5%, כולן במרקם סמיך וטוב. בגזרת הסורבה טעמנו גזר ותפוז עם טעם של בריאות וסורבה שוקולד מריר שהרגיש ממש כמו טראפלס קפואים. מחיר כדור אחד: 10 שקלים, 2 כדורים: 16 שקלים, 3 כדורים: 19 שקלים.

 

ארקובלנו

רק לפני חודש וחצי פתח שי אבישר את הגלידריה שלו באזור הפופולרי של צומת דיזנגוף-בן גוריון בתל אביב. על הקיר תלויה הדיפלומה מאיטליה וגאוותו הגדולה היא על כך שכל הגלידות מיוצרות מחומרים טבעיים בלבד, עם 5% שומן ו-20% אוויר. לצד גלידת השמנת מוצעים גם סורבה ללא שומן, גלידה ללא סוכר ואף גלידה משמנת צמחית. המקום נתון עדיין בשלב ההרצה ולכן העיצוב ספרטני-משהו. בתכנית: להציב מאזניים דיגיטליות במקום ("לאף אחד אחר אין את האומץ") תחת השלט: "גלידה אכלת, לא עלית". הגלידה עצמה מתאימה בעיקר לחובבי הפשטות - כמעט בלי תוספות, ללא קישוטים ופצפוצים ועם טעם עדין למדי, אולי עדין מדי. מחיר כדור: 10 שקלים, 2 כדורים: 15 שקלים, 3 כדורים: 19 שקלים. דיזנגוף 165, תל אביב.

 

איטליאן פארק

כבר שלוש שנים שוכנת בבטחה גלידריית "איטליאן פארק" ברחוב יהודה מכבי (שלה קשר היסטורי לרשת "אלדו"), עמוסה במלקקים רוב שעות הפתיחה, ולא בכדי. המקום - אסתטי, ובוויטרינה מקבלות את פני הנכנסים 28 ערימות גלידה, מעוצבות למשעי. מריאנה, בעלת המקום שלמדה את המלאכה באיטליה, ממציאה את שפע הטעמים. מדי יום מכינים כאן גלידה טרייה עם 6% אחוזי שומן. בין הטעמים שמחכים לכם כאן: דונטלה (שוקולד אגוזים עם פצפוצים קראנצ'יים), יוגורט פירות יער, לואקר ו-After eight. גלידות הסויה והגלידות הדיאבטיות מתגלות כמוצלחות למדי. מחיר כדור אחד: 11 שקלים, 2 כדורים: 15 שקלים, 3 כדורים: 19 שקלים. רח' יהודה המכבי 67, תל אביב, טל' 03-5449970.

 

ארלקינו

"גלידת שף", מצהיר השלט של "ארלקינו", ומלבד העובדה כי אכן מדובר בגלידה איכותית במיוחד, בעלת מרקם קליל יחסית, מתבטאת עובדה זאת גם במגוון הטעמים שמציעה הגלידריה בכל רגע נתון. בניגוד לגלידריות רשת, בהן המבחר נותר לרוב מקובע למדי, התחושה ב"ארלקינו" היא שבחדר אחורי נמצא שף יצירתי במיוחד שחוכך את ידיו בהנאה ושואל את עצמו: "מה אמציא עכשיו?". כך מגיחים למקרר טעמים שונים ומשונים. הצוות החביב העומד לרשותך אינו מפסיק להגיש לעברך כפיות טעימה גם אם לא ביקשת, מה שהופך את הביקור במקום לחוויה כייפית במיוחד. המחירון אינו נוקב במספר הכדורים כמקובל, כי אם במספר הדקות הנדרשות לחיסול המנה, כך שניתן לבחור בין 3 דקות (15 שקל בכוס, 13 שקלים בגביע) ל-7 דקות (20 שקל בכוס, 18 שקלים בגביע). ועוד לא אמרנו מילה על כך שאין הגבלה על כמות הטעמים שניתן לדחוס במנה. טעמים מומלצים: עדיאלה, עוגת גבינה, חלבה, פיסטוק, מלבי ומה שהמציאו באותו היום. דיזנגוף 267, תל אביב, טל' 077-9400083.

 


מאגר של 100 טעמים. גלידריית שקד (צילום: רועי ברקוביץ')

 

פאפא אלדו

ב"פאפא אלדו",שנפתחה לפני שנה וחצי, מכינים שלמה ומירה סוויסה את הגלידה במקום, על פי טכניקה ומתכונים של הרשת האיטלקית, ממוצרים שמגיעים מארץ המגף. מתוך מאגר של כ-60 טעמים, מצויים בגלידריה בכל רגע נתון כ-30 טעמים שונים, כולל טעמי סורבה, גלידת דיאט (0% שומן ומומתקת בסוכרלוז) וגלידת סויה. הגלידה עצמה סמיכה ועשירה במיוחד, בעלת טעם דומיננטי, במיוחד כשמדובר בטעמי השמנת. טעמי הסורבה בולטים במרקם יוצא דופן לטובה, ואינם מאופיינים בקרחיות המאפיינת גלידות סורבה במקומות רבים. טעמים מומלצים: סורבה מפירות העונה, גלידת היוגורט, שוקולד לבן ותפוז. מחיר כדור אחד: 10 שקלים, 2 כדורים: 15 שקלים, 3 כדורים: 19 שקלים. רח' אבן גבירול 107, תל אביב, טל' 03-5295555.

 

היידיס

גלידת "היידיס", על מראה הוויטרינות הבלתי מטופח בעליל, מציעה 16 סוגי גלידת שמנת (5%) בטעמים סטנדרטיים למדי (על בסיס חטיפים כגון קינדר, סניקרס ומארס) - אך גולת הכותרת כאן היא גלידת היוגורט הייחודית המכילה 1.5% שומן ו-90-70 קלוריות ל-100 גרם בלבד, המוצעת בשישה טעמים שונים (שלושה קבועים - טבעי, וניל ושוקולד, ושלושה מתחלפים). מרקמה - נעים לחיך והטעם הטבעי מוצלח ביותר. המחיר: 8.90-13.90 שקלים. רח' אבן גבירול, מול גן העיר, תל אביב.

 

טרטופו

ברחובה הראשי של נווה צדק ממתינה "טרטופו", פנינה קסומה ומתוקה המציעה גלידות שמנתיות רכות וטעימות באווירה קצת אחרת, לצלילי ז'ק ברל. אפשר לשבת אל הבר המשקיף לרחוב (ולאתר הבנייה ממול...) או על כסאות העץ בפנים או בחוץ ולהנות מגלידת שוקולד-מנטה מדהימה (שמזכירה את הממתק "After eight"), גלידת טרטופו - טעימה מאוד, שוקולד - מצוינת, קנטוצ'י - לא מלהיבה ובננה-תמרים-פקאן - שאיננה מוצלחת. מחיר כדור אחד: 10 שקלים, 2 כדורים: 15 שקלים. עוד בקולקציה: גופרה בלגית ("מבצק, כמו בבלגיה, לא מבלילה", אומר אחד העובדים, "זו מנה גדולה, מתאימה לזוג"). שבזי 25, נווה צדק, תל אביב, טל' 03-5170505.

 

אנדרי

בדרום יפו, בואך בת ים, שוכנת גלידריית אנדרי. רגעי מזל נדירים יכולים לזמן לכם מקום חניה במפרץ הצמוד. "בררררר, קרה מדי", אמרתי למוכר כשטעמתי מהגלידה בטעם רום-צימוקים, וזה משך בכתפיו. "בררר", המשכתי, כשטעמתי מגלידת הפיסטוק, "הגלידה שלכם קרה מדי", קבלתי. "כנראה שיש לך בעיה בשיניים", הודיע לי העובד במקום (לא דובים ולא יער). עם האבחנה הזו לקחתי כדור גלידת קפה והמשכתי לדרכי. רק כעבור 5 דקות התחלתי ליהנות ממנה, מה שלא אמור לקרות כשקונים גלידה. המרקם שמנתי נחמד, הטעמים נחמדים - אך לא מסעירים. מחיר כדור אחד: 7 שקלים, 2 כדורים: 11 שקלים. רח' יפת 138, יפו (טל' 03-6816284). סניפים נוספים ממתינים לכם ברמת גן (מגדל בסר) ובראשל"צ.

 

קוזו

עם כל הכבוד למאמציו של חולדאי לשפץ ולשפר את מראה של יפו, האזור בו ממוקמת גלידריית "קוזו" המיתולוגית עודו מוזנח וטובל בהררי אשפה. בכניסה לגלידרייה ניצבים כסאות ושולחנות פלסטיק, עליהם נח בעל הבית (או שמא מדובר בעובד?), אין בא ואין הולך. כשאני מתקרבת הוא מזדחל בחוסר-חשק אל הוויטרינה וחושף את מיכלי הגלידה המכוסים כליל. הוא אינו מציע טעימות – ואני לא מעזה לבקש. הגלידה כאן היא גלידה-מסטיק, שפירושו מרקם צמיגי משהו, דביק. אני מבקשת גביע קטן (9 שקלים) ובו 2 טעמים: מוקה ורום צימוקים, טועמת כפית מכל טעם ומחפשת סמטה צדדית בה אוכל להפטר מהרכישה הטרייה: הטעם-תעשייתי, לא טעים, לא מרגש, לא מפנק. נראה שעיקר זהרה של "קוזו" נשען על זכרונות הילדות של מי שגדלו ביפו. כך חולפת תהילת עולם. שד' ירושלים 79, יפו, טל' 03-6829806.

 

חזור למעלה
אזור השרון

 

אלדו

רשת "אלדו", שמחזיקה גם ברשת "טרטופו" (והגלידה בהן זהה), מונה כיום 34 סניפים, כולם בזכיינות. תחילתה של הרשת בגלידריית "דולצ'ה מלודי" (בן יהודה 122, תל אביב) שהוקמה לפני 13 שנים על ידי אלדו, איטלקי אמיתי. בעקבות ההצלחה הקים אלדו את "פאפא אלדו" ואת ארבעת סניפי "אלדו" הראשונים, ולפני ארבע שנים מכר את הרשת למאיר דהן ויובל מיימון, שהזניקו אותה לגודלה הנוכחי. "בגלידריה איטלקית אמיתית", מסביר דהן, "תמיד יראו דלת למטבח, ואת המכונות מאחור. אצלנו כל סניף הוא מפעל בזעיר אנפין. מדי יום מייצרים גלידות טריות ואת הגלידה שנותרה בסופו של יום - מערבבים עם חומרים חדשים ומוציאים מחדש מהמכונה. גלידה טרייה משמינה פחות מגלידה שיוצרה במפעל, שכן לצורך שינוע יש להקפיא את הגלידה לטמפרטורה של מינוס 25 מעלות, שבה קשה ללקוח לטעום - ולכן מוסיפים סוכר נוסף. כדי שהגלידה תעמוד בשינוע מוסיפים לה גם שומן נוסף". הסניף הרמת-שרוני ניצב באחד הצמתים השוקקים בעיר (רח' סוקולוב 70, פינת שד' ביאליק, טל' 5477888), מואר, נקי ומציע שירות אדיב. והגלידה? טובה מאוד. גלידת קפה – טובה, גלידת וניל עם עוגיות שקדים - מדהימה. 10 שקלים לכדור אחד, 16 שקלים לשני כדורים.


כל סניף הוא מפעל בזעיר אנפין. אלדו (צילום: מאיר דהן)

 

גלידה טוני

שרוני מפורום האוכל משפשפת ידיים בתאווה למראה הוויטרינה הנקייה והמפתה של "טוני", גלידריה המנוהלת על ידי משפחה איטלקית. "זו הגלידריה שלי בה' הידיעה", מצהירה שרוני, "מבחר הטעמים - עצום, החל בחמצמצים וכלה במתוקים מאוד, כשהאהובה עלי היא הגלידה בטעם קינדר. כן, מהממתק המפורסם". חטיף נוסף שמככב בטעמי הגלידה של "טוני" הוא ה"טוויקס" עם שוקולד לבן: "כל לֶק פוגש חתיכה הגונה מן החטיף", מתארת שרוני. אפשר גם לקנות קינוחים קפואים מרשימים לאירוח בבית. מחיר מנה: 11 שקלים. הרצל 5, כיכר העצמאות, נתניה, טל' 09-8340406.

 

גלידה מונטנה

עוד ממליצה שרוני על גלידה מונטנה, שהיא אבן פינה בעיר, לדבריה. "מדובר בגלידה רכה שנמזגת ממכונה", היא מספרת, "בטעם וניל בלבד, והשוס הוא שפע התוספות המפנקות שבעל הבית מנפק עם הגביע (שמגיע ב-3 גדלים): פקאן סיני, דובדבנים, רוטב שוקולד, פצפוצי שוקולד ומעל הכל – קצפת שנישאת לרום. אין כאן תגלית קולינרית", היא מתוודה, "שהרי מדובר בגלידה ממכונה, ובכל זאת - אני מאוהבת במקום". 20 שקלים לגביע גדול, אחד העם 5, מאחורי התחנה המרכזית, נתניה (טל' 09-8343758).

 

דלי קרים

סניפה הרענני של הרשת מציע גלידה שמנתית רכה וטעימה: שוקולד-רום-צימוקים - מעולה, פקאן סיני וריבת חלב - כנ"ל, פרפה קפוצ'ינו - חביב. מחיר כדור אחד: 7 שקלים. שני כדורים: 13 שקלים. רח' אחוזה 110, רעננה, טל' 077-2006491.

 

גלידה אריה

לפני עשרים שנה עמד אריה ומכר גלידות נחשקות בקרוואן צנוע בכניסה לחוף השרון בהרצליה. עם השנים הפך הקרוואן לאימפריה המונה 6 סניפים (קניון רננים, קניון ארנה, קניון גבעתיים, קניון שבעת הכוכבים וסניף חדש במרכז העיר הרצליה). הקרוואן בכניסה לחוף השרון השתדרג בינתיים למבנה, מעוטר באריחים לבנים וצהובים, והגלידה? פשוטה ובלתי מתחכמת. מתברר שמה שריגש את בלוטות הטעם שלנו לפני עשרים שנה כבר לא עושה את העבודה: גלידת קפה - סבירה, גלידת קרמל - מתוקה מאוד וטעימה למדי, אך פשוטה - וגלידת פיסטוק בטעם של כלום. מחיר כדור אחד: 9 שקלים, 2 כדורים: 14 שקלים, 3 כדורים: 17 שקלים.


הקרוואן השתדרג. גלידות אריה (צילום: יעל גרטי) 

 

ד"ר לק

רשת ד"ר לק, שלמרבה הפרדוקס הוקמה ע"י רופא שיניים שמאס בעבודתו, חוגגת בימים אלה 20 שנה. לרגל המאורע קושטו הסניפים בשלטים - ומתכון שהומצא באותה תקופה נשלף מן הכספת. נכון, נוכח ריבוי הרשתות בשנים האחרונות כבודה של ד"ר לק נרמס מעט - אך בדיקה עדכנית העלתה את המסקנה שעדיין מדובר באחת הגלידריות הטובות במדינה. גלידת טירמיסו, משופעת בחתיכות בישקוטי ספוגי אלכוהול, התגלתה כמעולה; גלידת תמרים-רום-פקאן וגלידת קפה – כנ"ל, וגלידת ריבת חלב היתה פשוטה וטובה מאוד. הסניף בהרצליה פיתוח (שד' אבא אבן 5, טל' 09-9557322) אסתטי ונקי, השירות טוב. מחיר כדור: 8 שקלים, 2 כדורים: 13 שקלים.

 

פרדו

השלט בחוץ מצהיר: "גלידה דרום אמריקאית". בוויטרינה: גלידות שמנת, גלידות דיאט וגלידות יוגורט. גזרת השמנת מנפקת גלידת שוקולד-רום-צימוקים מעולה, גלידת שוקולד-תפוז מסעירה, גלידת מוקה-ויסקי נפלאה, גלידת שוקולד-מנטה טעימה, ועוד. המרקם נעים, הטעמים חזקים ומרגשים. מאחורי הגלידריה, שהוקמה ברמת השרון לפני 17 שנה, מסתתר מרסלו עלטוּב, שמשפחתו עלתה ארצה מאורוגוואי לפני 25 שנה. רצה הגורל והבעלים של רשת הגלידריות הארגנטינאית "פרדו" היה חבר של המשפחה, וזה סייע בהקמת העסק. "אנחנו משתמשים הרבה בריבת חלב ובסמביון (זביונה)", מספר מרסלו, "שהם מוטיבים חזקים בגלידות באורוגוואי ובארגנטינה. הכל טבעי לחלוטין ואחוזי השומן נמוכים יחסית: רק 8.5% בגלידת הווניל. התחלנו לפי קונספט דרום אמריקאי - ועם הזמן התאמנו את עצמנו לדרישות הקהל הישראלי. בדרום אמריקה אתה לא רואה את הגלידה בכלל, הכל מכוסה ואנשים עומדים יפה בתור ומבקשים את הטעמים הרצויים. פה אין סיכוי שזה היה הולך ככה. שם אנשים באים ואוכלים גלידה בניחותא, בגביעי זכוכית יפים. פה כולם ממהרים, לוקחים והולכים". 7 שקלים לכדור אחד, 13 שקלים לשני כדורים. סוקולוב 86, רמת השרון, טל' 03-5470459 (וסניף נוסף ברח' וייצמן 42, כפר סבא).


הקונספט הדרום אמריקאי התאים את עצמו לישראל. פרדו (צילום: יעל גרטי) 

 

פאזל

סופרים קלוריות? הגלידרייה הזו מציעה גלידה על בסיס חלב 3% שומן בלבד. לצדה מוצעות, בוויטרינה שאיננה אסתטית כלל וכלל, גם גלידות סורבה אחדות - ולעתים רחוקות גם גלידות שמנת. הטעם? בינוני. גלידת שוקולד מריר - סבירה, סורבה פסיפלורה - חביב מינוס. השירות - טוב. מחיר כדור: 9 שקלים. אוסישקין 16, רמת השרון, טל' 03-5473371.

 

חזור למעלה
אזור הצפון

 

"רחלי השפית" מפורום האוכל ממליצה על גלידריה טרטופו בנהריה (שד' הגעתון 50, טל' 04-9920110), על לג'נדה בחיפה (שד' הנשיא 129, מרכז הכרמל, טל' 04-8100771) שנקראה עד לא מזמן "פרסקו", על טרטופו בחיפה (שד' מוריה 29, טל' 04-8100030) ועל סניף אלדו הממוקם במדרחוב של זכרון יעקב (טל' 04-6391102), שם התענגה על טעמי שוקולד-רושה, חלבה, פיסטוק ומרציפן.

 

"עידית המקורית" מפורום האוכל ממליצה על גלידת תל חנן הידועה, המנפקת גלידה אמריקאית-סטייל, אך "הרבה-הרבה-הרבה יותר טעימה", מוגשת עם קצפת, סירופ פטל שנוזל לתחתית הכוס ומעוטרת באגוזים. דרך בר יהודה 103, תל חנן, נשר, טל' 04-8212112; טיילת בת גלים - וסניפים נוספים ברחבי הארץ.

 

פספסנו את הגלידריה שלכם? חושבים שטעינו? טקבקו את זה!

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בין 7 ל-10 שקלים. כדור גלידה
צילום: מאוריציו רוסאלס
עם קישוטים או בלי? גלידה במיכלים
צילום: יעל גרטי
בישראל אין גבול לטעימות
צילום: יעל גרטי
בצבעי הדגל. גלידה "כחול לבן"
הדור החדש של הגלידות
שילוב מוצלח. גלידת שוקולד-קינמון
מומלצים