אוכלים ב"לילה לבן" ועוד חדשות
מבזק חדשות אוכל: "לילה לבן" בתל אביב, סניף חדש ל"מוזס", קיץ ב"אורקה", תפריט מעדנייה ב"מסה" וסדנת בישול קיצי עם ארז קומרובסקי ב"יערות הכרמל"
לילה לבן 2007
זו השנה השלישית שעיריית תל אביב חוגגת את הכרזתה על אתר מורשת עולמית של אונסק"ו באירועי "הלילה הלבן" (30-28 ביוני). בגזרת האוכל - עשרות המסעדות והברים המשתתפים בפסטיבל יהיו פתוחים במשך כל הלילה ובמהלך סוף השבוע לקהל הרחב ויגישו תפריטים מיוחדים לימי הפסטיבל ב-76 שקל. רשימת המקומות: אג'נדה, אודאון, אוונגרד, אוסישקין, איסט 38, אל גאוצ'ו, אנג'וי, בוקצ'ו, בר גיורא, ברוהאוס, גואטה, ג'לאטו אייס, דיטה, דים סאם, טמפטיישן, ין ינג, כרמלה בנחלה, לה סנטרל, לוקאס, למון גראס, מינה טומיי, מקס ברנר, מרתה, מתוקה, סול גולד קפה, Sushi 2 go, סטוצי, פויקה, פסטה מיאה, צ'יינה קורט, קבלרוס, קופי פרינט, קיוטו סלסה, קימל ותהל. במקומות נוספים יתקיימו אירועים מיוחדים ויוצעו מנות מיוחדות לאירוע.
סניף חדש ל"מוזס"
רשת מסעדות "מוזס" פתחה סניף חדש ברמת החייל, תל אביב, המצטרף לשתי המסעדות הוותיקות יותר שבשדרות רוטשילד בתל אביב ובהרצליה פיתוח. בימים אלו הסניף נפתח בשעה 17:00, אך כבר בימים הקרובים יחל הסניף לפעול במתכונת מלאה, 7 ימים בשבוע משעה 12:00 ועד 4:00 בבוקר. החל מהשעה 24:00 יוצע בסניף תפריט לייט נייט ובימים א'-ה' בין 17:00-12:00 יוצעו עסקיות. בסניף החדש הוקמה תשתית למערך משלוחים שיחל לפעול בעוד מספר חודשים.
- מוזס רמת החייל, רח' הברזל 26, תל אביב, 03-6494747
תפריט קיץ באורקה
אורקה משיקה תפריט חדש עם מנות קיציות שבנה השף ערן שרויטמן. לתפריט הערב מצטרפות בין היתר אויסטר על קרם פרש עם ג'לי מי ים, מרק אספרגוס עם שמן כמהין, שרימפס פרובנסל עם קרם קוקוס ואספרגוס ברוטב פרמז'ן, שרימפס מוקפצים עם קציפת תירס ומיני צ'יפס, פריקסה דג עם פירה ועוף קונפי עם חיטה מעושנת, וקניוח של אבטיח בשלוש צורות, קוביות אבטיח ונענע בסירופ פורט, מונחות על מקפא אבטיח, המונח על קציפת אבטיח וקרם פרש. במקביל, מתעדכן גם תפריט עסקיות הצהריים.
- אורקה, נחלת בנימין 57, תל אביב, 03-5665505

אויסטר על קרם פרש עם ג'לי מי ים. אורקה
ארז קומרובסקי ב"יערות הכרמל"
במלון "יערות הכרמל" מקיימים סדנת בישול קיצי בה יארח השף של האחוזה אמיר כלפון את השף ארז קומרובסקי. הסדנה תתקיים בתאריכים 4-2 ביולי. בין היתר כוללת הסדנה בישול אורגני קליל, סדנאות מיצי פירות טבעיים וסורבטים, סדנת בישול קליפורני, שיעור אפייה והתנסות מעשית. מחיר השתתפות בסדנה: החל מ- 1,995 שקל לאדם בחדר זוגי, כולל שהייה באחוזה לשני לילות. טלפון להזמנות: 04-8307878
תפריט מעדנייה ב"Messa"
השף אביב מסה מגיש לרגל הקיץ תפריט "מעדנייה" בבר המסעדה. התפריט כולל מגוון מאזטים ובהם גבינות ונקניקי גורמה אשר מיוצרים בארץ ובחו"ל וכולם נבחרו בקפידה על ידי השף. בין המנות: טונה מעושנת בליווי סלט בורגול, מיני לאפה עם שווארמה, נתחי רוסטביף, פטה כבדים ופסטרומה - בשר כבוש בנוסח תורכי עם מלון. את המנות מלווה תפריט קוקטיילים קיציים שנוצרו על ידי צוות המקום ובהם הושם דגש על רעננות ופירותיות. בין הקוקטיילים: מרטיני בזיליקום, SO-CO-PE (על בסיס פירות יער), אלדרברי מרטיני וקמפרי הדרים.
- "מסה", רח' הארבעה 19, תל-אביב, 03-6856859