שרימפס ברוטב, פסטה ברוטשילד
מבזק חדשות אוכל: יומולדת ל"פויקה", אחות שלישית ל"פביאנה", ערבי בוסה נובה בטעם ים תיכוני ב"מרתה" ועוד חדשות
יומולדת 3 ל"פויקה"
מסעדת "פויקה" חוגגת יום הולדת 3. חגיגות יום ההולדת יערכו בתאריכים 5-19/7/07. כדי למנוע ממכם התלבטויות מיותרות, יוגשו לכבוד יומולדת 3 מיני תפריטים בני 3 מנות ודיל בר של 3 מנות בשר אף הוא: "פויקה טעימות על הבר":
סלט פויקה – נתחי אנטרקוט מעושן עגבניות שרי שעועית ובצל בשמן זית ולימון. קייפ בורגר - בורגרים ביין אדום ובצלי שאלוט. ברוורסט - נקניקיה דרום אפריקאית תוצרת בית. מלאווי גולד - צלעות וכבד טלה צלויים על חציל מעושן ונענע. מחיר:
שקל לארוחה זוגית. "פויקה טעימות מאפריקה": פוג'יקוס - קדרת תפוחי אדמה וירקות שורש בציר ירקות וחמאה. וזאמביקה - שרימפס וקלמארי ביין לבן וניל אפריקאי ושבבי קוקוס. ברוורסט - נקניקיה דרום אפריקאית תוצרת בית על מצע כרוב חם.
ראמפ סטייק 400 גר' - סטייק דרום אפריקאי קלאסי בתוספת צ'אטני פלפלים. מחיר: 219 שקל לארוחה זוגית. "פויקה טעימות פרמיום": Veggie - ירקות קלויים ומעושנים על מצע שעועית שחורה. פילה ברום - פילה קצוץ ואספרגוס ברום ולימון ברוטב איולי פיקנטי. מלאווי גולד - צלעות וכבד טלה צלויים על חציל מעושן ונענע. דליקייט 400 גר' - אנטרקוט מעושן קלות מושחר ביין אדום. מחיר: 249 שקל לארוחה זוגית. הארוחות יוגשו עם שמפנייה למברוסקו ושוקונגו - עוגת השוקולד המקומית.
"פויקה", תרצה 14 ת"א טלפון: 03-6814622.
פיאסטה שלישית של קיץ ב"תהל"
בלילות הקיץ החמים, "תהל" מזמינה אתכם לפיאסטה ספרדית. ב-9.7 בשעה 20:00 יעלו ויבואו מבחר מנות של השף חי דוד, מגובות במבחר סנגריות ויינות ספרדיים שיימזגו ללא הגבלה. את הכל ילוו הגיטריסט הבל ורכוליס והרקדנית ליאת רז במופע פלמנקו חושני. המנות: מרק יוגורט ודבש עם נענע ואגוזים. קרפצ'יו סינטה עם ענבים בזיליקום וקשקבל. קלמרי א-לה פלנצ'ה על מצע עדשים. קרוקטים בקרם פלפלים ובשר סרטנים. סביצ'ה מוסר ים עם נבטוטי צנונית ושזיפים. פטה כפרי עם קונפיטורת שרי. שרימפס בחמאת צ'יפולטה ועגבניות מיובשות. אלבונדיגס ברוטב עגבניות צ'יפולטה והל. מאפה בייקון ופטה עם אורגנו. פאייאה אדומה של פירות ים ובשרים. ולקינוח – פרפה מנגו וחלבה. יינות וסנגריות במזיגה חופשית: סנגרייה אדומה עם ציפורן וקינמון. סנגרייה בלאנקה עם פירות הדר ולמון גראס.
- "תהל", טאפאס בר ומסעדה ספרדית, נחלת בנימין 30, ת"א. טל' 03-5168410.
באיזה רוטב תרצו את השרימפס?
תפריט הקיץ של ג'קו מתחדש בטעמים חדשים ומציע שרימפס ב-12 סוגי רטבים. רשת ג'קו מאכלי ים עוברת למתכונת קיץ עם מבחר מנות חדשות ממטבחו של השף יובל חרותי שבחר לתבל את הקיץ בחגיגה של שרימפס טריים ב-12 סוגי רטבים לבחירה. הרטבים המלווים את השרימפס: שום, חמאה ויין הקלאסי, תאילנדי, קארי צהוב, ים תיכוני, חרדל ושמנת, פסטו, עגבניות ועגבניות ושמנת, רוקפור, "קילר" שרימפס חריף ועוד. המנות מוגשות על מצע עלי פסטה טריים או אורז. (55 שקל)
סניפי הרשת:
ת"א - הרצל 2. טל': 03-5169325.
רמת החייל - הברזל 4. טל': 03-6482305.
הרצליה - ספיר 2. טל': 09-9516414.
אזה"ת נתניה - גיבורי ישראל 7. טל': 09-8652878.
חיפה - קהילת סלוניקי 12. טל' 04-8668813.
חיפה - מוריה 11. טל': 04-8102355.
נסיכה חדשה במשפחת פביאנה
"פביאנה" היא מפעל בוטיק לייצור פסטה טרייה ואיכותית מחומרי גלם מקומיים. למשפחת "פביאנה" שתי מסעדות פעילות, הוותיקה – בר הפסטה בגרוזנברג פינת נחלת בנימין ובר הפסטה בדוד המלך פינת אבן גבירול. כעת הצטרפה למשפחה "פביאנה דה רוטשילד" ששוכנת במבנה באוהאוס יפהפה (לשעבר הסינית של אהרוני) שמציעה תפריט רחב יותר הכולל גם מנות פסטה שהרכיב השף ערן זינו. להלן דוגמאות לראשונות, מנות פסטה ומנות נוספות מתוך התפריט של "פביאנה דה-רוטשילד": קנלוני שוק טלה בתבלינים (64 שקל), עוף צרוב בשמן זית, פולנטה מוצרלה וברוקולי, בציר עגבניות שרי ואורגנו (58 שקל), פפרדלה שום ואורגנו, רוזה, מולים, פטריות וסמבוקה (57 שקל), מולים עם עגבניות, בצל ירוק ואורגנו ברוטב גרמולטה ויין לבן (32/48 שקל), ריזוטו גריסי פנינה עם פטריות פורטבלו, אפונה ירוקה ועגבניות צלויות (32 שקל).
- "פביאנה דה-רוטשילד", רוטשילד 64, ת"א טלפון: 03-5605072. פביאנה משלוחים, טל' 03-5102101.

טונה צרובה עם תפוחי אדמה מוקצפים וטפנד (צילום: רני אריאלי)
אורקה ויקבי רקנאטי משיקים: טונה אדומה ויין
במהלך חודש יולי יוגש במסעדת אורקה תפריט מנות טונה אדומה מיוחד שבנה השף ערן שרויטמן ולצידו הצעה ייחודית לטעימות מיינות יקבי רקאנטי. לסועדים יוצעו שלושה חצאי כוסות לבחירתם, במחיר כולל של 58 שקל. הצעה של חצאי כוסות מאפשרת להתנסות, לטעום ולחוות מספר יינות בארוחה אחת ולהתאימם למנות הארוחה שיבחרו. תפריט מנות הטונה ותפריט טעימות יינות רקנאטי יוגשו באורקה במהלך חודש יולי בערב וכן בצהריים כחלק מהעסקית, בין התאריכים 3-28 ביולי 2007, בנוסף לתפריט הקיץ הקבוע של המסעדה.
בתפריט הספיישל חמש מנות: קרפצ'יו טונה עם גלי גמבה ירוקה וכוסברה (58 שקל), טונה צרובה בחמאת קלריפיקציה, ברוטב שמנת ותפוחי אדמה מוקצפים, וטפנד פיקנטי של זיתים שחורים (56 שקל), לביבת טונה וכמהין - פרוסות דקות של טונה ממולאות פטריות כמהין, צרובות על מחבת (42 שקל), טרטר טונה עם קרם פרש וביצי שרימפס (58 שקל) ולעיקרית, טונה חצויה עם פולנטה ורוטב סלרי (135 שקל).
את תפריט הטונה ילוו יינות רקנאטי הבאים: רקנאטי רוזה 2006, זוכה מדלית כסף במונדיאל הרוזה 2007, צרפת; רקנאטי שרדונה 2006, יין לבן אלגנטי עם ניחוח תפוחים ופירות טרופיים, רקנאטי מרלו רזרב 2004, זוכה מדלית זהב בתחרות וינאליס 2007, צרפת ורקנאטי פטיט סירה זינפנדל רזרב 2005, זוכה מדלית זהב בתחרות סיטאדל 2007, צרפת.
- "אורקה", נחלת בנימין 57, תל אביב, טל': 03-5665505.
להיות בהרצליה, להרגיש בניו יורק ולאכול כשר
מסעדת "New york, New york" בהרצליה פיתוח הופכת לכשרה ומרחיבה את קהל לקוחותיה. תפריט המסעדה כולל סטייקים, המבורגר, עוף ודגים על הגריל. בבר המשקאות והיינות ניתן למצוא את לונג איילנד אייס טי, קיר רויאל, מימוזה, מרגריטו, יינות ועוד. המסעדה מציעה ארוחות עסקיות, החל מ- 39 שקל, הכוללות מנות עיקרית ותוספת, משקה קל או בירה. זמני העסקיות: בימים א'- ה', בין השעות 12:00- 17:00.
- "New york, New york". משכית 32, הרצליה פיתוח. טל' 09-9542014.
ערב ברזילאי בטעם ים תיכוני
מסעדת "מרתה" פותחת דלתות לתרבות הברזילאית. בכל יום ראשון, החל מה- 8 ליולי, תגיש מסעדת מרתה הים-תיכונית, ערבי "בוסה נובה" ערבים שיוקדשו לתרבות ברזיל. בערבי הבוסה נובה יוגשו מגוון מנות ים תיכוניות בהשראת מוטיבים מהמטבח הדרום אמריקאי, ביצוע שירים ישראליים ע"י אומנים מובילים בסגנון הבוסה לצד מוסיקת רקע של אמנם בולטים בסגנון: ז'ואו ז'ילברטו, אנטוניו קרלוס ז'ובים, וינישיוס דה מוראס, אסטרוד ז'ילברטו וסרג'יו מנדס. לקינוח, הופעה של היוצרת גל אידנברג שתופיע ברפרטואר שירים בביצוע "קלאסי. המחיר הוא 88 שקל למנה ראשונה, עיקרית וכוס יין. התפריט כולל: ראשונה לבחירה - קרפצ'יו בקר עם סלט ירוק ופרי טרי; פוקצ'ה אישית עם גבינת מנצ'גו וירקות קלויים. עיקרית לבחירה - ריזוטו פירות ים; שיפודי נתח קצבים על עדשים שחורות וספייסי טחינה. היין שיוגש הוא יין ארגנטינאי בשם"אסטיקה" מרלו או שרדונה. התפריט יוגש החל מ- 20:30.
- "מרתה", אבן גבירול 26, תל אביב. טל' 03-6966843.
אודאון תל אביב - ביסטרו עם בשר
המוסד הקולינרי משנה את פניו, אבל שומר על אותו טעם. בין המנות בתפריט החדש של ODEON תל אביב ניתן למצוא ראשונות כגון: פטה כבדי עוף עם קונפיטורת עגבניות שרי ובריוש (26 שקל) ; סלט ירוק – עלים סלק וצימוקי תפוח בוינגרט תפוז (22 שקל); שרימפס במחבת עם אוזו, עגבניות שרי, זיתי קלמטה ועשבי תיבול (30 שקל); קרפצ'יו פילה בקר עם אגסים אפויים וגבינת גורגונזולה (32 שקל); גופי קלמרי צרובים בשמן זית ועגבניות שרי על רוטב יוגורט( 26 שקל) עיקריות כגון: כבדי עוף ביין מרסלה, בצל ופטריות על פירה שמאלץ (61 שקל);פילה בורי צלוי במחבת על אורז אדום מלא ברוטב שמנת חמוצה (76 שקל); פפרדלה ביתית עם שרימפס בביסק סרטנים, אצות ים ופרחי ורדים (78 שקל) ; פילה בקר עם דלורית אפויה, אספרגוס ומח עצם בציר בקר ויין אדום (99 שקל). לצידן יוגשו ההמבורגרים של אודאון: אודאון הקלאסי עם יתדות תפ"א ותוספות כגון פורטובלו, מוח עצם, בצל צלוי או קוסטיצה (49 שקל) ; המבורגר צ'ארלי עם ערמונים ושמן כמהין (56 שקל). כמו כן לא נפקד מקומן של הארוחות המשותפות: ארוחות אודאון – פרוסות סירלוין, פרגית צרפתית, ספייריבס טלה, נקניקיות מרגז וקבב טלה (78 שקל לסועד); ארוחות קצבים – סטייק אנטריקוט, סטייק צוואר לבן, נקניקיות פורסט, אוכף טלה, פילה יען ועצמות מח (110 שקל לסועד).
- "ODEON" תל אביב. הארבעה 10, ת"א. טל' 03-5628868.