שתף קטע נבחר

בקרוב - כל פסיכולוג יוכל להעניק טיפול נפשי

הכנסת אישרה בקריאה טרומית תיקון לחוק הפסיכולוגים שיאפשר גם לפסיכולוגים שאינם קליניים לתת טיפול נפשי בתחום התמחותם. יוזם התיקון, ח"כ שלמה ברזניץ: "החוק הקיים מיושן ופוגע במטופלים"

הכנסת אישרה אתמול (ד') בקריאה טרומית תיקון לחוק הפסיכולוגים של ח"כ פרופ' שלמה ברזניץ (קדימה) שיאפשר לכל פסיכולוג מומחה לתת טיפול נפשי בתחום התמחותו. ההצעה עברה ברוב של 36 תומכים ללא מתנגדים ונמנעים.

 

מאז שנות השישים איפשר חוק הפסיכולוגים רק לאלה שסיימו תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ולאחריו התמחות בת חמש שנים להעניק טיפול נפשי. עם השנים נוצרו תתי מקצועות בתחום הפסיכולוגיה (פסיכולוגיה חינוכית, ארגונית ועוד), אולם נאסר על הפסיכולוגים בתחומי התמחות שונים לתת טיפול נפשי.

 

"כ-40% מכלל הפסיכולוגים אינם פסיכולוגים קליניים"' אמר ל-ynet חבר הכנסת פרופ' ברזניץ, בעצמו חוקר בתחום הפסיכולוגיה. "נוצר מצב אבסורדי, לפיו פסיכולוגים התפתחותיים, רפואיים, שיקומיים, חינוכיים ואחרים בעלי התמחות בתחום מקצועם, אינם רשאים לטפל בתחום התמחותם".


לא רק פסיכולוגים קליניים יעניקו טיפול נפשי (צילום: גטי אימג')

 

פרופ' ברזניץ הדגיש כי בעקבות החוק החדש לא יתאפשר לכל בוגר פסיכולוגיה לטפל, אלא רק ורק לאלה שסיימו לימודי תואר שני באוניברסיטה, והמשיכו להתמחות של חמש שנים בתת המקצוע בו בחרו. 

  

"הנפגעים העיקריים כיום הם בראש ובראשונה המטופלים שאינם מקבלים טיפול מפסיכולוגים מומחים, ולעתים מקבלים אותו ממי שכלל איננו פסיכולוג. ביניהם נכים, חולים במחלות סופניות, ילדים עם בעיות לימודיות והתפתחותיות ורבים אחרים. החוק הקיים מיושן ומן הראוי שהכנסת תתאימו לשינויים שעבר תחום הפסיכולוגיה בעשרות השנים האחרונות".

 

'הציבור יטעה לחשוב שהוא מטופל אצל פסיכולוג שהורשה לכך'

יו"ר איגוד הפסיכולוגים הקליניים בישראל, אבי אפרתי, רואה בתיקון המוצע סכנה לציבור המטופלים: "ארגון הפסיכולגים הקליניים מצר על האופן בו מתנהל הניסיון לשנות את חוק הפסיכולוגים. אם התיקון לחוק אכן יעבור בכנסת מדובר בבכייה לדורות. 

 

"חשוב להבין כי לא כל פסיכולוג הוא פסיכולוג קליני וכי רק פסיכולוגים קליניים עוברים הסמכה לעיסוק בפסיכותרפיה. תיקון החוק יטשטש את ההבדל הזה ויאפשר לכל פסיכולוג, גם אם לא הוכשר לכך להעניק טיפול פסיכותרפי. הנפגע העיקרי מכך יהיה ציבור המטופלים התמים, שיטעה לחשוב שהוא מקבל טיפול פסיכותרפי מפסיכולוג שהורשה לכך. אנו קוראים לחברי הכנסת לעצור את המהלך

 הבלתי תקין הזה ולהעביר את ההחלטה בעניין רגיש זה, הנוגע לקודש קודשי הנפש, אל ועדת מומחים מקצועית ובלתי תלויה שתדון בו ברצינות הראויה לו".

 

מנגד, אתי פז, המנהלת את הקליניקה לטיפול בזוגיות, פרט ומשפחה במכון אדלר ומטפלת משפחתית מוסמכת, רואה את הצדדים החיוביים בשינוי: "כיום יש מקום לגווני טיפול שונים וצורות טיפול שונות. האמונה שלי היא שאנשים שבאים ממקצועות טיפוליים ומתמחים בפסיכותראפיה יכולים להעניק טיפול פסיכולוגי. תואר שני טיפולי הוא בעצם קרש קפיצה להתמחויות נוספות. העבודה של הפסיכולוג הקליני היא עבודה אישית, אבל אצלנו למשל עובדים במסגרות זוגיות או משפחתיות. לא תהיה ירידה ברמת המקצועיות אם כל אחד יבחר לעצמו את סוג הטיפול, בהתאם להתמחויות השונות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' ברזניץ. החולים נפגעים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים