בן ציון סלמן: "יש לעקור את תופעת המחנאות"
בן ציון סלמן נכנס לתפקיד יו"ר איגוד השופטים, ביקש למחוק את העבר והכניס לא מעט שינויים. השופטים יקבלו העלאה במשכורת וקרובי משפחה של שופטים לא יוכלו לכהן כחברי הנהלה
סלמן בן ציון הדגיש כי יש לעקור את תופעת המחנאות מאיגוד השופטים ולפעול על פי אמות מידה מקצועיות בלבד. סלמן ביקש מחברי ההנהלה שיקחו חלק פעיל בהנהלת איגוד השופטים, ולא יהיו רק כצופים מהצד. יו"ר הועדה המקצועית משה אשכנזי ציין כי אחת המטרות היא צמצום סגלי השיפוט ל 20 שופטים מקצועיים בשתי הליגות הבכירות. אשכנזי הציע כי הסגלים יצומצמו ל-10 שופטים בליגת העל ו-10 בליגה הלאומית. השינוי ייערך בסיום העונה ולקראת עונת 2008/2009. שופטים אלה יזכו לתגמול גבוה יותר.

יזכה להעלאה. מאיר לוי (צילום: אלי אלגרט)
שמונה שופטים ירדו מסגל שופטי הארצית, 6 ירדו מסגל הליגה הלאומית, ו-4 ירדו מסגל ליגת העל, ומכל ליגה יעלה שופט אחד לסגל השיפוט של הליגה הבכירה יותר. ההחלטה תהיה ע"פ ציוני השופטים בלבד. החלטתו של אשכנזי התקבלה פה אחד. מבקרי השופטים ימסרו מיד בסיום המשחק את ציוני השופט, כדי למנוע השפעות חיצוניות.
חבר באיגוד שיש לו בן/בת/אב/אח שופט, לא יכהן כחבר הנהלה, רכז אזור, מנהל אזור, משבץ אזור, מבקר שופטים, משקיף, חבר ועדה מקצועית - ההחלטה התקבלה פה אחד. ההחלטה לא חלה על הליגות הנמוכות).
החל מהעונה - שכר השופטים לשופטי ליגת העל יהיה - 2000 שקלים למשחק במקום 1250 שקלים. עוזרי שופט ושופט רביעי - 750 שקלים למשחק. שכר השופטים בליגה הלאומית: 1350 שקלים למשחק. עוזר שופט ושופט רביעי - 700 שקלים למשחק. שכר השופטים בליגה הארצית: 700 שקלים לשופט למשחק. עוזר שופט 300 שקלים. השופטים יצוידו במערכות שמע.
מנהלי האזורים: נתניה - זלמן ברקו. חיפה - דאוד סוהיל. באר שבע - יעקב מדינה. תל אביב - עדיין לא הוחלט כשעד קבלת ההחלטה, יו"ר הועדה המקצועית - ימלא את התפקיד (החלטה שאושרה פה אחד).
חברי הועדה המקצועית: 2 חברי הנהלה יכולים להיות חברי ועדה מקצועית (נבחרו טלאל דראושה ומשה אשכנזי). יודגש כי המבקר והמשבץ לא יהיו חברי הועדה מקצועית. בנוסף לאשכנזי ודראושה יצורף לועדה המקצועית חנן זונטג, כשבנוסף אליהם ייבחרו בין 2 ל-4 חברים כדי להשלים 5-7 חברי ועדה מקצועית.
בעלי תפקידים: משבץ שופטים - תומר כהן, משבץ מבקרים - איתמר חרמון, מדריך ארצי - עמית קליין, משבץ ליגות א'-ב' - יהושע לויה, משבץ המבקרים - ניסן מורד.