שתף קטע נבחר

עוגות ברגע

"עוגות ברגע עם חנה שאולוב" מביא עשרות מתכונים לעוגות בחושות שקל ומהיר להכין. כאן תמצאו מתכונים לארבע מתוכן: עוגת מיץ אשכולית אדומה וקליפת לימון; עוגת תפוחים ולַבָּנֶה; עוגת פרג, אגסים, יוגורט וקפה; עוגת בננה ונענע

עוגת מיץ אשכולית אדומה וקליפת לימון

המרכיבים: 

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן (רצוי קנולה)

2 ביצים

כמה טיפות תמצית וניל

1/2 כוס מיץ אשכולית אדומה

1 כף חתיכות שוקולד מריר או פניני שוקולד (קונים בחנויות למוצרי אפייה)

1 כף אגוזי לוז מסוכרים קצוצים (קונים בחנויות של מוצרי אפייה)

2 כוסות קמח תופח

קליפת לימון מלימון צהוב גדול

כלים: 6 תבניות אישיות, או תבנית אחת גדולה לאינגליש קייק

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).
  2. בוחשים את הסוכר עם השמן. מוסיפים את כל שאר החומרים ובוחשים לעיסה חלקה. מעבירים לתבניות האישיות או לתבנית האחת. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יצא יבש.


עוגת מיץ אשכולית אדומה וקליפת לימון

 

עוגת תפוחים ולַבָּנֶה

המרכיבים:

2 ביצים

3 כפות גדושות סוכר חום (דמררה)

4 כפות סוכר לבן

1/2 כוס שמן (רצוי קנולה)

2 כפות גדושות לַבָּנֶה

2 כפות גדושות שמנת רגילה 9% (כ-1/2 גביע)

1 תפוח עץ חמוץ, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1/2 1 כוסות קמח תופח

קורט ג'ינג'ר טחון

2 כפות ויסקי או ברנדי

כלים: תבנית לאינגליש קייק, מרופדת בנייר אפייה או משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש לחום בינוני (180-170 מעלות).
  2. שמים את כל החומרים בקערת המערבל ובוחשים לעיסה חלקה.
  3. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יצא יבש.


עוגת תפוחים ולבנה

 

עוגת פרג, אגסים, יוגורט וקפה

המרכיבים:

50 גרם חמאה

1 כוס סוכר

2 ביצים

1/8 כוס שמן (רצוי קנולה)

1/3 כוס קמח תופח

200 גרם פרג

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 גביע יוגורט (150 מ"ל)

1/2 כוס קפה מוכן לשתייה (לא חם)

2 אגסים לא גדולים, חתוכים לקוביות קטנות

6 טיפות תמצית וניל

כלים: תבנית קרטון חד-פעמית לאינגליש קייק בגודל 28x8 ס"מ ובגובה 5 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 מעלות).
  2. בקערת המערבל בוחשים בעדינות והיטב את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים, אחת אחת. מערבבים ומוסיפים את השמן. בוחשים פנימה תוך ערבול את הקמח, הפרג, הסודה לשתייה, היוגורט, הקפה, קוביות האגסים והווניל.
  3. מעבירים לתבנית עד 11 ס"מ מתחת לשפת התבנית. (אם נשארת עיסה, אפשר להעביר לתבניות אישיות ולאפות ליד התבנית, או לחילופין, לאפות מראש בשתי תבניות קטנות יותר.)
  4. אופים כ-40 דקות, או עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יצא יבש.


עוגת פרג, אגסים, יוגורט וקפה

 

עוגת בננה ונענע

המרכיבים:

1 בננה גדולה, חתוכה לקוביות

1/2 1 כפות נענע קצוצה

מיץ מ-1/2 לימון

קליפה מגוררת מלימון שלם

11 כוסות סוכר חום (דמררה)

3 כפות אשל או יוגורט

1/2 כוס שמן (רצוי קנולה)

2 ביצים

1/2 1 כוסות קמח תופח

1/2 כוס קורנפלור

1/2 כוס חלב

גרגירים ספורים של פלפל שחור, גרוס דק (לא לוותר!)

כלים: 3-2 תבניות קרטון קטנות חד-פעמיות לאינגליש קייק, או תבנית עגולה מס' 22, מרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש לחום בינוני (180-170 מעלות).
  2. שמים את כל החומרים בקערה ובוחשים היטב בכף עץ. מעבירים לתבניות ואופים עד 40 דקות, או עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יצא יבש. זמן האפייה תלוי בגודל התבניות.


בננה ונענע 

 

  • "עוגות ברגע עם חנה שאולוב" מאת חנה שאולוב, הוצאת כנרת, מחיר: 98 שקל

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים