שתף קטע נבחר

ישראל דיגדגה ונכוותה: הובסה 99:73 ע"י ספרד

הנבחרת של צביקה שרף עשתה קולות של סנסציה ברבע הראשון, אבל אז האימפריה הספרדית התעוררה וביטלה את פנטזיית רבע הגמר. גאסול חגג עם 26 נק', טפירו, גרין ונאור קלעו 15 כ"א לישראל

תעתוע אופטי. עוד לפני המשחק, נבחרת ישראל בכדורסל חזרה למקומה הטבעי כאנדרדוג מובהק, בדיוק בתפקיד בה הדהימה את קרואטיה וסרביה, אך חלומות ומציאות לחוד. ספרד היתה ענקית בכמה מידות על החבורה של צביקה שרף שהובסה 99:73 במשחק האחרון של בית ה' ובכך נפרדה רשמית מאליפות מוצלחת מבחינתה.

 

 

ברבע הראשון הכל עוד נראה קסום - לאחר עזרתם של נבחרת יוון ורוסיה של דייויד בלאט, הנבחרת פתחה מבערים ומאיר טפירו הוליך את ישראל ליתרון משמעותי. ליאור אליהו סגר רבע ראשון מטורף עם שלשה ענקית ו-19:29, אלא שככל הדקות התקדמו ברבע השני, הספרדים הידקו את ההגנה, ניטרלו ומחקו את החלום הישראלי.

אליפות אירופה - בית ה

 

מהלך המשחק

ישראל פתחה את המשחק בצורה מאוד החלטית. מאיר טפירו עם 4 נק' ו-2 אס' בדקות הפתיחה הזניק את הנבחרת על דרך המלך, יניב גרין שלט מתחת לסלים וישראל רצה ל-4:10, 4 דקות מהפתיחה.

 

המארחת טרם התעוררה ולמעט פאו גאסול לא הצליחה להיכנס למשחק. מאיר טפירו (דינאמיות בהתקפה), יניב גרין (ריבאונדים בהתקפה) ומתן נאור (שלשה גדולה) העלו את ישראל ל-13:21, דקה לסיום הרבע הראשון. ספרד לחצה על מוליכי הכדור בישראלים והקטינה ל-17:21. אליהו בסל מהיר החזיר ל-17:23, טפירו הפציץ שלשה גדולה וקבע 17:26, ליאור אליהו הפליא עם קליעה משום מקום בשניית הסיום של הרבע הראשון שהסתיים ביתרון 19:29.

אחרי המחצית, גארבאחוסה היה גדול על חג'ג' וישראל (צילום: איי פי)

 

למאיר טפירו ממש לא היו רחמים על ההגנה הספרדית והוא קבר שלשה גדולה כבר בפתיחת הרבע השני. הספרדים המשיכו לישון בהליכה, אבל הקצב המהיר גבה לא מעט איבודי כדור אך סל ועבירה של יותם הלפרין קבעו 25:37 לישראל.

 

הדקות התקדמו והקצב רק הלך וגבר, גאסול הוליך את קלעי הספרדים, בין היתר עם שלשה ענקית שהורידה את הפער ל-41:37, 3 דקות למחצית. אחרי החזרה מפסק הזמן הישראלי, יותם הלפרין איתר באסיסט ענק את ליאור אליהו ועם ליי אפ קליל העלה ל-37:43. פאו גאסול חגג על עמית תמיר ועם 4 נק' רצופות הוריד ל-43:41, 2 דקות לסיום. גאסול שוב השתולל בסיום בדרך ליתרון ישראלי מזערי 47:48 במחצית.

פאו גאסול מול עמית תמיר. מיס מאצ'אפ (צילום: איי פי)

 

עם חידוש המשחק, יניב גרין ביצע עבירת תוקף ונקלע לבעיית עבירות. גאסול לא ריחם וקבר סל גדול. מתן נאור החזיר בשלשה גדולה בדרך ל-48:51. גאסול קלע שתיים קלות ובמהלך הבא מסר לרודריגס (שלשה ענקית) בדרך ליתרון ספרדי 52:56. חשבתם שזה הסוף? לא מאיר טפירו שהבריק מהשלוש בדרך ל-55:56.

 ליאור אליהו גנב כדור, סחט עבירה ובמקום להטביע החטיא ברשלנות. השופט שלח את שחקנה של מכבי ת"א לקו העונשין ומשם הוא החזיר את היתרון הישראלי, 56:57, 5 דקות לסיום הרבע השלישי.

 

מכאן, גאסול וגארבחוסה (שלשה ענקית) נטלו את האחריות וההובלה בדרך ל-57:64, 3 דקות לסיום הרבע השלישי. הנבחרת הישראלית לא ויתרה וחזרה עד 69:65, גיא פניני בעבירה חריפה שלח את פאו גאסול לקו שהגדיל את היתרון הספרדי בסיום הרבע השלישי 68:74 ספרד.

מלך ספרד, חואן קרלוס, מעודד את הנבחרת הלאומית (צילום: איי פי)

 

הרבע הרביעי היה בסימן גארבג' טיים ארוך שתורגם ל-20 נקודות הפרש (68:88, 5 דקות לסיום). מכאן, החבורה של פרננדס לא הורידה רגל מהדוושה והמשיכה להכאיב ליריבה הישראלית, שנתקעה במשך דקות ארוכות על 68 נקודות. יניב גרין שבר את הקיפאון, אך הספרדים המשיכו לדהור עד שקבעו את תוצאת הסיום, 73:99 לאלופת העולם.

נבחרת ישראל - ספרד

 

לספרד: פאו גאסול 26 (10 מ-13 מהשדה, 7 ריב'), קלדרון 15, מומברו וגרבאחוסה 12 כ"א, רייס 9, רודי פרננדס 7, מארק גאסול 6, ברני רודריגס וקבסאס 5 כ"א, חימנס 2.

פורסם לראשונה 11.09.07, 22:28

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רודי פרננדס. ספרד עדיפה
רודי פרננדס. ספרד עדיפה
צילום: איי אף פי
מומלצים