שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    טעם של פעם: קראנץ' פרג

    עוגת השמרים הקלאסית של פעם חוזרת לאופנה. רוני ונציה מגישה מתכון לגרסה עם מלית פרג - מצוינת, לחה, לא עשירה מדי ויפהפייה מבחוץ ומבפנים

    עוגת שמרים קלאסית, מלאת פיתולים יפהפיים מבחוץ ומבפנים, שמקורה באוסטרו-הונגריה. הקראנץ‘ היא מסוג העוגות של פעם, שובות לב וממכרות, המזכירות בגעגועים את בית סבתא. כיום הן חוזרות ונמכרות כלהיט לארוחת הבוקר בכל אספרסו בר ובית-קפה. הגרסה עם מלית הפרג מצוינת, לחה ואינה עשירה מדי. המתכון באדיבות השף-קונדיטור אורן גירון, מנהל "עושים בישול‭,"‬ בית-הספר לבישול ואפייה בהרצליה פיתוח.

     

    קראנץ' פרג

    המרכיבים:

    למלית:

    100 גרם פרג טחון טרי

    ‭1/3‬ כוס ‭75)‬ מ"ל) חלב

    גרידה מ-‭1/2‬ לימון גדול

    50 גרם חמאה

    ‭1/3‬ כוס ‭65)‬ גרם) סוכר

    1 כף פירורי עוגיות

    לעוגה:

    3/4 1 כוסות ‭250)‬ גרם) קמח לחם (שטיבל מס‘ 2)

    15 גרם שמרים יבשים

    ‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) סוכר

    ‭1/2‬ כפית מלח

    ‭1/2‬ כוס פחות 2 כפיות ‭100)‬ מ"ל) מים

    1 ביצה

    75 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

    הכלים:

    תבנית קייק באורך כ-28 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה בתחתית

     

    אופן ההכנה:

    1. להכנת מלית פרג: שמים את כל חומרי המלית, למעט פירו־ רי העוגיות, בסיר בינוני-כבד. מביאים לסף רתיחה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש, מוסיפים את הפירורים ומצננים צינון מלא בצד.
    2. להכנת העוגה: שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח בקערת מיקסר ומערבבים בעזרת הוו השטוח. תוך כדי הפעלת המיקסר בהדרגה ובמהירות בינונית מוסיפים את המים והביצה. לשים 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה עד שהבצק נפרד מבסיס הקערה ונדבק לוו. בהדרגה מוסיפים את קוביות החמאה. מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-3 דקות עד שכל הקוביות נטמעות בתערובת. ממשיכים ללוש עוד 10-8 דקות, תוך כדי ניקוי הדפנות מדי פעם, עד שכל החמאה נספגת פנימה. לשים עוד 2-1 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת בצק רך מאוד וקטיפתי שנדבק לקערה. מניחים את הבצק מעל למשטח מקומח ולשים ביד עוד 30 שניות.
    3. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ביריעת ניילון ומשהים בטמפרטורת החדר כשעה, עד להכפלת הנפח. מקמחים את הבצק ואת הקערה, עוטפים ביריעת ניילון ומתפיחים במקרר ללילה.
    4. להרכבה: דוחסים את הבצק באגרוף ומעבירים למשטח מקומח. מרדדים למלבן באורך 36 ס"מ וברוחב 28 ס"מ.
    5. מורחים את מלית הפרג מעל למלבן בשכבה דקה ואחידה ומשאירים שוליים ברוחב 1/2 1 ס"מ מכל הצדדים.
    6. מגלגלים את המלבן מצדו הארוך לרולדה. חוצים את הרולדה לאורך כך שנוצרות 2 רצועות, וקולעים אותן לצמה. פותחים קצת את הצד הפתוח עם המלית כלפי מעלה. מכווצים קצת את העוגה משני הצדדים (כדי להתאים לתבנית ולשמור על הגובה) ומעבירים בזהירות לתבנית. מכסים ביריעת ניילון ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהתערובת מגיעה ל-‭2/3‬ מגובה התבנית (לא עד להכפלת הנפח).
    7. בינתיים, מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
    8. אופים כ-25 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב שחום (אם העוגה משחימה מדי במהלך האפייה, מכסים בנייר אלומיניום רופף‭.(‬ מצננים 10 דקות בתבנית על רשת, הופכים וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עוגה קלאסית. קראנץ' פרג
    צילום: רונן מנגן
    מומלצים