שתף קטע נבחר

מדריך: איך לבחור נגן מולטימדיה ומה לקנות?

הם קטנים, הם נמצאים כבר שנים ברשימת רבי המכר ועם הזמן הם למדו לנגן ולהציג כמעט כל סוג קובץ. להלן מדריך מקוצר לבחירת הנגן הנייד המתאים לכם

רעיון נגן ה-MP3 קיים בעולמנו כבר כמעט עשור, אבל הוא מתאים לתיאור iPod מבית אפל כמו שהתואר "פקיד במשרד פטנטים" מתאים לאלברט איינשטיין. אפילו השם MP3 קצת ארכאי, משום שנגני ה-MP3 כיום מזהים מגוון קובצי מוזיקה מסוגים שונים.

 

למעשה, נכון יותר לקרוא להם נגני מדיה ניידים - PMP (ראשי תיבות של Portable Media Players). אפשר לאחסן ואף לצפות באמצעותם בתמונות ובמסמכים ואף לנגן על גביהם סרטי וידאו. הרבה מהם מצויידים אפילו במקלט רדיו ומציעים אפשרות להקליט קול ורדיו. אם זה לא מספיק, עכשיו יש דגמים שתומכים בחיבור Wi-Fi.

 

עם כזה מבחר בשוק, די מדהים לגלות שנגני iPod מהווים אחוז גדול מגדר הרגיל ממכירות המכשירים האלה. המדריך הזה יאפשר לכם להחליט איזה סוג של נגן יתאים בצורה הטובה ביותר לאורח החיים ולתקציב.

 

בעוד שאין צורך לשלול לחלוטין את iPod, אין גם צורך להתייחס אליו כאל ברירת המחדל, כפי שרוב האנשים עשו עד היום.

 

זיכרון פלאש או כונן קשיח?

לכל ה-PMP שבשוק יש אחד משני סוגי הזיכרון הבאים: זיכרון פלאש או כונן קשיח. לנגנים עם זיכרון פלאש יש יכולות אחסון קטנות יותר לעומת רוב הנגנים עם הכונן הקשיח, אבל באותה עת הם גם קטנים יותר, קלים יותר, ועמידים יותר בפני

זעזועים וחבטות.

 

הרבה נגנים מבוססי כונן קשיח פגשו את קיצם בטרם עת, כשהופלו בטעות, או אפילו טולטלו קשות בזמן ריצה. עם זאת,

חובבי הווידאו שרוצים לראות קבצים באיכות טובה על צגים איכותיים, או משתמשים שרוצים מקום אחסון רב עבור אוספי המוזיקה הענקיים שברשותם, יעדיפו לבחור בנגני כונן קשיח.

 

וידאו באיכות גבוהה מכלה במהירות את רוב שטח האחסון של זיכרון הפלאש. בהכללה - הצגים של הנגנים מבוססי הפלאש אינם גדולים וחדים כמו הצגים בנגנים עם כונן קשיח.

 

נגן Archos 704 WiFi הוא נגן ענקי, המבוסס על כונן קשיח, שבהחלט מיועד לחובבי הוידאו. אם אוסף המוזיקה שברשותכם אינו גדול, וצפייה בוידאו אינה בעדיפות ראשונה, כדאי לכם לחשוב על נגנים עם זיכרון פלאש. הם בדרך כלל זולים יותר מנגנים עם כונן קשיח, מה גם שהם ייכנסו בקלות לכיסכם. הבולט והמסוגנן ביותר מביניהם הוא כמובן iPod nano.

 

כמה זה יותר מדי?

רוב נגני הפלאש יכולים להכיל בין גיגהבייט אחד לשמונה גיגהבייט, אבל המספר הזה עולה בהתמדה. רק לשם ההשוואה, הנגן הגדול ביותר בעל כונן קשיח הוא ה-iPod עם 160 גיגהבייט, אותו מציעה חברת אפל. הצרכן הטיפוסי לא זקוק לכל כך הרבה מקום אחסון.

 

חשבו על זה: תוחלת החיים הצפויה לנגן דומה לתוחלת החיים של הטלפון הסלולרי - צריכים להיות מרוצים אם הסוללה מחזיקה במשך 3 שנים, או עד שהוא מתחיל להתרסק כל הזמן ומשגע אתכם. אתם באמת עומדים למלא 80 גיגהבייט בשלוש שנים? יש כמה מאזינים המעדיפים קבצי אודיו בפורמטים ללא אובדן מידע - Lossless, שתופסים הרבה יותר מקום מאשר קבצי AAC רגילים. הקבצים האלה יכולים בקלות למלא נפח של 80 גיגהבייט.

 

PC Magazine

 

 

 

לשאר האנשים, לעומת זאת, כדאי להשקיע את כספם בנגן עם כונן קשיח עם פחות מקום אחסון, או בנגן עם זיכרון פלאש שיש לו יותר מקום אחסון. זכרו: גיגהבייט אחד שווה בערך ל-250 שירים שקודדו ב-128 קסל"ש (קצב הדגימה הנפוץ ביותר), כך שרצוי להסתכל בספרייה, ולנחש כמה היא תגדל לפני שתשקיעו במשהו שלעולם לא תמלאו, ושאתם אפילו עשויים להחליף בעוד שלוש שנים.

 

בעבור אלה מכם שלא צריכים כל כך הרבה מקום אחסון, או כל כך הרבה שליטה על אפשרויות ההאזנה, iPod Shuffle עם נפח של 1 גיגהבייט הוא בחירה טובה. למרות שאין לו מסך ואפשרות לבחירת שיר ספיציפי מתוך הרפרטואר, הוא מושלם לשימוש בחדר כושר או בזמן ריצה.

 

אם אתם לא חפצים ב-iPod, אבל בכל זאת מחפשים נגן קטן מבוסס זיכרון פלאש, שימו עין על Creative Zen Stone. הוא משתווה לנגן Shuffle בגודלו ובמהירותו, אבל לא במחיר שלו.

 

כדאי לכם גם לשקול את ה-Sansa Express עם נפח של 1 גיגהבייט מבית SanDisk, שמציע גם רדיו, הקלטת אודיו, חריץ הרחבת זיכרון באמצעות כרטיס microSD. יש גם אפשרות לשחק עם האקולייזר, והוא עולה 20 דולר פחות מ-Shuffle.

 

אם אתם רוצים נגן עם זיכרון פלאש - עם קצת יותר מקום אחסון, שקלו לרכוש את YP-T9J מבית סמסונג. זהו נגן פלאש שנמכר בגירסאות 2 ו-4 גיגהבייט, עם תכונות טיפוסיות ואקולייזר חביב.

 

במחלקת ה"ללא שטויות" נמצא דגם ה-Cowon D2 בגרסאות 2 ו-4 גיגהבייט. עם זאת, מיקום בקר הגלילה בממשק המשתמש עלול לעצבן את רוב המשתמשים הימניים.

 

חיבור Wi-Fi

הרשת האלחוטית מסתננת באיטיות לשוק הנגנים, אולם אין הסכמה בין היצרנים לגבי ייעוד החיבור האלחוטי. נגן Zune מבית חברת מיקרוסופט, שנולד כדי להוציא ל-iPod את הרוח מהמפרשים הוא המועמד החזק ביותר בקטגוריית המחוברים. הוא עוד לא באמת מאתגר את iPod, אבל אולי גרסה 2.0 של הנגן תעשה זאת.

 

ל-Zune יש יכולות אלחוטיות מובנות, אבל הוא יכול להתחבר רק עם בעלי Zune אחרים הנמצאים בקרבתו, שזה לא מצב שקרוב לוודאי תימצאו בו, בלשון ההמעטה. על ידי השימוש ברשת האלחוטית המשתמשים יכולים לראות לאיזה מוזיקה מאזינים משתמשי ה-Zune האחרים, ולהציע להם שירים. ל-Zune יש גם כמה מגבלות, כולל בעיות תצוגה דוגמת פיקסליזציה.

 

Archos 704 WiFi משתמש ביכולות האלחוטיות שלו באותה דרך שבה מחשב נייד ישתמש בשלו. לא היתה לי בעיה להתחבר לרשת האלחוטית המוגנת בסיסמה של מעבדות PC Magazine ולנגן תוכן מספריית המוזיקה המשותפת של חבריי לעבודה.

 

לרוע המזל, כשמשומעים מוזיקה, אי אפשר לגלוש ברשת בו זמנית עם דפדפן Opera המותקן עליו. בכל אופן, גם הגלישה היתה קלי קלות. שלחתי דואר אלקטרוני לכמה חברים וקיבלתי קבצים מצורפים, וכל זאת מהנגן, בלי להיתקל בתופעות לוואי מעצבנות במיוחד. קיימת רק בעיה אחת: ה-704 הוא בגודל של מחברת, אז אם אתם רוצים משהו קטן, כדאי לכם לחפש במקום אחר.

 

הנגן החדש מבית SanDisk, ה-Sansa Connect, מאפשר לגלוש מנקודות חמות לשירותי רשת דוגמת Flickr לשיתוף תמונות, ולשירותי רשת אחרים.

 

ביטול רעש

איך זה בתור תכונה ייחודית? אלה מכם שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות גם אוזניות מסוג Bose QuietComfort 3 שמבטלות רעש, וגם נגן חדש, כדאי שיעיפו מבט על ה-Noise Canceling Walkman מבית חברת סוני, המנסה לשלב את שני המאפיינים.

 

ל-Sony NW-S705F יש מעגלים אקטיביים לביטול רעש, המובנים בתוך האוזניות המסופקות למשתמש. האוזניות מקבלות את אספקת הכוח שלהן מהסוללה של הנגן (שלא כמו רוב האוזניות האחרות שמבטלות רעש, שהן בדרך כלל גדולות יותר בגלל דרישות הכוח הפנימיות שלהן).

 

אנחנו לא אומרים שיכולות ביטול הרעש שלהן טובות כמו אלה של Bose, אבל ב-150 דולר פחות אתם משיגים נגן ואוזניות.

 

הזמן הנכון לקנות?

אם אתם מקווים להשיג חוויה מדהימה מבחינת יכולות הרשת האלחוטית עם הנגן שלכם, כדאי לכם לחכות עד עונת החגים על מנת להגדיל את האפשרויות במחלקה הזו. כמו שנאמר קודם, יש שמועות על Zune חדש, ועל iPod עם יכולות אלחוטיות, אבל לא הייתי מצפה למשהו מיוחד לפני ספטמבר.

 

אם כבר מדברים על ה-iPod החדש, אפל השיקה iPod עם צג מגע, בדומה ל-iPhone, אבל בלי היכולות הטלפוניות, אך נגנים אלה עדיין אינם זמינים בהפצה מסודרת בישראל. בעבור כל אלה שמחפשים את הנירוונה האלחוטית, כדאי אולי לחכות קצת עם קניית נגן חדש עד שהטכנולוגיה תשתפר קצת.

 

בשביל כל האחרים, במיוחד האנשים המחפשים נגני פלאש מצויינים במחירים סבירים, יש כמה אפשרויות מצוינות בשוק, החל מ-Sansa וכלה ב-Nano. במחלקת הכוננים הקשיחים, המלך הוא ה-iPod, אבל ה-Archos הוא חלופה מוצלחת במיוחד. אם הגיע הזמן שלכם לצאת לקניות, טבלת ההשוואה תוכל לעזור לכם להתחיל את סקר השוק ברגל ימין.

 

Apple iPod 80GB - בחירת העורך של PC Magazine

דגם ה-80 גיגהבייט של iPod מבית אפל הוא האלוף במשקל כבד הבלתי מעורער של הנגנים הניידים, והוא הדגם החזק ביותר שחברת אפל השיקה עד כה. מקום אחסון רב, ממשק המשתמש הנוח ביותר בנמצא, ומסך חד כדי לצפות בתמונות ובסרטים הן רק שלוש מהסיבות לכך שזהו הנגן שמציב את הרף לכל השאר.

 

כמו תמיד, צריך לשדרג את האוזניות המצורפות, ואם iTunes לא מדבר אליכם, קראו את המדריך לאפשרויות נוספות לנגני וידאו. מה שלא יהיה, הוא שווה כל גרוש.


טבלת השוואה בין נגנים ניידים

טבלת השוואה בין נגנים ניידים
  ציון מתוך 5 נפח איחסון סוג נגן רדיו FM הקלטת רדיו להשוואת מחירים
Apple iPod 4.5 80GB דיסק קשיח אין אין קישור
iPod Nano 4.5 8GB פלאש אין אין קישור
Sansa Express 4.5 1GB פלאש יש יש קישור
iPod Shuffle 4 1GB פלאש אין אין קישור
Archos 704 WiFi 4 80GB דיסק קשיח אין אין קישור
Creative Zen Stone 4 1GB פלאש אין אין קישור
Sansa Connect 4 4GB פלאש אין אין  
Microsoft Zune 3.5 30GB דיסק קשיח יש אין קישור
Sony NW-S705F 3.5 2GB פלאש יש אין  
Cowon D2 (iAudio) 3 2GB או 4GB פלאש יש יש קישור
Samsung YP-T9J 3 2GB או 4GB פלאש יש יש  

 


תכונות נוספות

תכונות נוספות
  פורמטי אודיו נתמכים פורמטי תמונה נתמכים פורמטי וידאו גודל מסך באינץ'
Apple iPod AAC, AIFF, MP3, WAV BMP, JPG, PNG MPEG-4 2.5
iPod Nano AAC, AIFF, MP3, WAV BMP, JPG, PNG - 1.3
Sansa Express AAC, MP3, WAV, WMA - - 1.1
iPod Shuffle AAC, AIFF, MP3, WAV - - אין
Archos 704 WiFi MP3, WAV, WMA BMP, PNG MPEG-4, WMV 7
Creative Zen Stone MP3, WAV, WMA - - אין
Sansa Connect MP3, WMA - - 2.2
Microsoft Zune MP3, WAV, WMA, AAC JPG - 3
Sony NW-S705F AAC, MP3, WMA - - 1.1
Cowon D2 MP3, WAV, WMA JPG - 2.5
Samsung YP-T9J MP3, WMA JPG MPEG-4 1.8

 

תרגום: יעל ברק. הכתבה פורסמה במקור בגיליון ספטמבר של PC Magazine. לרכישת מנוי במחיר היכרות. לאתר הבית של PC Magazine .

 

עוד מדריכי קנייה:

חדש: המלצות קנייה למחשב

מצלמה דיגיטלית בפחות מ-1,000 שקלים

רשימת קניות: גאדג'טים ללימודים

לכל מדריכי הקנייה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Samsung - נגן טוב עם ממשק נוח
צילום: פי סי מגזין
מומלצים