שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אסף רונן

    לא רק בפורים: עוגת פרג ותפוחים

    יעל גרטי, מעריצת פרג מושבעת, התמסרה לגרגרים השחורים ואפתה עוגת פרג ותפוחים, נימוחה ומפנקת. משרד הבריאות מזהיר כי עוגה זו ממכרת ומסוכנת לציבור סופרי הקלוריות

    דווקא בשמחת תורה החלטתי להכין עוגת פרג. כאלה אנחנו, חובבי הפרג המושבעים, מנצלים כל הזדמנות, בלתי רלוונטית ככל שתהיה, לאפיית עוגות ועוגיות פרג. די לנו במעט פרג טחון במקפיא, חשק לגרגרים השחורים וזמן פנוי לאפייה.

     

    שנתיים אחרי שטעמתיה לראשונה - ושבעה חודשים אחרי שהשגתי את המתכון, החלטתי להכין את עוגת הפרג והתפוחים של "לחם ארז". לא בכדי התמהמהתי בהכנתה: כנראה שבתוך תוכי ידעתי שבקְרב בין העוגה וביני - תנצח העוגה, מפנקת, נימוחה, מחרבת דיאטות חסרת רחמים שכמותה. אחרי שאכלתי שתי פרוסות ממנה, מיהרתי להסיעה לבית הוריי ("אני בדיאטה", הודיעה הרוזנת וָן-גרטי דקות ספורות לפני שהבליעה שתי פרוסות בקרבה) ואת שתי החתיכות האחרונות הענקתי לשכנים, זוג צעיר ורזה להכעיס.


    עוגה עם המון הפתעות (צילום: יעל גרטי)

     

    עוגת פרג, תפוחים, אגוזים וצימוקים

    מתכון של ארז קומרובסקי, "לחם ארז"

     

    אני מזמינה אתכם לנסות את העוגה הנהדרת הזו, אך אם הדיאטה שלכם יקרה לכם, אל נא תִשארו איתה לבד. הכנתי אותה פעמיים: בפעם הראשונה ללא סירופ סוכר (אך מעוטרת במעט אבקת סוכר) ובפעם השנייה - עם סירופ סוכר. האפשרות הראשונה טעימה מאוד – אך לא לחה כמו זו הנמכרת בסניפי "לחם ארז", השנייה – טעימה מאוד, לחה ומפנקת – אך מתוקה יותר. המתכון זה מנפק 500 גרם פרג מבושל, ויש צורך רק ב-180 גרם לעוגה, כך שיש לאחסן במקרר או להקפיא את שיישאר, עד לפעם הבאה. פרג טחון קונים אך ורק בחנויות תבלינים, שטוחנות את הפרג במיוחד עבורכם - ולא מן המדף במרכול. עד לשימוש יש לאחסנו, כשהוא סגור היטב, במקפיא.  

     

    המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש או תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ):

    לפרג המבושל:

    330 גרם (3-31/2 כוסות לא מהודקות) פרג טחון טרי

    15 גרם (1 כף) חמאה

    100 (חצי כוס) גרם סוכר

    100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) חלב

    לעוגה:

    150 גרם (190 מ"ל או כ- 3/4 כוס) שמן בעל טעם נטרלי (קנולה, סויה)

    225 גרם (1 כוס + 2 כפות) סוכר

    150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן

    3 גרם (1 כפית) אבקת אפיה

    2 גרם (מעט פחות מ-1 כפית) סודה לשתיה

    5 גרם (1 כפית גדושה) קינמון טחון

    3 ביצים מס' 2

    180 גרם פרג מבושל- ראה לעיל

    1 כף גרד קליפת תפוז – לא חובה

    50 גרם (חופן) צימוקים

    30 גרם (מחצית החופן) אגוזי פקאן טבעיים (חצאים)

    200 גרם (משקל נטו, אחרי קילוף וגִלעון, כ-11/2 תפוח גדול) תפוחי עץ ירוקים חמצמצים, מגולענים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

    לסירופ:

    1/2 כוס סוכר

    1/2 כוס מים

    1 כפית ברנדי

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים פרג: מחממים בסיר קטן, על אש בינונית-גבוהה, חלב, חמאה וסוכר. כשתכולת הסיר רותחת מוסיפים פרג, מערבבים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 5 דקות. מסירים מן האש ומצננים.
    2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
    3. מקציפים שמן וסוכר במשך 2 דקות.
    4. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקינמון. מקציפים במשך דקה.
    5. מוסיפים ביצים ומקציפים במשך דקה.
    6. מוסיפים פרג מבושל ומקציפים במשך חצי דקה או עד להִטמעותו במסה.
    7. מוסיפים צימוקים, פקאנים ותפוחים ומקפלים לתוך המסה בעזרת מרית.
    8. משמנים 2 תבניות אינגליש או תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בשמן נטרלי או חמאה מומסת, יוצקים את העיסה ואופים במשך 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש (אני אפיתי במשך 40 דקות, כיסיתי בנייר אלומיניום, הנמכתי מעט את החום והמשכתי לאפות עוד 10 דקות).
    9. מכינים סירופ (אפשר בזמן שהעוגה נאפית): מבשלים סוכר ומים על אש גבוהה עד לרתיחה. מרתיחים במשך דקה ומסירים מן האש. מוסיפים כפית ברנדי ומניחים לסירופ להצטנן.
    10. מוציאים את העוגה מהתנור ומזליפים עליה מייד סירופ סוכר. מצננים ומגישים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עוגת פרג, תפוחים, אגוזים וצימוקים
    צילום: יעל גרטי
    מומלצים