חם מהתנור: בייגל ב-1,000 דולר
שף ניו-יורקי פיתח גרסה יוקרתית ויקרה במיוחד למאכל המסורתי: בייגל שעליו פטריות כמהין ועלי זהב אכילים. המחיר ללקוח: 1,000 דולר בלבד
הבייגל היוקרתי, המכוסה בגבינת שמנת, פרוסות דקות של פטריות כמהין לבנות, ריבת פירות יער ועלי זהב אכילים, מצטרף לרשימה של מעדנים העולים אלף דולר הנמכרים במנהטן. בין אלה ניתן למצוא גלידת סאנדיי המעוטרת בעלה זהב 23 קראט, ופיצה עם שישה סוגי קאוויאר ולובסטר.
הבייגל הוא פרי המצאתו של השף פרנק טוג'אגווה ממלון ווסטין ניו יורק בטיימס סקוור, ומטרתו, בין היתר, היא לגייס תרומות לקרן המעניקה מלגות לסטודנטים לקולינריה.

מעורר תיאבון של אלף דולר (צילום: רויטרס)
"רציתי ליצור משהו שקשור לניו יורק ומייצג את התשוקה הקולינרית שלי לרכיבים עונתיים וייחודיים", אמר השף בהצהרה שפרסם. הבסיס הוא פטריות כמהין טריות, ולכן מתבקש הלקוח להזמין את המנה 24 שעות מראש.
"הבייגל הוא מאפיין ניו יורקי מובהק, ועליו מתבססת המנה הזו. פטריות הכמהין הלבנות הן רכיב איכותי ופשוט המעלה את המאכל, במקרה הזה הבייגל, לרמה אחרת", אמר השף. "באמצעות העברת חלק מההכנסות לתרומה, אנו מעניקים השראה לשפים אחרים בעתיד להיות יותר יצירתיים".
פטריות כמהין לבנות הידועות גם בכינוי "זהב לבן" ו"מלכות השולחן" הן בין המאכלים היקרים בעולם, כאשר רק קוויאר יקר מהן. בניגוד לפטריות אחרות, אלה צומחות מתחת לאדמה באופן סימביוטי עם העצים - לוקחות סוכר משורשיהם ותורמות להם מינרלים.
פטריות כמהין לבנות נחשבות לאפרודיזיאק בגלל הארומה שלהן הדומה לזו של פרומונים, מה שגורם להן למשוך יונקים מסוימים, ביניהם כלבים וחזירים המצליחים להריח ולהוציא את הפקעות היקרות. המגבלות העונתיות מאפשרות לייצר את הבייגל המיוחד רק עד סוף השנה, ולכן הוא יימכר עד ה-14 בדצמבר בלבד.