שתף קטע נבחר

לישון בארמון

אם אולמות השיש, תקרות הפרסקו, נברשות הענק, מיטות האפריון וכלי הפורצלן העתיקים היו טובים עבור מלכים ומלכות במאות הקודמות - הם יתאימו גם לכם. בתנאי, כמובן, שתגיעו להתארח באחד מארמונות המלוכה שהפכו למלונות פאר. ונא לא לדאוג: הבאטלר הצמוד כבר יעשה את זה עבורכם, 24 שעות ביממה

כמה פרטים חסרים בתמונה מהאגדות, המצוירת בכתבה זו. אחד מהם הוא הנסיך, גרוב בגרביונים הדוקים, חרב צמודה לירכו ורעמת שערו מתנופפת ברוח תוך כדי דהירה על סוס לבן. אפשר להוסיף לתמונה גם נסיכה בשמלת קרינולינה, המטופפת על מדרגות השיש בדרכה אל אולם הנשף.

 

כל שאר מרכיבי התמונה נשארו בדיוק כשהיו בימים בהם משפחות המלוכה הוקפו בהיכלות הפאר על ידי משרתיהן הנאמנים. כי ארמונות המלכים האלה הפכו לבתי־ מלון יוקרתיים. כשתניחו את ראשיכם על כרית הנוצות הרכה, תוכלו להעלות בדמיונכם את פרסות הסוסים נוקשות, נעימות התזמורת מתנגנות, הבגדים והתכשיטים המהודרים מוצגים לראווה. כך תוכלו לקפוץ, ולו ללילה או שניים, לביקור בעולם האגדות המלכותי. חלק מהאתרים, בני מאות שנים, שומרו ושוחזרו. אחרים הוקמו במאה ה-20 בהשראת בתי המלוכה האירופיים. ובכולם האורחים באמת מרגישים כמלכים.

 

מלון סנט רג'יס, ניו יורק, ארצות הברית

קולונל ג'ון ג'ייקוב אסטור ה-‭,4‬ בן לאחת המשפחות העשירות ביותר בארצות הברית במאה הקודמת, רצה לבנות לעצמו ארמון בניו יורק בשנת ‭.1904‬ בעזרת תקציב בלתי מוגבל שכר את שירותיהם של הארכיטקטים המפורסמים, טרובריג' וליווינגסטון, שעיצבו עבורו את ‭."THE ST. REGIS NEW YORK"‬

 

האתר עוטר בעלי זהב, משטחי שיש, שטיחי קיר עתיקים ורהיטים מתקופת לואי ה-‭.15‬ במשך השנים הפך המקום למעון נופש קבוע של מפורסמים דוגמת מרלין דיטריך וסלבדור דאלי. בשנת 1988 נבחר המלון כאחד מאתרי "האמנות היפה" של ניו יורק, ובאותה שנה נערך בו מבצע שימור נרחב.

 

315 החדרים מעוצבים ומרוהטים בגוני זהב וקרם, התקרות הגבוהות מעוטרות בפיתוחים, ועל הקירות טפטים ממשי. מחדרים מסוימים נשקף נופו של הסנטרל פארק. לכל קומה צמוד באטלר, המספק שירותים 24 שעות ביממה, כולל הגשת קפה ותה בכלי כסף תוצרת "טיפאני‭."‬

 

ארוחות הבוקר, הצהריים ואחר הצהריים מוגשות באולם אלגנטי, בכלי פורצלן, על מפות תחרה. מסעדת המלון, עטורת הפרסים, מגישה מעדנים מהמטבח הצרפתי, ועל גג המלון ממוקם אולם האירועים המשקיף אל אורות העיר. יופיו ומיקומו של המלון בשדרה החמישית על רחוב 55 הפך אותו לאחד היוקרתיים ביותר בניו יורק.

(The Xara Palace Relais & Chateaux)

 

ארמון קסארה, מלטה

מוקף בחומות הבצורות של העיר מדינה, שהייתה עד 1598 בירת האי מלטה, ניצב ארמון קסארה, הרחק משאון העיר. הוא שמור כפי שנבנה במאה ה-‭,16‬ צבוע בגוני אדמה בהירים ובחזיתו רחבת אבן עתיקה. על גג הארמון הוקמה מסעדה שמשקיפה אל הים. המלון מציע קזינו, נסיעה במכוניות קארטינג, רכיבה על אופניים וסוסים בהרים, פולו, דיג, שיט, סקי מים וצלילות.

 

מלון אימפריאל, וינה, אוסטריה

הצעד הראשון מכניס את האורחים אל ‭,1873‬ השנה בה הוקם על ידי הקיסר פרנץ יוזף מלון אימפריאל, ארמון מרהיב שנועד לשכן אורחים רמי מעלה שהגיעו לביקור בוינה. המבנה הוא שילוב של שיש וקריסטלים, ציורי קיר ושטיחים אמנותיים.

 

שינה באחת הסוויטות היא חוויה בלתי נשכחת, ותעיד על כך אליזבת מלכת בריטניה. 138 חדרים, כולל שתי סוויטות, מסעדה משובחת, בית קפה וינאי ופיאנו בר עומדים לרשות האורחים.

 

שלוס דורנשטיין, ניידראוסטרייך, אוסטריה

הטירה שהפכה למלון שלוס דורנשטיין נבנתה ב-1630 כמבנה מבוצר על גדת הדנובה. הלובי, חדרי האורחים והסוויטות מרוהטים ומעוצבים בפריטים שמשתלבים באווירה המלכותית.

 

ארוחות הצהריים והערב מוגשות במרפסת הצופה אל הנהר. בתוך המלון בריכה מקוֹרה, בין היפות ביותר באוסטריה. במרכז היופי והבריאות יש סאונה, מרחץ אדים וחדר כושר, כולם משקיפים דרך חלונות הזכוכית הגדולים אל הנופים הירוקים ומימי הנהר הכחולים.

 

מלון פרינס דה גאל, פריז, צרפת

המבנה האלגנטי שבו שוכן אחד המלונות היקרים ביותר בפריז, פרינס דה גאל, הוקם בשנת ‭.1928‬ המקום מתהדר ברהיטים בסגנון ארט דקו ובמסעדת גן מפוארת, בה מוגשות מנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי בכלי פורצלן עתיקים.

 

ממרפסת הסוויטות נשקפים מונומנטים פריזאיים חשובים - נהר הסיין, שדרות שאנז אליזה ושער הניצחון. 140 חדרים מרווחים ו־30 סוויטות ששטחן כגודל דירה מרוהטים ברהיטים ובכלי נוי בני מאות שנים.

 

מלון ווסטין, פריז, צרפת

בתקופת נפוליאון ה-3 היה המבנה של מלון ווסטין משכנם של בני האצולה הצרפתית. את ממדי העושר חשים כבר בכניסה לאולם הקבלה: דלתות גדולות, עיטורים על הקירות והתקרה, שאנדליירים ענקיים, רהיטים שחורים מקושטים בפסי זהב עדינים.

 

המלון ממוקם מרחק הליכה קצר מרחוב האופנה היקר להחריד, פובור סנט אונורה. הוא מציע 438 חדרים, ביניהם 78 סוויטות. ממרפסת המסעדה, שמגישה גורמה צרפתי, צופים אל גני טווילרי ואל מגדל אייפל באופק הרחוק. את הפן העדכני נותנים מועדון ספא עם ג'אקוזי וחמאם ומרכז לטיפוח היופי.

 

אמברלי קסל, ווסט סאסקס, אנגליה

בין עצי היער העבות של סאסקס, במרחק נסיעה של שעה וחצי מלונדון, ניצב מבנה מרשים של ארמון מבוצר בשם אמברלי. במשך 900 שנים הוא שימש בית מגורים לבני האצולה האנגלית עד שהפך למלון בן 13 חדרים ו-6 סוויטות. בתוכם ממתינים מיטות אפריון מגולפות מעץ מהגוני, רהיטים ויקטוריאניים וכיסויי קטיפה באדום ובבורדו.

 

גנים מעוצבים מקיפים את המבנה ושבילי טיול ביער מהווים אטרקציה לאורחים. ההיצע כולל קורסי בישול, מגרשי טניס, גולף וקריקט, שיט סירות, רכיבה על אופניים, פולו, רכיבה על סוסים ומסעות ציד.

 

מלון ווסטין אקסלסיור, רומא, איטליה

בשנת 1906 הוקם ארמון לבן ומרשים ב-ויה ונטו, השדרה המרכזית של רומא, ולימים הפך למלון ווסטין אקסלסיור. במהלך מאה שנות קיומו התארחו בו סלבס מכל העולם.

 

בתחילת המאה ה-21 נערכו בו שיפוץ ושחזור בעלות של מיליארד דולר. נבנה חדר כושר משוכלל עם בריכת שחייה פנימית, הוחלפו השטיחים ובדי הריפוד, הרהיטים שוחזרו, הוכנסה מערכת תאורה חדשנית, והחדרים שופצו ועודכנו טכנולוגית.

 

המתחם היוקרתי ביותר במלון נקרא "וילה לה קופולה‭,"‬ ושם שוכנת הסוויטה הגדולה באיטליה: מבנה בגובה חמש קומות עם תקרת פרסקו, ציורי גובלן, וילונות וספות מקטיפה בבורדו, זהב וכחול עמוק. מעלית פרטית מובילה אל הקומות העליונות, ואפשר להשתמש גם בגרם מדרגות השיש הרחב. במקום חדר כושר, סאונה, ג'אקוזי בסגנון ימי פומפיי ומרפסות עם נוף אל לב העיר.

 

מלון דניאלי, ונציה, איטליה

על מלון דניאלי בונציה נאמר שחיי הבמה קורמים בו עור וגידים והאורחים חשים בו חלק מההצגה. הארמון המשוחזר מהמאה ה-15 אפוף רומנטיקה בכל פינה. הוא עוצב בסגנון גותי כבית משפחת אצולה איטלקית ומרוצף בשיש ורוד. יש בו פרסקות על התקרה, חלונות ויטראז‭,'‬ עיטורים של עלי זהב, נברשות מזכוכית מורנו ורהיטים עתיקים.

 

המלון כולל שלושה ארמונות שמחוברים בגשרים מעופפים. גרם מדרגות רחב ידיים עם מעקות מזהב מוביל אל 215 החדרים (בהם 12 סוויטות‭.(‬ בלובי, עמודי שיש תומכים בכותרות קמורות בסגנון המורשת הונציאנית, מראות ענק עם מסגרות זהב, שטיחים ססגוניים על רצפת שיש, כיסאות מגולפים מרופדים בקטיפת זהב ותמונות אצילים על הקירות.

 

מלון אלפונסו ה-‭,8‬ סביליה, ספרד

בשנת 1929 נערכה בסביליה תערוכה בינלאומית חשובה. לקראת אירוחם של האישים רמי המעלה שיפץ המלך אלפונסו ה-8 את הארמון, שהפך ליצירת מופת. מלון אלפונסו ה-8 ממוקם בין שערי אבן וערבסקות של העיר העתיקה. ניכרת בו השפעה אנדלוסית-מורית עם אלמנטים מתקופת הרנסנס.

 

הוא מוקף גנים פורחים ועצי דקל ובחזיתו בריכה גדולה. התקרה מעוטרת, על משקופי הדלתות יצירות אמנות בעץ, והאלמנט הבולט ביותר הוא עמודי התווך המצופים בעבודות פסיפס. ב-1992 נערך שיפוץ נרחב והוכנסו לחדרים מכשירים מודרניים תוך כדי שמירה על הצביון העתיק. במסעדה האלגנטית מוגשות מנות בינלאומיות וגם כאלה מהמטבח האנדלוסי.

 

מלון דס אינדס, האג, הולנד

בלבו של הרובע העתיק של האג עומד מלון דס אינדס במלוא תפארתו. 76 חדרים מרוהטים ומעוצבים בהידור. באולמות המרכזיים קירות שיש בהירים, ספות ישיבה רכות ותאורה זהובה. במקום לאונג' בר ומסעדת גורמה שמגישה אוכל צרפתי קלאסי וים-תיכוני.

 

טירת ויטם, לימבורג, הולנד

טירה שנבנתה בימי הביניים ונותרה כפי שהייתה הפכה למלון ויטם. היא מתגאה בגג צפחה שחור ומחודד, קירות אבן עבים וחלונות גדולים המשקיפים אל מרחבי דשא.

 

הטירה, הנמצאת בסמוך לעיר מסטריך, מוקפת בפארק שבו עצים בני מאות שנים. עיצוב הפנים ניאו-גותי, והשינה מתבצעת על מיטות אפריון. המלון מציע נתיבי הליכה רגליים, רכיבה על אופניים בהרים ושיט קנו או קיאק.

 

מלון מטרופול, בריסל, בלגיה

שילוב מעניין של עתיק ומודרני אפשר למצוא במלון מטרופול בבריסל. במבנה שהוקם במאה ה-19 תקרות מצוירות, שאנדליירים, שטיחים רקומים וחלונות קמורים. סביבו גינה מטופחת עם עצי דקל גבוהי צמרת.

 

בלובי מקדמים את פני הבאים עמודים קורינתיים, קריסטלים המשתלשלים מהתקרה וספות עור רכות. 305 חדרים כולל 15 סוויטות מרוהטים בסגנון אירופי של תחילת המאה, אבל מציעים במקביל את מיטב האמצעים הטכנולוגיים. המסעדה הצרפתית במלון מעוצבת בהשראת תקופת הבארוק.

 

טירת בורג שליטס, גרמניה

טירת בורג שליטס בעלת הקירות הלבנים והגגות המשופעים בשחור ובירוק נבנתה בשנת 1823 בסגנון ניאו קלאסי. היא מוג־ דרת כאתר ארכיטקטוני נדיר באזור מקל־ נבורג־וורפומרן בגרמניה. העיצוב הפנימי משלב שטיחים פרסיים עתיקים ושטיחי קיר ברלינאיים בני מאות שנים. המקום מוקף בשטח עצום של יערות סבוכים, מסביבו גן עם מרחבי דשא, מזרקות, אוב־ ליסקים ופסלים. המלון מציע ספא ובריכה מקורה, מגרש גולף, מרכז יופי, טיולי רכי־ בה על אופניים, ציד, דיג, רכיבה על סוסים, פולו ושיט קנו או קיאקים.

  

מלון בלנטאייר, מסצ'וסטס, ארצות הברית

מלון בלנטאייר, שמזכיר טירות אירופיות, נבנה ב-1902 כחווה בין גבעות ברקשייר, כ-200 קילומטרים מבוסטון. החווה טובלת ביערות ומעוצבת בסטייל אריסטוקרטי: מיטות אפריון בעלות עמודי עץ מגולפים, אח הפועלת על גזרי עץ וחדר אמבטיה מהודר.

 

מסעדת הבית הכפרית מגישה תפריט בינלאומי ומקומי. המלון מציע מרכז טיפולי בריאות, בריכת שחייה, מגרשי טניס וקריקט, רכיבה על סוסים ואופניים, טיולים רגליים, שיט וראפטינג.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להרגיש כמו מלכים
להרגיש כמו מלכים
מומלצים