שתף קטע נבחר
 

תפוזים - המתנה של החורף

מלבד גשם, שפעת וקור, החורף גם מביא איתו כמה מתנות נהדרות כמו פרי הדר טרי. הנה ארבעה מתכוני תפוזים שיעזרו לכם לנצל את העונה

סלט שומר, תפוזים ובצל סגול

רעננות השומר פוגשת את מתיקות התפוז ואת עקצוציות הבצל, הכל נעטף ברוטב טעים והתוצאה היא סלט מרענן וקליל.

 

מתכון של יעל גרטי

 

המרכיבים (ל- 2 מנות):

4 ראשי שומר, שטופים היטב וחתוכים לפרוסות אלכסוניות  

3 תפוזים, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות, ללא זרעים

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בן יין לבן

1 כף שטוחה חרדל חלק איכותי

1 כף סוכר

1 כף מים

מלח

פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערת הגשה.
  2. מוסיפים לקערה שומר ובצל סגול. מניחים לרוטב להספג ולרככם במשך 20-40 דקות. מעט לפני ההגשה מוסיפים את פרוסות התפוזים ומערבבים. מגישים מיד.


מרענן וקליל. סלט תפוזים ושומר (צילום: יעל גרטי)

 

נתחי עוף עם תפוזים, זיתים ועריסה

מתכון של השף אבי שטייניץ

 

המרכיבים (4 מנות):

1/2 ק"ג חזה עוף נקי מעור ועצמות

6 תפוזים

4 כפות שמן זית

2 כפות רוטב עריסה מוכן

1 ליים סחוט או 1/2 לימון

1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים

2 גבעולי נענע

1 צרור קטן של כוסברה עלים בלבד, קצוצים

מלח

1/2 כפית זרעוני כוסברה כתושים

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את חזה העוף לקוביות. קולפים את התפוזים עד הבשר בלי להשאיר קליפה לבנה ומפרידים את הפלחים, ללא הציפוי שלהם (מעבירים סכין קטנה וחדשה בין כל פלח והציפוי שלו, עד שכולם נפרדים).
  2. מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה, מוסיפים את העוף ומקפיצים עד שצבעו משתנה. מוסיפים את העריסה ומיץ הליים, מערבבים ומקפיצים עוד כדקה. מוסיפים את שאר המרכיבים, בודקים תיבול ומגישים מייד.

 

פילה מוסר בקונפי שום וקרמל תפוז

מתכון של השפית יולי מזרחי, "קזנקי ת"א"

 

המרכיבים: 

פילה מוסר במשקל 200 גרם

2 כפות סוכר חום

3 תפוזים מפולטים (חותכים את הקליפה בסכין חדה ומשחררים את הפלחים בעזרת סכין)

1/2 כוס יין לבן יבש

1/4 כוס מיץ תפוזים

7 שיני שום

1 כף שמן צמחי

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. קונפי שום: חותכים מלבן של נייר אלומיניום, מניחים במרכזו שום, 1 כף סוכר, יין, שמן, מעט מלח ופלפל ועוטפים היטב. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות. כעבור 20 דקות פותחים את החבילה ואופים עוד מספר דקות עד קבלת צבע שחום.
  2. הדג: מתבלים את הדג במלח ופלפל, ומטגנים קלות במחבת עם מעט מאוד שמן. מעבירים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-8 דקות.
  3. רוטב: מניחים במחבת את הכף הנותרת של הסוכר, מיץ תפוזים, יין לבן, מלח ופלפל, קונפי השום המוכן ופלחי התפוז, מחממים על אש קטנה עד שהנוזלים מתאדים והרוטב מסמיך כמו סירופ.
  4. הגשה: מגישים על אורז, עליו מניחים את הדג ומעל יוצקים רוטב.


מומלץ להגיש על אורז. פילה מוסר בקונפי שום וקרמל תפוז (צילום: דניאל לילה)

 

עוגת תפוזים ושקדים

טעמה הנפלא של העוגה טמון בתוספת רסק של שני תפוזים שלמים, על קליפתם. השילוב של העוגה, המוצלחת בפני עצמה, עם פרוסות תפוזים בקרמל על מצע של רוטב תפוזים, מעניק לעוגה גימור מקצועי ומיוחד גם בטעם וגם באופן ההגשה.

 

מתכון של רוני ונציה

 

המרכיבים:

2 תפוזים קטנים שטופים היטב

6 ביצים בטמפרטורת החדר

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים דק

1/2 כוס קמח מנופה

קליפת תפוז אחד מגוררת

  

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני מניחים את התפוזים עם הקליפה. ממלאים את הסיר במים עד לגובה כמחצית התפוז. מבשלים את התפוזים על אש קטנה, ברתיחה (ללא מכסה) כ- 40 דקות, ומגלגלים אותם מצד לצד לעיתים קרובות. כשהתפוזים מתרככים מוציאים אותם מהסיר ומצננים (על השיש).
  2. חותכים את התפוזים לשניים, ומסירים את העוקץ, את הגרעינים ואת הגזע המרכזי העבה. חותכים את חצאי התפוזים לחתיכות קטנות, מעבירים למעבד מזון, ומרסקים אותם למחית (המחית תשאר מחוספסת במקצת).
  3. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית עוגה בקוטר 25 ס"מ בעיגול של נייר אפיה, משמנים ומקמחים את הדפנות.
  4. בקערת מערבל חשמלי מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה לקצף יציב ותפוח, במשך 12-10 דקות. מעבירים כוס אחת מקציפת הביצים אל תוך רסק התפוזים ומערבבים היטב.
  5. לתוך קציפת הביצים הנותרת מקפלים בעדינות את השקדים והקמח, ולאחר מכן את רסק התפוזים בהדרגה, ב-3 פעמים, ואת גרידת התפוז. יוצקים את התערובת לתוך התבנית.
  6. אופים בחום של 170 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות. מורידים את הטמפרטורה לחום של 160 מעלות צלזיוס, ואופים כ-30- 40 רקות נוספות עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים על רשת, ומצננים את העוגה לגמרי לפני שמשחררים אותה מהתבנית. העוגה תצנח מעט. כשהעוגה צוננת, הופכים אותה על צלחת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים