ניר דוידוביץ': "גיא לוזון התרכז יותר מדי בשחקנים שלנו"
שוער מכבי חיפה ענה אחרי הניצחון 0:2 למאמן הפועל ת"א, שאמר לשחקניו לבנות על היציאות שלו מהשער: "אני שמח שענינו לו, אולי הוא צריך לעבוד עם אניימה". דקל קינן: "בחיפה תמיד שואפים לכל התארים, ואנחנו בדרך הנכונה"
מכבי חיפה שוב ניצחה, הפעם 0:2 את הפועל תל אביב, והיא כבר חמישית בטבלה - מרחק 3 נקודות בלבד מהמקום השני. מי בכלל זוכר את המשבר שפקד את הירוקים בתחילת העונה, ואת ההפגנות של האוהדים שדרשו את פיטוריו של רוני לוי?
השוער החיפאי ניר דוידוביץ' עקץ את מאמן האדומים, גיא לוזון, שאמר במהלך השבוע לשחקניו לבנות על היציאות שלו מהשער: "הוא התרכז יותר מדי בשחקנים שלנו במקום לתדרך את השחקנים שלו, ואולי בגלל זה הם נראו ככה. אני שמח שענינו לו על המגרש. אולי לוזון צריך לעבוד עם השוער שלו על היציאות, למרות שאני מאוד מעריך את אניימה. היה משחק קשה, ניצלנו את המצבים שהיו לנו".
כובש השער הראשון, דקל קינן: "לא פתחנו הכי טוב, אבל הבקענו פעמיים וזה הקל עלינו את העבודה במחצית השנייה. עשינו את המשחק הזה קל, במיוחד במחצית השנייה כשדוידוביץ' כמעט ולא נגע בכדור. באופן טבעי, כשאתה צובר הרבה נקודות ואתה מוצא את עצמך בצמרת - אתה חושב על אליפות. מכבי חיפה תמיד שואפת לקחת את כל התארים ואנחנו בכיוון הנכון ובדרך הנכונה".
המאמן רוני לוי היה מרוצה מקינן ואמר: "דקל מאוד מסוכן במצבים הנייחים. הוא מאוד אוהב את השער, גם באימונים. אנחנו מדברים עליו בגלל היכולת שהוא מציג בשבועות האחרונים בקבוצה ובנבחרת, ולא בגלל הגול שהוא נתן. דקל בחור רציני ומקצוען, הוא שחקן בית שלנו ואנחנו מאוד שמחים על היכולת שלו".

רנאטו לפני דוס סנטוס. חיפה בדרך לצמרת (צילום: אלי אלגרט)
"כיף לשמוע את הדברים האלה", הגיב קינן. "עבדתי קשה גם כשלא הייתי במומנטום חיובי, כי אני חושב שזו הדרך היחידה. ככה לימדו אותי, אצלי אין קיצורי דרך או עיגולי פינות. עבדתי לא מעט כדי להגיע לנקודה שבה אני נמצא עכשיו".
על הניצחון אמר לוי: "הסברתי לשחקנים לפני המשחק שחשוב להתמיד ולהמשיך את המומנטום, גם ביכולת וגם בגישה החיובית. אם נעשה את זה, גם התוצאות יבואו. אנחנו מתרכזים בדרך כלל בעצמנו. אם אנחנו מצליחים להיות טובים ולגרום ליריב להיראות פחות טוב, זה אומר שעשינו את העבודה.

יניב קטן. המאמן רוצה לשמור על המומנטום (צילום: אלי אלגרט)
"אמרתי כבר לפני שבועיים שאנחנו צריכים ליצור רצף של יכולת טובה, גם קבוצתית וגם אישית. התחלנו את העונה לא כל כך טוב מבחינה הגנתית, הגיעו הרבה שחקנים חדשים בהגנה. אנחנו עובדים על זה באימונים ושמים דגש".
המאמן התייחס גם לאלירן דנין, שנכלל ברגע האחרון בהרכב: "שחקנים מקבלים הזדמנות והם צריכים לנצל אותה. אני לא אוהב לשפוט על פי הזדמנות אחת, אלירן הוא שחקן צעיר שצריך להיות פה לאורך זמן. יש לנו הרבה תקוות לגביו". על הפציעה שמונעת משלומי ארבייטמן לשחק, אמר לוי: "זה חוסר מזל, אני מקווה שזה לא רציני ושהוא יחזור מהר מאוד".
