טגנו לעצמכם לביבה לחג
מהלטקס הקלאסיות ועד ליצירות ניסיוניות עם שוקולד, ירקות ואפילו טופו - פנקו את עצמכם בלביבות חמות - מתוקות ומלוחות
מה אפשר כבר לחדש על לביבות? נדמה שכולנו יודעים להכין אותן בעיניים עצומות. אבל זה בדיוק מה שכיף בחגים ובמסורת, ותמיד מפתיע אותי איך משנה לשנה אנחנו מספיקים להתגעגע אליה (ואל כל המטוגנים האלה.( היום נלמד להכין לביבות משאר ירקות (וגם גבינה ואפילו שוקולד) וכמובן ניזכר במתכון ללביבה הקלאסית הכי-הכי טעימה, כמו של סבתא.
וכדאי שתדעו שאפשר למזער נזקים: כל מתכון ללביבות מתאים לא רק לטיגון, אלא גם לאפייה בתנור. פשוט מניחים בעזרת כף "שלוליות" מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושולחים לתנור עד להתייצבות והזהבה. אפשר גם לאפות את התערובת בתבנית גדולה בתור פשטידה. ואם רוצים ממש להשקיע, מניחים מעט מהתערובת בתבנית שקעים אישיים מסיליקון (משומנת קלות) ואופים לביבות עגולות, סימטריות ויפות במיוחד. ועוד דבר חשוב – השבוע לא מתחילים דיאטת כרוב. זו מלחמה אבודה מראש.
לביבות קלאסיות (לטקס) כמו של סבתא
המרכיבים:
4 תפו"א בינוניים
1 ביצה
1 כף קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
- מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה וסוחטים היטב בידיים כדי להיפטר מעודפי הנוזלים. מערבבים פנימה ביצה וקמח ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים הכל יחד.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (כמו לשניצלים) במחבת ויוצרים בעזרת כף לביבות. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, משהים 1 דקה לספיגת עודפי השמן ומגישים.
לביבות גזר ורוטב צ'ילי מתוק
זה בריא לעיניים.
המרכיבים:
6 גזרים, מגוררים דק
2 ביצים טרופות
2 כפות קמח
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מגררים את הגזרים בפומפייה. מערבבים פנימה ביצים וקמח ומתבלים ברוטב צ'ילי, מלח ופלפל.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (כמו לשניצלים) במחבת ויוצרים בעזרת כף לביבות. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, משהים 1 דקה לספיגת עודפי השמן ומגישים.

(צילום: ירון ברנר)
לביבות עשירות בירקות
בעל הבית השתגע. מתכון מאת שף־קונדיטור אבי קינן, מבעלי רשת "רולדין."
המרכיבים:
1 בצל
1 תפו"א קטן מקולף
1 בטטה קטנה
2 גזרים קטנים מקולפים
1 קישוא קטן
1/3 כוס קמח
2 ביצים
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל ושום כתוש
אבקת מרק (לא חובה)
חופן עירית קצוצה
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
- מגררים על פומפייה דקה בצל, תפו"א, בטטה, גזר וקישוא. סוחטים היטב בידיים כדי להיפטר מעודפי הנוזלים. מוסיפים קמח, ביצים, מלח ופלפל, שום, אבקת מרק ועירית קצוצה.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (כמו לשניצלים) במחבת ויוצרים בעזרת כף לביבות. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, משהים 1 דקה לספיגת עודפי השמן ומגישים.
לביבות גבינת מסקרפונה ושוקולד לבן
חמות, מתוקות וגם שוקולדיות. המתכון באדיבות "מקס ברנר."
המרכיבים:
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 מכל גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר (או גבינת שמנת (30%
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
חמאה או שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר. מוסיפים את גבינת המסקרפונה, קמח, אבקת האפייה ותמצית הווניל וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את שברי השוקולד הלבן ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים לתערובת להתייצב 20 דקות.
- משמנים מחבת טפלון במעט שמן או חמאה ויוצרים לביבות שטוחות בעזרת כף. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מגישים מיד (הכי טעים עם רוטב שוקולד חם.(

(צילום: ירון ברנר)
לביבות תפו"א וטופו עם קמח מלא
רק בריאות (וגם קצת שאנטי, וגם אופציה אורגנית.( המתכון באדיבות "אדמה."
המרכיבים:
4 תפו"א גדולים (רצוי אורגניים)
1 בצל גדול (רצוי אורגני)
200 גרם טופו רך מפורר
3 כפות קמח מלא (אורגני)
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך חלקי. מצננים מעט ומגררים בפומפייה דקה את תפוחי האדמה וגם את הבצל. מוסיפים טופו, קמח מלא, שום, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (כמו לשניצלים) במחבת ויוצרים בעזרת כף לביבות. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, משהים 1 דקה לספיגת עודפי השמן ומגישים.
לביבות ביס גבינה מתוקות ברוטב יוגורט
סידן להמונים. מתכון מאת יעל אברבוך, הדיאטנית הראשית של "שטראוס"
המרכיבים:
6 כפות גבינה לבנה
4 כפות סוכר
2 ביצים
6 כפות קמח
חמאה לטיגון
לרוטב יוגורט:
1 גביע יוגורט
3 כפות צימוקים
2 כפות סוכר וניל
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד בקערה גבינה, סוכר וביצים. מוסיפים את הקמח וטורפים לתערובת אחידה. מחממים מחבת ומשמנים במעט חמאה או שמן.
- יוצרים בעזרת כפית לביבות קטנות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, משהים 1 דקה לספיגת עודפי השמן ומגישים חם בליווי רוטב היוגורט הקר (פשוט מערבבים יוגורט עם סוכר וניל וצימוקים.(
לביבות תפו"א מתובלות אורגניות
ריחני ורוחני. מתכון מאת ליאון הלוי, השף של "אורגניק מרקט."
המרכיבים:
5 תפו"א (רצוי אורגניים)
3 כפות קמח מנופה (אורגני)
3 ביצים (רצוי אורגניות)
אבקת מרק זך אורגני (לא חובה)
מלח ופלפל שחור
כורכום וכמון לפי הטעם
שמן חמניות או קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים בקליפתם עד לריכוך חלקי. מסננים, מצננים מעט ומגררים בפומפייה בחלק הגס. מוסיפים קמח, ביצים ואת התבלינים.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (כמו לשניצלים) במחבת ויוצרים בעזרת כף לביבות. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, משהים 1 דקה לספיגת עודפי השמן ומגישים.

(צילום: דניה ויינר)
לביבות עם הפתעת גבינת עיזים
המתכון באדיבות "יד מרדכי."
המרכיבים:
8 תפו"א בינוניים
3 ביצים
1 כוס קמח
1 גליל גבינת עיזים (כמו "פרומעז(" חתוך לפרוסות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- מגררים בפומפיה את תפוחי האדמה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים כדורים בידיים (כדאי למחוץ מעט, כדי שיצאו הנוזלים) ומחביאים בפנים פרוסת גבינת עיזים. משטחים ללביבה.
- מטגנים במחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, משהים 1 דקה לספיגת עודפי השמן ומגישים חם.
לביבות תרד וגבינות
המרכיבים:
500 גרם עלי תרד קפואים (או מדליוני תרד)
1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
1 ביצה
אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לפי הטעם
2-3 כפות פירורי לחם, ועוד 1 כוס לציפוי
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מפשירים את התרד הקפוא (אם משתמשים בתרד טרי, חולטים במים רותחים, מסננים, סוחטים מנוזלים מיותרים וקוצצים גס.( מערבבים עם גבינות, תבלינים, ביצה ופירורי לחם. יוצרים קציצות שטוחות בידיים וטובלים בפירורי לחם לציפוי.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (כמו לשניצלים) במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, משהים דקה לספיגת עודפי השמן ומגישים חם.