שתף קטע נבחר

עוגיות קלות ומפתיעות

כך תכינו, בלי שום מאמץ, עוגיות איטלקיות שמתאים כל כך לטבול בקפה או בתה של אחר הצהריים, וכוללות הפתעה: בין המרכיבים שלהן אפשר למצוא קמח תירס, שמעניק להן פריכות נפלאה

 

 

 

עוגיות איטלקיות קלות ומפתיעות

 

המרכיבים (כ-30 יחידות)

 

2 כוסות (280 גרם) קמח

3/4 כוס קמח תירס מהסוג העבה, רצוי מהסוג שמוגדר על העטיפה כמשמש להכנת פולנטה או ממליגה (להשיג ברשתות השיווק ובמעדניות) ובכל מקרה לא קמח התירס הטחון כמעט לאבקה

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית קליפת לימון מגוררת דק מאוד

80 גרם חמאה, רכה

2 חלמונים

 

ההכנה

 

1. מערבבים בקערה את הקמח, קמח התירס, הסוכר וקליפת הלימון. מוסיפים את החמאה ואת החלמונים ומעבדים בקצות האצבעות רק עד שנוצרת תערובת פירורית מאוד. לשים עוד קצת, עד שנוצר בצק רך, ואוספים אותו לכדור. מכסים במגבת ומאחסנים שעה במקרר.

 

2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160) מרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

3. יוצרים מהבצק עיגולים קטנים (בגודל עגבניות שרי) ומניחים במרווחים של 2 ס"מ בתבנית. מטביעים על כל כדור שיני מזלג, כדי לשטח אותו קצת וליצור צורת פסים. אופים 20-15 דקות, רק עד שהעוגיות מזהיבות קלות מאוד ומוציאים - גם אם הן עדיין לא קשות לגמרי, הן מתקשות בצינון.

 

4. מצננים ומגישים עם תה או קפה. טובלים. אפשר לשמור עד שבועיים בכלי אטום.

 

ומה עושים אם הבצק יבש מדי, ונדמה שהוא לא מתאחד?

מוסיפים לו עוד חלמון ועוד 1 כף מים קרים, או מוסיפים עוד חמאה רכה, בכמות של עד 40 גרם.

 

 

השבוע במוסף "שף", המצורף חינם לעיתון "לאשה":

  • מתוקים וריחניים. מתכונים לאפייה חורפית מחממת ומנחמת
  • מתכונים עם ארטישוק ירושלמי
  • 4 רעיונות לארוחת ערב זריזה ולא שגרתית
  • ערמונים: ארוחה שלמה מהאגוזים הכי יוקרתיים שיש
  • הרבה יותר מלימונדה: מתכונים מהפרי הכי חמוץ
  • הגרגר הלבן המופלא: עשרה תבשילים ביתיים לגמרי מאורז
  • אפייה מלוחה וקלה לאירוח נינוח במיוחד
  • על פיצוחים ועל סוגי הטיפוסים המפצחים אותם

 

לכל המתכונים של שף בווידאו

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
פריכות נפלאה. עוגיות קמח תירס קלות
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים