שתף קטע נבחר

ביקורת: בריבה - הבריאות לא הרגה את הטעם

אווירת הספא במסעדת ‭"Bariba"‬ (כך מקלקלים שם עברי חביב בכתיב לועזי אווילי) לא מצליחה לקלקל את האוכל. בזו אחר זו עולות לשולחן מנות משובחות, מושקעות וטעימות, שמשלימות מיצג משכנע של בריא-זה-טעים. התפריט כשר, חלבי, ולא זול

משוגעי-בריאות נפגעים עד עמקי נשמתם האורגנית כשאנשים עם הרגלי אכילה נורמליים מטילים ספק במזונותיהם המקוריים ובהנאה הכרוכה באכילתם. המשוואה בריא-זה-טעים היא אחת הקשות להוכחה, בעיקר בקרב נהנתנים מושחתים, השוחים כל חייהם בכולסטרול, שומן, אלכוהול וסתם סוכר. על רקע זה, יש לשער שהאנרגיות החיוביות במסעדת ‭Bariba“‬" (כך מקלקלים שם עברי חביב בכתיב לועזי אווילי) ספקו כפיהן בדאגה כשאוכל-כל מסוגי הגיע אל ביתן.

 

הבית הוא "בית דרך חיים", מקום הזועק בריאות מיוח"צנת בנמל תל-אביב, והמסעדה שבתוכו מתגאה ב"מטבח מודרני בריא‭,"‬ הגדרה המעוררת שתי חברות קרובות, סקרנות וחשדנות. אם מתעלמים מהמראה הניבט מחלונות המסעדה, נוף שכולו טבע טהור ואיכות סביבה, או במילים אחרות, ארובת רידינג המתנשאת מעל שפך הירקון - נשאבים בקלות לאווירת האורגיה הבריאה. תחושת חדר אוכל במלון ספא אופפת את האורח: חלל מרווח ומואר, צבעים בהירים ורכים, ריהוט פשוט, עציץ ננסי על כל שולחן, מוזיקת הרפיה, ניחוח קטורת, אפילו נשנוש פרוע של מקלות גזר וקולרבי לפני הארוחה. אלה לרוב הדברים שמרככים, מפייסים ומרגיעים אנשים - ואותי עושים עצבן מהרגיל. הרושם הוא שבכל רגע ייגש מטפל נינוח וילחש אל תוך חלוק המגבת שלך: "מר לנצ'נר, הפינוק בחלוקי נחל לוהטים ממתין לך בחדר הטיפולים".

 

ואז, ממרומי ערימת הסטריאוטיפים, נוחתת על שולחנך המשוואה בריא-זה-טעים ודופקת מיצג משכנע. לא אוכל של בית-הבראה, אלא מבחר מנות טעימות, מושקעות, כמה מהן משובחות. התפריט כשר חלבי, ולא זול (כ-140 שקל לארוחה ממוצעת לאדם‭,(‬ והמגמה הבריאה מתבטאת במרכיבים ובדרכי ההכנה: אין טיגון וצבעי מאכל, יש חיטה מלאה, סוכר חום ושפע ירקות.

 

ההפתעות הגיעו כבר במנות הראשונות, כשהראשונה שלי הייתה אולי הכי טובה בכל הארוחה: תבשיל קינואה מתקתק, עם צנוברים ועשבים, שמעליו נחים ריבועי דלעת צלויה, מצידו האחד זרועים גרעיני דלעת ומצידו האחר זורם רוטב מעניין ומרענן של יוגורט ונענע. מנה שניחנה בהרמוניית טעמים מקסימה, וכמו רבות מהמנות, בעיצוב מרשים לא פחות.

 

ריזוטו עגבניות מעושנות ברוזמרין וגבינת פטה לא היה הכי ריזוטו בעולם, אבל כאורז ברוטב עגבניות מיובשות ורוזמרין, עם נוכחות חלבית חזקה של ריבועי גבינת פטה וקרם פרש, הוא מילא בנחמדות את תפקידו.

 

כאן צצה הברקה, מנת ביניים על חשבון הבית שהוגדרה מרענן חיך : סורבה סלק על יוגורט צאן. הדבר הקטן הזה, טעים באופן די מדהים, הפגין שילוב כובש של חמיצות (הצאן) ומתיקות (הסורבון‭.(‬

 

העיקריות שמרו על הקו המכובד. מעל נתח נדיב של סלמון, עשוי נטורל כמעט, נוצק רוטב ברביקיו חריף שהקפיץ את הדג העדין. בליווי בטטות צלויות וקרם פרש, תוספות פופולריות, מתברר, התקבלה יופי של מנה.

 

המנה המכונה פיש אנד צ'יפס הייתה התחכמות בריאותית לגרסה העממית - הפיש (בורי) לא טוגן עמוקות, אלא נצלה וצופה בפירורי לחם מקמח מלא, והצ'יפס לא היה צ'יפס, כי אם קוביות תפוחי-אדמה פיקנטיים בתנור. פשוט ולא רע.

 

כשהבנו שהקרם ברולה מבוסס על חלב במקום על שמנת אמרנו "תודה רבה, יש גבול", ולקחנו עוגת שוקולד צ'ילי עם קרם מסקרפונה ותות. יש היום קטע כזה, של שוקולדים עם מוטיבים חריפים, אבל קינוחנו היה סולידי מהמפונטז: עוגת יום-הולדת בגן, שלצ'ילי שבה התגלו עקבות קלושים מדי, לצד מרק של גבינת מסקרפונה ותות. גם העוגה השתדלה להיות בריאה, עם קמח מלא וסוכר חום, אבל זה הספיק לה רק כדי להיות בסדר בטעמה.

 

"‭,"Bariba‬ נמל תל-אביב, טל. 03-6025026. כשר חלבי.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברוסקטה סלמון מ"בריבה"
ברוסקטה סלמון מ"בריבה"
מומלצים