לא עוצרים: בית"ר ניצחה את מכבי פ"ת 1:2
המוליכה, שחזרה בשבוע שעבר למסלול הנצחונות, הגדילה את הפער מחיפה לתשע נקודות. בן שושן פתח וכבש ראשון מטעות של אוהד כהן, ברוכיאן כבש את השני מטעות נוספת בהגנת פ"ת. טל החטיא פנדל בדקה ה-78 ודמארי רק צימק לאורחים
אחרי שבמחזור הקודם חזרה למסלול הנצחונות באשדוד, בית"ר ירושלים רצתה להמשיך במסע הבטוח למדי שלה לאליפות ולעבור עם שלוש נקודות גם את מכשול מכבי פתח תקווה, יריבתה הערב בטדי. חלוץ הרכש הפרואני, ג'וניור ויסה, זכה לבכורה, עמית בן שושן שפתח בחוד על חשבונו של טוטו תמוז המושעה, הצדיק את ההחלטה של שום כבר לאחר זמן קצר.
הקבוצה האורחת ניסתה להוציא לפחות נקודה מהביקור שלה בבירה. לירן כהן, סיים לרצות הרחקה וחזר להרכב של פביאן. הקפטן מגמאדוב התאושש ממחלתו ופתח ב-11 של פ"ת שהחזיקו מעמד בתמונת המשחק בשעה הראשונה של המפגש בפיגור מינימלי למרות שליטת האלופה, טעויות איומות בהגנת האורחים איפשרו לבית"ר לכבוש שערים קלים ולכבוש יעד נוסף בליגת העל שלא מצליחה לספק תחרות לאלופה מהבירה, למרות מתח קל בדקות הסיום.

הבית"רים חוגגים עם מתנה מאוהד כהן (צילום: דודי ועקנין)
המוליכה פתחה חזק בביתה, 7,000 צופים בגבה, ובית"ר המעודדת מהתיקו של חיפה בקרית-שמונה שיחקה כמעט בלי לחץ. האוהדים המקומיים- ולא קומץ מהם כי אם רוב- בילה את הדקות הראשונות בנאצות ו"איחולים" לאבי לוזון, הקהל הצהוב שחור הגביר את הקריאות לאחר האירוע הראשון על כר הדשא שהיה שער מקומי.
בן שושן ניצל טעות איומה של אוהד כהן בדקה ה-13 כדי להעלות את בית"ר ליתרון 0:1. השמטה מטופשת של השוער הגיעה לחלוץ הצעיר שלא יכל לפספס. כהן החזיר משהו לקבוצתו כשעצר נגיחה אדירה של רומולו שתי דקות לאחר מכן. השליטה הירושלמית ללא עוררין מלאבסיים.

שום לא מבין איך הסתבך בסיום (צילום: דודי ועקנין)
רומולו ניסה בעיטה מקו ה-16, בדקה ה-26 לצד הקורה השמאלית של פ"ת אבל איכשהו, למרות שעל הדשא שיחקה רק בית"ר, התוצאה ללא שינוי. אוהד כהן המשיך לנסות ולכפר על הטעות, הפעם בהדיפה כפולה להתקפה בית"רית מסוכנת נוספת, דקה לאחר מכן.
דקה 28: דירסאו תיקל את ברוכיאן בעוצמה לרגל וקיבל צהוב מוצדק ביותר. חצי שעה של משחק עברה וקאלה היה שמח לקפה מהאפסנאי כדי להשאר ער, בית"ר סיכנה את שערה של מכבי פ"ת 10 פעמים, האורחים טרם הגיעו לשער הגיא.
כדור ראשון עבר מעל לשער הירושלמי בדקה ה-31. הקבוצה של יצחק שום אמנם שלטה במגרש, עשתה תנועה והעבירה מסירות יפות אך לא הצליחה להגיע למצב אמיתי נוסף, ועד למחצית, חניכיו של עופר פביאן שמרו על כבודם ועל שערם.

רומולו שומר על המקום הראשון (צילום: דודי ועקנין)
לאחר המחצית החליף קובי גנון את איסמעיל עאמר בפ"ת. שום בחר שלא לעשות שינוי בקבוצה שלו. בית"ר פתחה בהצהרת כוונות וכבר בדקה ה-46 מיכאל זנדברג, הבולט במגרש שלח פצצה מפינת הרחבה השמאלית, אוהד כהן הדף יפה.
גנון עשה הבדל מיד עם כניסתו ובדקה ה-50 נגח את ההתקפה המסוכנת ביותר של פ"ת החוצה. קאלה, כנראה נרדם, יצא רע להגבהה מכדור חופשי, גנון התגנב לפניו, הכניס ראש, אך הכדור שעבר מעל השוער חלף סנטימטרים מעל למשקוף.
דקה 60 עוד מתנה באדיבות הגנת מכבי פ"ת. בילבול בין הבלמים, גנון ומגאמדוב נתקלו האחד בשני וברוכיאן שנשאר לבד מול אוהד כהן לא פספס את ההזדמנות לעלות את בית"ר י-ם ל-0:2. עופר פביאן החליף את סאביץ' והכניס את קאקו במקומו בדקה ה-62 במטרה לנסות ולהשיג משהו מהמשחק. פ"ת ניסתה ואפילו התקרבה, אבל השליטה הבית"רית לא עמדה בסכנה גדולה מדי.

בית"ר נאלצה להתאמץ בדקות הסיום. (צילום: דודי ועקנין)
ג'וניור ויסה זכה לבכורה שלו בדקה ה-72 ותוך חמש דקות סחט פנדל מקאקו בפריצה מוצלחת לרחבה. רגע לפני הפנדל יצא דירסאו ורוביל סרסור נכנס לנסות ולעשות משהו לטובת האורחים, בינתיים עידן טל לא הצליח להכניע את אוהד כהן שלמרות הטעות בשער הראשון היה המצטיין בפ"ת והדף את בעיטת העונשין.
עזריאל זכה גם הוא לדקות משחק בדקה ה-80 ותוך דקה כמעט וכבש אבל שוב, כהן במקום בשביל פ"ת.
דקה 85 ויש משחק כדורגל בטדי: עומר דמארי הצעיר מוצא את עצמו לבד במרכז ההגנה של הירושלמים שלפתע צריכים להצטער על החמצת הפנדל- 1:2 בלבד! ושום שולח את שמעון גרשון להחליף את זנדברג לשתי הדקות האחרונות. הקהל הביתי השתתק בתוספת הזמן בתפילה חרישית ושיחרר אנחת רווחה בסיום: התחיל קל, נמשך קל, נגמר בשיניים. בית"ר ירושלים 2 מכבי פ"ת 1.
