שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    סגול אָש: מרק סלק פרסי עם אורז וקציצות

    לרוסים יש בורשט, לעירקאים יש קובה סלק ולפרסים יש אש - מרק סלק עם אורז, המון ירקות וקציצות קטנות, בטעם חמוץ. מנה מושלמת לערב קריר

    אָש - מרק סלק פרסי עם אורז וקציצות

    על פי המסורת הפרסית, נהוג להגיש את האש ביום שישי.

     

    מתכון באדיבות דליה קלימיאן, מסעדת בר גיורא

     

    המרכיבים (ל-8 מנות):

    לירק:

    3-4 סלקים בינוניים

    2 חבילות פטרוזיליה גדולות

    2 חבילות כוסברה גדולות

    2 גבעולי כרישה

    צרור עלי סלק (מנגולד)

    מלח, פלפל וכורכום לפי הטעם

    2-4 כפות רכז תמרהינדי (יוצר את החמיצות במרק - להשיג בשווקים ובחנויות תבלינים מובחרות)

    2 כוסות אורז

    לקציצות:

    1/2 ק"ג בשר בקר טחון

    בצל בינוני קצוץ דק

    1/2 כפית  מלח

    1/2 כפית פלפל

     

    אופן ההכנה:
    1. הקציצות: מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל, המלח ופלפל עד קבלת עיסה אחידה ומניחים בצד. לאחר 15 דקות יוצרים מהבשר קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
    2. הסלק: מקלפים את הסלקים, חותכים אותם לפלחים ומבשלים בסיר קטן עם שלוש כוסות מים על אש בינונית עד לריכוך.
    3. המרק: מנקים את כל הירקות וקוצצים אותם גס. מרתיחים שניים וחצי ליטר מים בסיר גדול . לאחר רתיחת המים מוסיפים את האורז ואחרי 5 דקות מוסיפים את כל הירקות הקצוצים. לאחר רבע שעה של בישול על אש גבוהה מוסיפים את כדורי הבשר ומנמיכים לאש בינונית.
    4. מערבבים בעדינות את המרק ומתבלים במלח, פלפל וכורכום על פי הטעם.
    5. כעבור חצי שעה מוסיפים את התמרהינדי (מי שאוהב את המרק חמוץ מאוד יכול להוסיף עוד מהרוטב). לאחר בישול נוסף של רבע שעה מוסיפים את הסלק שבישלנו בנפרד לתוך המרק (את הסלק מוסיפים בסוף כדי שהצבע האדום יישמר) ממשיכים לבשל רבע שעה נוספת טועמים ומשלימים תיבול.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים