שתף קטע נבחר

דביק, מתוק וממכר: סטיקי טופי פודינג

רוני ונציה מגישה מתכון לקינוח אנגלי ממכר שהפך לקלאסיקה - עוגת תמרים עשירה ולחה מאוד שמוגשת עם רוטב טופי חמים

סטיקי טופי פודינג

פודינג הטופי הדביק הוא עוגה בריטית אופיינית, עשירה ולחה מאוד, המוגשת עם רוטב טופי חם ונוזלי. אומרים שהמתכון הומצא על ידי אשת איכר מלנקשייר. בשנות ה-70 הוא זכה לגרסת שף מעודנת, ומאז הפך לאחת המנות האהובות בבריטניה. עד היום טוענות מסעדות רבות על הזכויות למתכון המקורי.

 

המרכיבים:

לרוטב טופי:  

3/4 2 כוסות ‭690)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

‭2/3‬ כוס סוכר חום כהה דחוס

2 כפות סירופ תירס כהה או בהיר ‭")‬קארו‭("‬

לעוגה:

1/2 1 כוסות ‭350)‬ מ"ל) מים

2 כוסות ‭280)‬ גרם) תמרי "מדג'הול‭,"‬ מגולענים וחתוכים לפיסות בגודל 1/2 1 ס"מ

1 מקל קינמון

1/4 2 כוסות ‭315)‬ גרם) קמח

1 כף אבקת אפייה

3/4 1 כפיות אבקת סודה

‭1/4‬ כפית מלח

225 גרם חמאה רכה

‭3/4‬ כוס סוכר חום כהה

4 ביצים, בטמפרטורת החדר

1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור

 

הכלים: תבנית מסולסלת בקוטר 24 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב הטופי: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך ערבוב רצוף. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב רצוף עוד 12-15 דקות או יותר, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומצפה גב של כף. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  2. העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  3. שמים את המים, התמרים ומקל הקינמון בסיר בינוני. מביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה, מסירים מהאש ומצננים צינון מלא בצד, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר. מוציאים את מקל הקינמון כשהתערובת קרה.
  4. מנפים ביחד לקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
  5. בקערת מיקסר ובעזרת הוו השטוח מקציפים את החמאה במהירות בינונית-גבוהה כ-1-2 דקות עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים בהדרגה את הסוכר החום ומקציפים עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת קלילה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה (בשלב זה התערובת מתפרקת מעט‭.(‬ מוסיפים את הווניל. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח ב-3 פעמים לסירוגין עם תערובת התמרים הקרה בפעמיים (מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח‭,(‬ ומערבלים רק עד שהתערובת מתאחדת.
  6. מעבירים לתבנית ואופים 30-35 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מוציאים את העוגה ולא מכבים את התנור. יוצרים חורים במרחק1/2 2 ס"מ ביניהם מעל החלק העליון בשיפוד עץ. בעזרת כף יוצקים 1 כוס רוטב טופי מעל פני העוגה באופן אחיד (שומרים את הרוטב שנשאר להגשה‭.(‬ מחזירים את העוגה לתנור ואופים עוד 5-10 דקות עד שהרוטב מבעבע. מצננים בתבנית על רשת 30 דקות. מניחים מעל העוגה צלחת הגשה, הופכים אותה בזהירות וממשיכים לצנן צינון מלא.
  7. הגשה: מחממים את רוטב הטופי שנשאר, פורסים את העוגה ויוצקים רוטב טופי חם מעל כל פרוסה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דביק וממכר. פודינג טופי דביק
צילום: רונן מנגן
מומלצים