שתף קטע נבחר

אולמרט ואבו מאזן נפגשו ולא דנו בעניין ירושלים

בפגישה בביתו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לא עלתה הטענה הפלסטינית על עיכוב במשא ומתן על ירושלים. אולמרט התחייב בפני אבו מאזן למנוע משבר הומניטרי בעזה. בתום הפגישה התברר כי הושגה התקדמות במשא ומתן בין הצדדים. בפגישה השתתפו גם ראשי צוותי המשא ומתן - שרת החוץ, ציפי לבני, ואבו עלא

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נפגש הערב (יום ג') עם הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, בביתו בירושלים, אך בדיון לא עלה נושא ירושלים. "נושא עיכוב הדיון על ירושלים לסוף המשא ומתן לא עלה בשיחות ביני ובין אבו-מאזן", אמר אולמרט בתום הפגישה. בתום הפגישה התברר שיש התקדמות במשא ומתן הישיר בין הצדדים.

 

גורם מדיני הבהיר כי "נושא ירושלים לא עלה הערב, ואתם יכולים להסיק מזה מה שאתם רוצים. עמדת ראש הממשלה היא שנושא ירושלים הוא הבעייתי ביותר. אם מעלים את הנושא הזה עכשיו, מפוצצים את המשא ומתן".


הפגישה בירושלים (צילום: משה מילנר, לע"ם)

 

השיחה נחלקה לשניים: בחלק הראשון השתתפו מצד ישראל שלום תורג'מן, יורם טורבוביץ וציפי לבני. בחלק זה דנו בנושאים שעל הפרק. הצוותים שוחחו על הנושאים השוטפים ובראשם בעיית עזה, המשך הטרור וירי הקסאמים מחד ומצוקת האוכלוסיה האזרחית מאידך. אבו מאזן ביקש להגביר את הסיוע ההומניטרי לעזה ולפתוח מעברים לרצועה. אולמרט אמר ש"ישראל מתחייבת למנוע משבר הומניטרי ברצועת עזה, אך אינה מתחייבת לפתיחת המעברים".

 

בפגישה השתתפו גם יושבת ראש צוות המשא ומתן הישראלי, שרת החוץ ציפי לבני, ויושב ראש צוות המשא מתן הפלסטיני, אבו עלא. ראש הממשלה והנשיא הפלסטיני הורו להמשיך בדיונים החסויים בין ראשי הצוותים, ציפי לבני ואחמד קריע. השניים ימשיכו בדיונים בקצב של שתיים עד שלוש פגישות בשבוע בארבע עיניים. בפגישה סוכם עוד על הקמת צוותי עבודה שיעסקו בנושאים שאינם נושאי ליבה, כלומר הנושאים האזרחיים, כמו מים וחשמל. 

 

גורם מדיני אמר כי "מה שברור הוא שאנו הולכים על הסכם עד סוף 2008, שיהיה מקובל על הקהילה הבינלאומית ושיהווה מסמך עקרוני מכונן. אכן סלאם פיאד אמר הבוקר שההסכם לא יושג עד סוף 2008, אבל אבו מאזן לא בהכרח מסכים איתו".

 

ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, אמר מוקדם יותר בפגישה שערך בירושלים עם ראשי הארגונים היהודיים בארצות הברית, כי "לא חלה שום התקדמות במו"מ מאז ועידת אנאפוליס. לפי הבנתי, לא מספיק התרחש במהלך שלושת החודשים האחרונים שיכול להראות לי שהסכם למעשה יושג עד לסוף 2008".  

 

פיאד הוסיף: "מהצד הישראלי, זה נראה לי הגיוני לכלול התחייבות להפסקת הבנייה של התיישבויות יהודיות והתחייבויות נוספות - כמו סיוע לרשות הפלסטינית לעמוד בהתחייבויות שלה". 

 

שרת החוץ, ציפי לבני, אמרה מוקדם יותר כי היא ניגשת לשיחות עם הפלסטינים כשבראשה "דמעות הצנחנים בכותל והתפילות בהר הבית". היא טענה כי הזמן אינו פועל לטובת ישראל, שבסופו של דבר תיאלץ לוותר על חלקים מהארץ: "יש לזכור שהמטרה המשותפת היא מדינה יהודית דמוקרטית, ומדינה בטוחה בארץ ישראל. כדי לשמור על הערכים שלנו נצטרך לוותר על חלק מארץ ישראל". 


פורסם לראשונה 19/02/2008 18:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט ואבו מאזן בפגישתם בירושלים
צילום: משה מילנר, לע"מ
מומלצים