שתף קטע נבחר

הקינוח שידהים את האורחים בלי מאמץ

נטשה מתלהבת מהטרנד של הגשת קינוחים בכוסות ומספקת טיפים נהדרים להפיכת עוגות רגילות לקינוחים שכאלה, וגם מתכון קליל ומרשים במיוחד

לאחרונה שמתי לב שמסעדות וחברות קייטרינג מגישות שכבות מפתות של קינוחים בתוך כוסות זכוכית קטנות, צורת הגשה שמכונה בצרפתית verrines. גם אני אימצתי את הרעיון בשמחה, וסוף סוף מצאתי שימוש לאוסף הכוסות הלא הגיוני שלי, שנובע מהפטיש הביזארי שאני מטפחת לצלחות ולכוסות זכוכית.

 

השפים כבר מזמן החלו למזער את מנות הקינוח, אחרי שגילו שהסועדים מוותרים על קינוח גדול ועתיר קלוריות גם מטעמי בריאות וגם בגלל שממש אין מקום בבטן אחרי ארוחה מלאה. המקצוענים אוהבים את שיטת ההגשה הזו גם בגלל שהיא נוחה וחסכונית מבחינת זמן: מכינים את הקינוח מראש ומגישים ללא צורך להתעסק בחיתוך. היתרון הזה מצוין גם לאירוח ביתי, שמעורב בדרך כלל בלא מעט לחץ של המארחים.

 

הגשה מקסימה במיוחד של קינוחים בכוסות הדגימה איילת הירשמן, עורכת מגזין

 שף של עיתון "לאשה" בווידאו מיוחד שהוקדש לנושא. איילת הכינה מוס שוקולד מריר עם שברי עוגיות בתחתית וגם מוס שוקולד לבן עם נשיקות מרנג ופטל. כתבה מלאה עם עוד המון רעיונות ומתכונים תמצאו השבוע במדור "מיני שף" בעיתון לאשה. אגב, הכוסות והגביעים העתיקים שצולמו לווידאו ולכתבה הגיעו מאוסף הכוסות הנרחב שלי. 


מוס שוקולד בכוסות של איילת הירשמן. הקליקו על התמונה כדי לצפות בוידאו. (הפקה וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: יוסי סליס)

 

ויש גם מתכון

אחרי כמה ניסיונות מוצלחים על המשפחה והחברים מצאתי אפילו שיטה שלא מגבילה אותי להגשת פודינגים ומקצפות בלבד. איך? אני מכינה עוגות וקינוחים רב שכבתיים כמו טירמיסו, טרייפל או עוגת גבינה עם פירורים ומניחה אותם שכבה אחר שכבה בתוך הכוסות השקופות. התוצאה מדהימה. רעיונות נוספים ומצוינים מצאתי באתר "פליקר".

 

יותר מזה, גיליתי שלא צריך להתאמץ בכלל כדי להכין קינוח שהאורחים יתעלפו ממנו, חשוב רק להשתמש בחומרי גלם משובחים שגם נראים טוב. אז לקינוח, קבלו ממני מתכון לקינוח יווני כובש לב בחמש דקות עבודה: ממתיקים גביע יוגורט עשיר וקצפתי במרקמו של מחלבת שומרון בכף סוכר לבן, מוסיפים כפית תמצית וניל טבעית ואיכותית ומערבבים. מכניסים לכוסות ומניחים מעל היוגורט שכבות של החלק הפנימי הרך והחמצמץ של פסיפלורה טרייה. מעל הכל מוסיפים קישוט של עלה נענע רענן, וזהו - זה הזמן להדהים את האורחים.  


פנה קוטה וניל ברוטב תאנים ויין אדום. מתכון של גולי פנחסוב מהסדרה "סודות הקונדיטוריה והפטיסרי", המלמדת איך מכינים פחזניות אקלייר, קרואסון ובריוש, עוגת נפוליון או בצק טארטים מנצח, ואיזה כלים וחומרים כל אופה חייב במטבח. כדאי לעקוב אחרי סדרת הכתבות של הקונדיטור גולי פנחסוב במגזין "שף" המצורף מדי חודש לעיתון "לאשה" (הפקה וסגנון: חמוטל יעקובוביץ'; צילום: גלעד וגיא צלמים) 


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: gutte)

 

לכל הפוסטים של נטשה

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוס שוקולד מריר עם שברי עוגיות. חפשו אותו בלאשה
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים