פיקנטית ומדליקה: שקשוקה ירוקה
שקשוקה בלי עגבניות? יש חיה כזאת. יעל גרטי הכינה שקשוקה תרד עם נענע, זיתים, פלפל צ'יפוטלה, גבינת פטה והפתעה: רוטב סויה, שמשתלב נהדר
שקשוקה תרד
מתכון של שפית גלי ברמן, קייטרינג "גלי ברמן" ומנחת סדנאות ב"ספייסס"
במקום תרד ניתן להשתמש במנגולד - וכן ניתן לשלב תרד עם מנגולד. במקום נענע אפשר להשתמש בכוסברה או בפטרוזיליה. פלפל צ'יפּוטְלֶה הוא פלפל חריף (מסוג חלפניו) מעושן, שניתן להשיג במעדניות ובחנויות מתמחות. אם לא השגתם - ניתן להשתמש בפלפל חריף אדום קטן, קצוץ דק, שאותו יש להוסיף בעת טיגון השום. אין צורך במלח שכן רוטב הסויה מלוח.
עם המון הפתעות בפנים. שקשוקה ירוקה (צילום: אסף אמברם)
המרכיבים (ל-2 מנות):
שמן זית
1 בצל יבש בינוני, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1 חבילה (210 גרם) תרד טרי או בייבי תרד טרי, שטוף
2/3 חבילה (של מרכול) נענע טריה, שטופה, עלים בלבד
חופן זיתים שחורים, מסוג טאסוס או אחר
2 פלפלוני צ'יפוטלה קצוצים דק או מעט ממרח צ'יפוטלה (לפי הטעם)
2-3 כפות רוטב סויה איכותי
פלפל שחור גרוס גס
1/3 כוס ציר ירקות או מים רותחים
2-3 ביצים
50-80 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
- מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה ומטגנים בצל עד להזהבה.
- מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה (זהירות: לא לשרוף!).
- מוסיפים תרד ונענע ומערבבים-מבשלים במשך 2-3 דקות על אש בינונית, עד שנפחו של התרד מצטמצם.
- מוסיפים זיתים, צ'יפוטלה, רוטב סויה, 2 כפות שמן זית, פלפל שחור גרוס גס וציר ירקות או מים רותחים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מבשלים במשך 3 דקות על אש בינונית, עד לספיגת הטעמים.
- שוברים ביצים במרכז המחבת, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 5-10 דקות, לפי הרכות הרצויה.
- כשהביצים מוכנות מפזרים קוביות גבינת פטה, מסירים מן האש ומגישים חם.
צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן
מומלצים