אלי גוטמן: "השבוע כאב הגב, עכשיו חם בלב"
מאמן הפועל ת"א שמח מאוד על הניצחון 1:2 על מכבי הרצליה, שהרחיק את קבוצתו מהתחתית הלוהטת: "אני יודע שאנחנו לא מלהיבים, אעשה הכל כדי להשאיר את הקבוצה בליגה". פרדי דוד: "יציבות נמדדת בעונה שלמה. אל תספידו אותנו, חכו". בוקסנבוים: "נתכונן לכל משחק כמו למלחמת עולם"
הפועל תל אביב ממשיכה לנהל את קרב ההשרדות שלה בתחתית הטבלה ומצליחה לאט, אבל די בטוח, להיחלץ מהתסבוכת אליה נקלעה העונה. אחרי ניצחון על בני יהודה 2:3 בשבוע הבא, הצליחו האדומים שוב לגבור על יריבה במירוץ נגד הירידה, מכבי הרצליה. התוצאה 1:2 בבלומפילד, ממשיכה להרחיק את התל אביבים מהקו האדום, אי שם במקום השמיני בטבלה.
"עשינו ניצחון מאוד משמעותי, לקחנו משחק על שש נקודות מול קבוצה טובה, אחת מהטובות בליגה במשחקי חוץ" אמר המאמן אלי גוטמן בסיום. "ידענו שיהיה משחק קשה והתכוננו בהתאם. ידענו שאין לנו דרך אחרת מלבד לנצח את המשחק הזה.
"אני יודע שהכדורגל שלנו לא היה מלהיב, אבל הגעתי לפני מספר חודשים עם מטרה אחת - להשאיר את הפועל ת"א בליגה ועד שזה לא יושלם, אעשה כל מה שצריך. אם היריב ישחק עם שלושה חלוצים, אנחנו נשחק עם שלושה בלמים. אני גאה בשחקנים שלי, אני גאה בקהל שלנו שתומך בנו והראש שלנו כבר במשחק מול אשדוד בשבוע הבא".
ההכנות של גוטמן השבוע לא היו אופטימליות בגלל שסבל מכאבים בגבו: "עברתי שבוע לא פשוט, אני לא יודע מה קרה לי בשבוע שעבר, אבל ראיתם אותי היום כבר קופץ ומשתולל. עכשיו חם לנו בלב, אבל מהר מאוד אנחנו צריכים לשים הכל בצד ולהתכונן לאשדוד. התחלנו את המשחק בלחץ על היריב. ב-1:0 אמרנו שנמשיך את הלחץ במרכז ונצא למתפרצות. היו לנו שני משקופים ויכולנו לגמור את המשחק מוקדם יותר אבל אני לא מתלונן".

וואליד באדיר מקדים את תומר חמד מהרצליה (אלי אלגרט)
"לא חשבתי שהמשחק יברח לנו, באנו מוכנים למשחק כי ידענו שתיקו או הפסד יסבך אותנו חזק מאוד בתחתית", אמר וואליד באדיר, "אנחנו קבוצת תחתית אז ברור שנילחץ בחלקים מסויימים של המשחק, אבל כשאנחנו משחקים מול הקהל שלנו, חייבים לקחת את הנקודות". באדיר פיקפק בהחלטת השופט להעניק פנדל להרצליה בגין נגיעת יד של עמרי קנדה: "נראה לי שהשופט חיפש להחזיר להרצליה כל המשחק".
אחר מגיבורי הניצחון על הרצליה, היה הקשר ביברס נאתכו, שמאז שקיבל הזדמנות בהרכב של אלי גוטמן, עושה נפלאות ככובש וכמבשל. "שמח שיצא לי לכבוש את שער הניצחון ועכשיו נסתכל לשבוע הבא" אמר נאתכו בסיום. "היו לנו שני משחקים קשים ועכשיו יש לנו עוד אחד. הניצחון נתן לנו הרבה אוויר, אבל צריך לראות מה הקבוצות האחרות יעשו".

עמרי קנדה. ניצח בקרב על שש נקודות (אלי אלגרט)
אחת מהקבוצות האחרות היא כמובן הרצליה, ומאמנה פרדי דוד בוודאי לא שמח על ההפסד בסיום. עם זאת, הפעם לפחות לא תלה את ההפסד בשופטים, כמו במפגש האחרון בין הקבוצות. "קשה לי בהפסדים במיוחד לאור ההפסד היום" אמר דוד, "חושב שלא הגיע לנו להפסיד. גם אחרי הפנדל המוצדק של הפועל, שיחקנו טוב והיו לנו לא מעט הזדמנויות. קבוצת תחתית שלא מצליחה לכבוש נענשת".
"לא יכול לומר מה חסר לנו מבחינת יציבות. יציבות נמדדת בעונה שלמה. באנו לבלומפילד ושיחקנו כדורגל יפה עם פאסים קצרים, עד לפעולה האחרונה. הצטרפנו להתקפה עם מספר גדול של שחקנים. זה לא אומר שמותר לספוג. ניצחנו את מכבי תל אביב וניצטרך לנצח גם את בני יהודה ולהמשיך במאבק. אל תספידו אותנו, חכו".
"זה היה משחק מאוד חשוב עבורנו, אין ספק שזה כואב להפסיד כזה משחק, אבל הוכחנו היום שמכבי הרצליה היא קבוצה טובה שתישאר בסופו של דבר בליגה" אמר בסיום עומר בוקסנבוים. "הרגשנו שיכולנו להפוך את התוצאה ושיחקנו עם המון ביטחון, אבל ספגנו שער ממצב נייח, שער שלקבוצה במצבנו אסור היה לקבל. יאמר לזכותו של פרדי, שלפני המשחק הוא כינס אותנו מוקדם מהרגיל ושם דגש גדול על המצבים הנייחים.
"אין מה לעשות, זה הכדורגל, אתה יכול לדבר שעות בחדר ההלבשה ואז מגיע למשחק וקורה משהו אחר. אני מרגיש קצת פספוס על זה שלא ניצלנו את היכולת הטובה שלנו היום כדי לנצח. זו אמנם קלישאה, אבל כל משחק מעכשיו הוא משחק עונה בשבילנו. אנחנו נמצאים שמונה משחקים לסיום העונה ואני לא צריך להגיד באיזה מצב אנחנו. לכל משחק אנחנו מתכוננים כאילו זה מלחמת עולם וככה נגיע גם בשבוע הבא למשחק מול בני יהודה".

