שתף קטע נבחר

יין חדש: "אביבים" של הרי גליל

יקב הרי גליל השיק לא מכבר יין חדש, "אביבים", שמשלב בין ענבי שרדונה לויוניה

יקב הרי גליל שבקיבוץ יראון השיק לא מכבר יין לבן חדש: "אביבים". היין, הנקרא על שם מושב אביבים ששוכן סמוך ליקב, הוא מסר לכך שהיקב רוצה ושואף לעשות לא רק יינות זניים אופייניים, אלא שהוא גם מחפש ביטוי לאופי הטרואר המקומי. חלק מכל זה היקב והיינן שלו – מיכה ועדיה – רוצים לבטא בבלנדים כמו יראון והבלנד החדש – אביבים.

 

ה"אביבים" הוא בלנד של ויונייה ושרדונה (74% ויונייה) מבציר 2006, ששהה כ- 9 חודשים בחביות והוא בעל חוזק של 15% אלכוהול – לא מעט, אבל לא הרבה, בהתחשב בכמות הויונייה, שיש רבים שמייצרים ממנו יינות מאוד כהילים.

זהו יין מוצלח, בגווני זהב עמוק, מלא פרי טוב, גוף מלא אבל אלגנטי, מעט מרירות טובה ולא מעט תיבול בסיומת. הויונייה בהחלט מורגש, אבל לא משתלט, אלא נותן גווני אקציה ומישמש, לצד מינרליות מוצלחת. העץ, משתלב יפה ונותן גוף אבל לא מעמיס ושני הזנים משלימים זה את זה. צריך לזכור שלא מדובר ביין קל, אלא יין שבהחלט יש לו גוף ורוחב, גם בהתייחס לאוכל.

 

את ה"אביבים" הכניס היקב לסדרת הפרימיום שלו, מבוקבק בבקבוק שמשמש ליראון סירה – בקבוק בורגון – ונמכר במחיר של 77 שקלים. מומלץ להגיש בערך ב- 12 מעלות, עם אוכל "אסיאתי" טיפה מתובל, אבל לא חריף מדי. (15/20).

 

אם אתם רוצים לעשות השוואה קטנה בין בלנד שרדונה/ויונייה אחד לשני, ישראלי מול צרפתי, נסו את היין הזה מול בלנד של שרדונה-ויונייה מיקב Duberny שב-Pays d’Oc בדרום צרפת. את היין (כ- 50 שקלים) אפשר להשיג ב"בסט ויינס" בתל אביב. יין קל, מאוד חביב, בעל אף של פירות צהובים, אפרסק ומשמש. הוא בעל סגנון פחות רחב מזה של הרי גליל, נוטה יותר לכיוון השרדונה, אבל מהווה השוואה מאוד מעניינת. גם אותו כדאי להגיש לא קר מדי, ואפשר לתת לו לעמוד קצת בכוס, כדי לפתח את מרבית הטעמים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים