שתף קטע נבחר

אדום ומרענן: גספאצ'ו קטן לכבוד האביב

רון (שפאץ) כהן משיק רשמית את האביב עם מרק גספאצ'ו מרענן שמכין שף של ביסטרו קטן וביתי שלא נופל ממסעדות הגדולות שמושקעות בהן מיליונים

 

מסעדות ישראליות שהשקיעו בהן מיליון שקל או מיליון דולר הן כבר לא דבר חריג בעידן בו מסעדות הפכו לחיות מחמד של עשירי העולם, בדומה לקבוצות כדורגל. במסעדות מהסוג הזה שורת הרווח וההפסד לא תמיד עומדת בראש מעיניהם של המשקיעים ולכן למסעדות "רגילות" קשה לפעמים להתחרות בהיכלי הראווה והטעם של בעלי ההון.

 

ולמרות זאת נחמד לראות שעדיין קמות להן בשקט מסעדות קטנות בהן השף והבעלים אחד הם. אנשים שיודעים ואוהבים לבשל, לארח ולשמח את קהל הלקוחות שמחפש את התחושה הביתית, את התפריט המשתנה ואת החמימות שמאפיינת את המקומות הללו.

 

טשרניחובסקי 6 הוא בדיוק מקום שכזה. איכותי, ביתי עם אוכל מוקפד ומעניין. אייל ודליה מרון פותחים את המקום מוקדם בבוקר וסוגרים אותו מאוחר בערב. אייל אחראי על המטבח כשדליה שולטת בחלל ההסעדה. עושה רושם שהם אפילו מצליחים לשמור על הזוגיות שלהם במצב טוב בתוך כל הלחץ של העבודה היומיומית הבלתי נגמרת.

 

מרק גספאצ'ו

מתוך ארסנל המנות הנרחב שיש לאייל בחרנו את הגספאצ'ו הרענן הזה שיכול להוות בסיס נהדר לארוחה אביבית נהדרת עם בקבוק קאווה צונן ליד. כמו תמיד, השקעה בחומרי גלם איכותיים תנפיק תוצאות מדהימות. אין כאן קיצורי דרך.

 

המרכיבים (6 סועדים):

10 עגבניות תמר בשלות חתוכות לרבעים

2 מלפפונים חתוכים גס

3 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס

2 פלפלים אדומים חתוכים גס

1 פלפל ירוק חריף חתוך

6 שיני שום

20 עלי בזיליקום

1/2 ליטר מיץ עגבניות

5 כפות חומץ בן יין אדום

4 פרוסות לחם לבן יבש, ללא הקרום, קרוע לפיסות גדולות

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

שמן זית

לקישוט:

קרוטונים קוביות קטנטנות של מלפפון ,גמבה ובצל סגול, עלים של אנדיב

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ביחד ומשרים למספר שעות במקרר לספיגת טעמים. המלח יעזור להגרת הנוזלים במהלך ההשריה.
  2. לאחר השרייה טוחנים את כל הרכיבים יחד עד לקבלת עיסה אחידה ומסננים היטב.
  3. את המרק מגישים קר עם קרוטונים ותערובת ירקות חתוכים לקוביות קטנות, זרזיף שמן זית לקישוט וכמה עלי אנדיב. ניתן להוסיף מעט קרח מרוסק לקירור נוסף על פי הצורך.

 

טשרניחובסקי 6. רחוב טשרניחובסקי 5 ת"א. 03-6208729

 

רון (שפאץ) כהן, הוא השף והבעלים של קייטרינג בסגנון אישי, ומעביר סדנאות בישול במסגרות שונות. רוצים לפנות אליו ישירות? לחצו כאן 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המפתח לגספאצ'ו מוצלח. עגבניות
המפתח לגספאצ'ו מוצלח. עגבניות
צילום: מריאן הול
מומלצים