שתף קטע נבחר

היסטוריה בכנסת: חוק המילואים אושר פה אחד

אחרי כשנה של דיונים מרתוניים ורגע לפני הפגרה, אישרו הח"כים בקריאה שנייה ושלישית את חוק המילואים. בשלוש שנים לא ישרת חייל יותר מ-54 ימים; קצין - לא יותר מ-84 יום. בנוסף, מילואימניק שמשתכר שכר מינימום או מובטל יקבל כ-5,000 שקלים עבור חודש שירות

"אחרי כמעט שנה של דיונים, כולל תשעה דיונים מרתוניים רק בשבועות האחרונים, הגענו לקו הגמר" - בירך היום (ד') במליאת הכנסת סגן שר הביטחון, מתן וילנאי. ברוב גדול אישרו הח"כים - רגע לפני שהם נפרדים ממושב החורף - את חוק המילואים, בקריאה שלישית וסופית. 61 חברי כנסת הצביעו בעד החוק בקריאה השלישית, אף חבר כנסת לא התנגד או נמנע.

 

סגן שר הביטחון, מתן וילנאי, בירך תוצאות ההצבעה ואמר: "זה חוק שחובק את כל החברה הישראלית. נעשתה היום היסטוריה בכנסת". לדברי ח"כ דני יתום, "סוף סוף הגיע הזמן לעשות צדק עם חיילי המילואים".

 

על פי החוק, מספר הימים המרבי לשירות מילואים לגבי מי שאינו קצין וממלא תפקיד שאינו פיקודי הינו 54 ימים במשך שלוש שנים; חייל מילואים שאינו קצין וממלא תפקיד פיקודי ישרת במילואים לכל היותר 70 ימים במשך שלוש שנים; חייל מילואים שהוא קצין ישרת במילואים 84 ימים לכל היותר במשך שלוש שנים.

 

בכל מקרה, קובע החוק, אורכו של שירות מילואים למטרת תעסוקה מבצעית לא יעלה על 25 ימים בכל שירות. בנוסף, חייל מילואים לא ייקרא לשירות מילואים למטרת תעסוקה מבצעית יותר מפעם אחת במהלך תקופה של שלוש שנים רצופות. עם זאת, שר הביטחון יוכל לקבוע כי חייל ייקרא לשירות מילואים יותר מפעם אחת בשל צרכים ביטחוניים.

 

בנוסף, חיילי מילואים יקבלו מענק בשווי של עד שתי נקודות זיכוי במס, חייל מילואים שמשתכר שכר מינימום או לא עובד יקבל כ-5,000 שקלים עבור חודש מילואים. בנוסף, יינתנו פיצויים בגין אובדן הכנסה בשל ימי מילואים.

 

ההצעה, שמורכבת מהצעת חוק ממשלתית ומהצעת חוק פרטית של חברי הכנסת אבשלום וילן (מרצ) ודני יתום (עבודה), עוסקת בחובת שירות המילואים, בהיקף מערך המילואים, בהגבלה על הקריאה לשירות מילואים, בתגמולים למשרתים במילואים ועוד. על הכנתה אחראית ועדת החוץ והביטחון בראשות ח"כ צחי הנגבי ומנהל הוועדה, תא"ל (מיל') אבריאל בר יוסף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
גיוס למילואים. ארכיון
צילום: אפי שריר
ח"כ וילן. יוזם החוק
צילום: דודי ועקנין
ח"כ יתום. יוזם החוק
מומלצים