שתף קטע נבחר

מתנה לחג: "הגפן והיין בארכיאולוגיה של ארץ ישראל"

ספרו החדש של פרופסור עמוס הדס מהווה מבוא יסודי מאוד ומעמיק לעשיית היין בארץ ישראל. שגיא קופר ממליץ

ספרו החדש של פרופסור עמוס הדס (הוצאת קורננברג, בכל חנויות הספרים) הוא מבוא יסודי מאוד ומעמיק לעשיית היין בארץ ישראל. פרופ' הדס סוקר את עשיית היין מאז שחר ההיסטוריה של אזורנו, דרך ימי המקרא ומגיע עד ימינו אנו. הוא מלווה את הטקסטים בצילומים רבים של גיתות בכל רחבי הארץ, בתרשימים מאוד מפורטים ובהסברים מצוינים על הדרך שבה עשו יין בתקופה שבאירופה עוד "התנדנדו על העצים".

 

פרופ' עמוס הדס הוא אחד מחוקרי הקרקע והחקלאות הותיקים בישראל, אבל בשנים האחרונות הוא מתעמק מאוד בקשר שבין האדם והאדמה, בהקשר החקלאי-תרבותי. בספר הזה הוא עומד בדיוק על כך – על חקלאות היין כחלק מהקשר שבין האדם והמקום שבו הוא יושב וחי. הדס מבאר ומפרש מונחים שונים, מתאר את תהליך ייצור היין – גם במבט מודרני ובהשוואה לימינו – וסוקר בפרוט רב את מהלך ההיסטוריה היינאית של הארץ. מי שאוהב את השילוב של יין, היסטוריה וארכיאולוגיה ורוצה עוד מבט על ארץ ישראל, והפעם מזווית אנושית מאוד, יום-יומית, ולא מזווית של מלחמות ומאבקים, ימצא בספר הזה לא מעט עניין. זאת בהחלט מתנה ראויה לפסח, עם או בלי בקבוק של יין מקומי.

 

שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק "

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים