שתף קטע נבחר

גם בפסח אפשר: קיש מנגולד וגבינה בולגרית

מי אמר שאי אפשר לאפות בפסח? הנה מתכון של בן-עמי לקיש מנגולד שלמרות שהוא כשר לפסח ואין בו טיפת קמח חיטה, הוא ממש טעים

קיש מנגולד וגבינה בולגרית

מתכון של הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט

 

המרכיבים: 

לבצק:

180 גרם חמאה

2 כפות מים

1/2 כפית מיץ לימון

1 כפית מלח

1 כוס קמח תפו"א

1 כוס שקדים טחונים או קמח מצה

למלית: 

750 גרם עלי מנגולד נקיים

שמן זית

3 ביצים

2 גביעי שמנת חמוצה

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת בידיים

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מניחים את מרכיבי הבצק בקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים רק עד שנוצר כדור בצק. מרדדים לעלה ומרפדים איתו תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ. מניחים במקפיא.
  2. המלית: מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים הירוקים. מחממים מעט שמן זית במחבת ומקפיצים את העלים הירוקים במשך כמה דקות. מניחים בקערה את העלים המבושלים. מוסיפים למחבת מעט שמן זית וכמה כפות מים למחבת ומאדים את הגבעולים הלבנים עד שהם מתרככים מעט. מורידים מהאש, מוסיפים את הגבעולים לעלים המבושלים ומניחים בצד לקירור.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  4. מערבבים שמנת, גבינה בולגרית וביצים. ממליחים, מפלפלים ומתבלים במעט אגוז מוסקט. מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את המלית לתוך קלתית הבצק ואופים כ-45 דקות עד שהבלילה מתייצבת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלי קמח
צילום: סטודיו מיכל ודקל
מומלצים