חגיגת שוקולד לפסח: עוגת פאדג' עם רוטב גנאש
רוני ונציה חוגגת פסח שוקולדי במיוחד, ומגישה מתכון לעוגה למכורים – עשירה ונטולת קמח, עם המון שוקולד מריר משובח ומעט שוקולד חלב, כדי שגם הילדים יאהבו, שמוגשת עם רוטב שוקולד חלב מעודן
עוגת שוקולד פאדג'
יש להכין את העוגה יום לפני ההגשה. מתכון באדיבות פרח פריזנט, שף-קונדיטור ובעלים של קונדיטוריית "פרח" ביהוד.
המרכיבים:
לעוגה:
300 גרם שוקולד מריר 53%) מוצקי קקאו,( קצוץ
100 גרם שוקולד חלב משובח, קצוץ (רצוי כ33%- מוצקי קקאו, בחנויות מתמחות)
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
3 כפות 38) מ"ל) מים
1/3 כוס 75) גרם) סוכר
6 ביצים
לרוטב גנאש:
175 גרם שוקולד מריר 53%) מוצקי קקאו,( קצוץ דק
75 גרם שוקולד חלב משובח, קצוץ דק (רצוי כ33%- מוצקי קקאו, בחנויות מתמחות)
1 מכל 250) מ"ל) שמנת מתוקה
הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית

חגיגה כפולה (צילום: רונן מנגן)
אופן ההכנה:
- העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
- ממיסים את השוקולד המריר עם שוקולד החלב והחמאה מעל לסיר עם אדים (בן מארי,( מכסים ומניחים בצד.
- בסיר קטן וכבד שמים את המים עם הסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה בהרתחה נמוכה עוד כ5- דקות עד לקבלת סירופ קל.
- בקערת מיקסר ממתכת מקציפים את הביצים לתערובת תפוחה ובהירה במהירות בינונית-גבוהה כ8- דקות. לאט ובהדרגה יוצקים את הסירופ החם על דופן הקערה וממשיכים להקציף במהירות בינונית, עד שהתערובת מתקררת לגמרי והיא תפוחה, בהירה ומשלישה את נפחה. לאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד הפושרת-חמימה לתערובת הביצים.
- יוצקים לתבנית ואופים 12 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה לחום נמוך 160) מעלות) וממשיכים לאפות עוד 16-15 דקות. העוגה מוכנה כשהיא יציבה, קפיצית למגע, וקיסם המוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים (יש להימנע מאפיית יתר.( מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. עוטפים ומניחים במקרר ללילה.
- רוטב גנאש: שמים את שני סוגי השוקולד בקערת מתכת גדולה.
- בסיר בינוני מביאים את השמנת לסף רתיחה מעל ללהבה בינונית. מיד יוצקים את השמנת הרותחת מעל תערובת השוקולד. משהים דקה אחת ולאחר מכן מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה ואחידה.
- ההגשה: מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר עם רוטב גנאש מעל - מחומם מעט או בטמפרטורת החדר.
צילום: לירון אלמוג
מומלצים