שתף קטע נבחר

מנגל של צמחונים: המבורגר ללא בשר

יום העצמאות כבר מזמן הפך ל"חג הבשר", למורת רוחם של הצמחונים. כדי לתקן את העוול ההיסטורי ליקטנו שלוש גרסאות להמבורגר נטול בשר שיאפשרו גם לצמחוניים להצטרף לחגיגות המנגל. יום העצמאות - לא לקרניבורים בלבד

המבורגר פטריות

מתכון באדיבות "אגאדיר"

 

המרכיבים:

2 כוסות פתיתי סויה

קילו וחצי פטריות שמפיניון טריות פרוסות

700 גרם פטריות פורטבלו טריות פרוסות

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים

1/3 כוס מים


המבורגר צמחוני. כמו הדבר האמיתי (צילום: רן בירן)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד ומניחים במקרר לשעה.
  2. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך. מערבבים שוב ואם התערובת יבשה מדי ניתן להוסיף מעט מים.
  3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל הרצוי ולוחצים היטב בין כפות הידיים.
  4. ניתן לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר (עד יום וחצי, לא להקפיא).
  5. משמנים מעט את משטח הגריל וצולים משני הצדדים.
  6. מגישים על לחמניה איכותית עם חסה טריה, עגבניה, מלפפון כבוש וטבעות בצל.

 

בריז'יט בארדו

המתכון באדיבות השף צחי בוקששתר, Black Bar 'n' Burger

 

המנה נקראת על שם השחקנית הצרפתיה שידועה כצמחונית אדוקה ואוהבת בעלי חיים פעילה. למנה ניתן להוסיף בצל מטוגן ופטריות מוקפצות.

 

המרכיבים:

1/2 קילו עדשים מונבטות

300 גרם פטריות שמפיניון

300 גרם פטריות פורטובלו

3 גזרים גדולים

3 בצלים

1/4 כוס שמן זית, או שמן אגוזים

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

3 כפות קטשופ

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון

פלפל אנגלי טחון וכוסברה יבשה טחונה (לא חובה)


בריז'יט בארדו בתוספת בצל ופטריות (צילום: מייקל גליקסטיין)

 

אופן ההכנה:

 

  1. קולפים את הבצל והגזר וחותכים לפרוסות גדולות.
  2. מטגנים בסיר גדול עם שמן, על הלהבה הכי גבוהה שיש. כשהירקות מטוגנים מוסיפים 3/4 מכמות מהעדשים.
  3. ממשיכים לטגן עוד זמן קצר ומסירים מהאש.
  4. טוחנים במטחנת בשר, או במעבד מזון ומוסיפים את שאר המרכיבים, כולל שארית העדשים.
  5. לשים לעיסה סמיכה ומכינים קציצה קטנה כדי לבדוק שאינה מתפרקת.
  6. יוצרים קציצות בגודל הרצוי וצולים על הגריל משני הצדדים למשך זמן קצר.
  7. מומלץ להעביר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 12 דקות, או להמשיך לצלות על הגריל עד למידת העשייה הרצויה.
  8. מגישים עם לחמניית המבורגר וירקות.

  

המבורגר פטריות ובצל

מתכון באדיבות השף זיו שלף, Kitchen קייטרינג

 

להמבורגר הזה אפשר להוסיף בצל מטוגן, פלפלים קלויים, חצילים מטוגנים ועוד.

 

המרכיבים:

1 קילו פטריות פורטבלו קצוצות

1/2 קילו פטריות שמפיניון קצוצות

4 בצלים בינוניים קצוצים דק

1 ביצה

3 שיני שום כתוש

50 גרם חמאה או שמן זית

חופן פטרוזיליה קצוצה

פלפל ומלח

תערובת תבלינים של שווארמה

 

אופן הכנה:

  1. מאדים במחבת את הבצל והשום עם החמאה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים עד לאידוי מלא של הנוזלים (ממש עד שהמחבת מתייבשת).
  2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מורידים מהאש ומצננים.
  3. מוסיפים את הביצה כדי לקשור יחד את הפטריות (אם ביצה אחת אינה מספיקה ניתן להוסיף עוד אחת).
  4. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומהדקים היטב.
  5. צולים את ההמבורגר משני צידיו על הגריל עד ליצירת קריספיות.
  6. מגישים את ההמבורגר בלחמנייה עם חסה, בצל, מלפפון חמוץ ועגבנייה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
עם פטריות כאלה מי צריך בשר?
צילום: אפי שריר
מומלצים