שתף קטע נבחר

נוסעים לארה"ב? הממשלה תחטט לכם בלפטופ

בית משפט בארצות הברית קבע כי לממשלה יש זכות לבדוק את תוכן המחשבים הניידים של תיירים הנכנסים למדינה - גם מבלי שקיים חשד סביר לכך שעבר עבירה כלשהי, כך פורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

בית משפט לערעורים בקליפורניה קבע שלממשלת ארצות הברית ולשלוחותיה, אנשי המכס וביקורת הגבולות, יש זכות לבדוק את תוכנם של מחשבים ניידים של תיירים ואנשי עסקים הנכנסים לארה"ב. זאת גם אם אין כל חשד סביר שבעליו של המחשב חשוד בפעילות עבריינית או טרוריסטית. בכך הפך בית המשפט, הנמצא בפסדינה, ערכאה נמוכה יותר.

 

הדיון בבית המשפט נערך בעקבות פנייה של ארגון ACTE, המאגד את בכירי התאגידים בעולם הנסיעות, ולו נציגויות ב-82 מדינות, ובהן גם ישראל. לא מכבר הוציא הארגון אזהרה לכל חבריו שיצמצמו את רמת המידע שיש להם במחשבים הניידים ובכלל זה מחשבי כף יד, וכן הציע לחבריו להימנע מלהחזיק במחשבים אלה מידע כמו תמונות משפחתיות, פרטים פיננסיים, ודואר אלקטרוני מכל סוג שהוא, משום שמידע זה יכול להיבדק בעת הכניסה לארצות הברית. "לא מדובר בבדיקה של המחשבים, אלא בבדיקות התוכן שלהם", ציין הארגון.

 

בינואר קבע בית המשפט בערכאה נמוכה, שבודקי המכס והגבולות יכולים לבצע בדיקות למחשבים הניידים של תיירים ואנשי עסקים המגיעים לארצות הברית רק אם קיים חשד סביר שבעליהם חשודים בעבירה כלשהי, ובעקבות החלטה זו הגישו נציגי הממשל הפדרלי ערעור לבית המשפט לערעורים בפסדינה, קליפורניה.

 

בסוף השבוע הפך בית המשפט לערעורים בפסדינה את ההחלטה של הערכאה הקודמת וקבע שאנשי המכס וביקורת הגבולות בארה"ב רשאים לבצע בדיקה של כל המידע הנמצא במחשבים של התיירים ואנשי העסקים מבלי שהם צריכים להוכיח כי יש להם חשד כלשהו כלפי בעליהם.

 

סוזן גורלי, יו"ר ACTE, הוציאה בעקבות פסיקת בית המשפט הודעה ובה קראה לממשלת ארה"ב להעביר את הנושא לדיון והחלטה של הקונגרס ולא להשאיר את הנושא לפסיקה של בית המשפט לערעורים.

 

בינתיים, ארגוני צרכנים בקנדה כבר שלחו הודעות ללקוחותיהם ובהן הציעו להם למחוק את כל המידע מהמחשבים הניידים לפני שהם יוצאים לארה"ב. אחד מראשי הארגונים הצרכניים בקנדה סיפר שבכל פעם שהוא נוסע לארה"ב הוא משאיר במחשב האישי רק את תוכנות ההפעלה המובנות בו. "כשאני מגיע למלון בארה"ב אני נכנס לאינטרנט, מתחבר למחשב במשרד ומוריד ממנו למחשב הנייד את כל המידע שאני צריך לפגישות שלי. אני לא עבריין, אבל אני מחזיק במחשב האישי חומר רגיש, שבהחלט לא מיועד לעיניהם של אנשי ביקורת הגבולות", אמר.

 

דעה: מי הזיז את הקובץ שלי?

רק המחשבה הזו שמישהו יבוא לחטט בתוך הקרביים של המחשב האישי שלכם עשויה לגרום לכם לחלחלה. ואם מדובר במחשב שהוא גם מחשב עבודה, שיש בו את הסודות הכי כמוסים של החברה בה אתם עובדים, החלחלה היא גדולה עוד יותר. במקרה שלי, אין לי אמנם מה להסתיר. מה כבר יכולים למצוא במחשב? עותק של כתבות שכבר פורסמו? תמונות שצולמו בנסיעות עבודה או טיולים בחו"ל? כמה אימיילים משעממים שעוד לא מחקתי ועוד שלל של דואר זבל שכולל הצעות לרכישת אביזרי מין, ויאגרה, רפליקה של שעוני יוקרה?

 

וכן, יש אצלי גם קובץ אחד שאותו אני מצפין ושומר עליו מכל משמר ודואג שאיש לא ישים עליו את היד. זה הקובץ המרשיע שבו יש לי את כל שמות המשתמש וסיסמאות הכניסה שלי לחשבונות בנק, כרטיסי אשראי, מועדוני קניות, חברויות במועדוני מתמיד למיניהם וגם סיסמאות של כל התוכנות שרכשתי בשנים האחרונות עבור המחשב ועבור מחשב כף היד. אז מישהו בביקורת הגבולות באמריקה יגיע לקובץ הזה? שיגיע. רק שלא יחליט למחוק אותו. כי הוא יגרום לי להרבה עבודה.

 

אבל תחשבו על מי שיש לו סודות אמיתיים, כמה שרטוטים של איזה כור גרעיני או מתקן ביטחוני אחר, תמונות שצילם בנמלי תעופה או של בניינים שעשויים להיות יעד לפיגוע, או תמונות של תוכניות פיתוח של מוצרים שעוד לא פורסמו, חוזים חשובים שנחתמו או שטרם נחתמו, ולהבדיל כמה תמונות אירוטיות, או סרטים פורנוגרפיים, ואולי גם איזה מייל שעשוי להתפרש ממש רע. רק המחשבה שהוא ייפול לדוכן של איזה פקיד הגירה חטטן, צריכה להדיר שינה מעיניו. כי באמריקה, אם מחליטים שאצלך משהו לא בסדר, אתה אמנם זכאי, עד שיוכח אחרת, אבל תעבור גם שבעה מדורי גיהינום כדי להוכיח את זה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים