שתף קטע נבחר

מיסו, סאקה וצ'ילי: עושים אסייתי על האש

למי שקצת מיצה את הנקניקיות, הקבבים והכנפיים הסטנדרטיים, מציע השף ירון אלטיט מנגל בסגנון אחר לגמרי. חלק מהמתכונים ידרשו מכם קצת יותר השקעה, אבל ההנאה של האורחים שלכם מובטחת. יום עצמאות בטעם מתוק-חריף

פילה סלמון ברוטב מיסו צ'ילי

מתכון באדיבות שף ירון אלטיט, River

 

המרכיבים (4 מנות): 

4 יחידות פילה סלמון טרי, במשקל 200 גר' כל אחת

לרוטב:

2 כפות צ'ילי מתוק

1/4 כוס סאקה

1/4 כוס מירין

1/4 כוס סוכר לבן

120 גר' מחית מיסו לבן


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה על אש נמוכה (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר).
  2. מניחים את פילה הסלמון על הגריל, תחילה על הצד עם העור. ניתן להבריש מעט את הסלמון עם הרוטב.
  3. הופכים את הפילה וצולים עד לדרגת העשייה הרצויה.
  4. מניחים על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב, כשהוא חם.

 

סטייק אנטריקוט ברוטב קוקוס סויה

מתכון באדיבות שף ירון אלטיט, River

 

המרכיבים (5 מנות):

5 נתחי אנטריקוט, במשקל 250 גר' כל אחד

לרוטב:

1/4 כוס סויה כהה

3 כפות סויה בהירה

1/2 כוס צ'ילי מתוק

1 פחית חלב קוקוס

1/4 כוס סאקה

3 כפות שמן סומסום


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן הכנה:

  1. שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה על אש נמוכה (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר).
  2. צולים את האנטריקוט על הגריל, תוך כדי הברשה ברוטב, עד לדרגת הצלייה הרצויה.
  3. מורידים מהאש ומגישים עם מעט מהרוטב מעל.

 

כנפיים במרינדת תפוז ודבש

מתכון באדיבות שף ירון אלטיט, River

 

המרכיבים:

1 ק"ג כנפיים

למרינדה:

2 כוסות מיץ תפוזים טרי

1/2 כוס רוטב סויה

1/4 כוס חומץ בלסמי

1 כוס סוכר

1/2 כוס דבש

1 כף גינג'ר טרי קצוץ

1 כפית שום טרי קצוץ

מלח ופלפל

1 חופן כוסברה קצוצה

1 פלפל חריף קצוץ

1/2 כוס שמן זית


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומוסיפים את הכנפיים.
  2. משרים ל-24 שעות במקרר.
  3. צולים על הגריל עד להשחמה.

 

שיפודי פרגית ברוטב צ'ילי

מתכון באדיבות שף ירון אלטיט, River

 

המרכיבים:

1 ק"ג פרגיות לשיפודים

לרוטב:

כוס וחצי חומץ בן יין

300 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק

1/4 כוס שמן זית

100 מ"ל סויה (חצי כוס)

1 כוס סילאן

כפית גינג'ר כתוש


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה על אש קטנה. מצננים.
  2. מוסיפים לרוטב את הפרגיות ומשרים מספר דקות.
  3. משפדים את הפרגיות על שיפודי עץ שהושרו במים (שומרים את הרוטב).
  4. מניחים את השיפודים על הגריל ומברישים במרינדה במשך כל הצלייה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אגמון
מנגל. לא לשכוח לנפנף
צילום: אורן אגמון
מומלצים