שתף קטע נבחר

האו"ם: הצבא במיאנמר לא מעביר הסיוע לנפגעים

האם השלטונות הצבאיים במיאנמר אוגרים את הסיוע הזר שנשלח למדינה - ובמקומו מעבירים לניצולי סופת הציקלון מזון רקוב? גורמי סיוע זרים שונים טוענים כי הסיוע שהם מעבירים אינו מגיע לנפגעים, שנאלצים להתקיים ממים מזוהמים ומפגרי בעלי חיים - או ממזון שהרקיב עקב הסופה

האו"ם הודיע היום (ג') כי רק חלק זעום מהסיוע הבינלאומי מגיע לנפגעי סופת הציקלון במיאנמר. במקביל, התפרסמו בעולם דיווחים לפיהם החונטה הצבאית השולטת במדינה אוגרת את משלוחי המזון האיכותי שמגיעים ממקומות שונים בעולם ושומרת אותו לבכירי הממשל - בעוד שהנפגעים מקבלים מזון שהולך ומרקיב.

 

עוד על הציקלון במיאנמר:

 

"ישנו תסכול רב מהעובדה שמאמצי הסיוע הבינלאומיים עדיין לא תפסו תאוצה, עשרה ימים לאחר שהסופה היכתה", אמר ריצ'רד הורסי, דובר המבצעים ההומניטריים מטעם האו"ם בבנגקוק, בירת תאילנד הסמוכה.

 

ב-3 במאי היכתה סופת הציקלון נרגיס באזור איראוואדי במיאנמר. מנתונים שפרסמה ממשלת מיאנמר עולה כי פגיעת הסופה הביאה ל-62,000 נעדרים והרוגים (34,273 הרוגים ו-27,838 נעדרים). עם זאת, האו"ם סבור כי מספר הקורבנות צפוי להיות גבוה מ-100 אלף. כשני מיליון בני אדם - מרביתם איכרים עניים - שרדו את הסופה, אך נותרו חסרי בית, ואדמותיהן הוצפו. אלה ניצבים בפני מצוקת רעב ומחלות.

 

האו"ם הודיע כי תוכנית המזון של הארגון מסוגלת לספק רק 20 אחוזים מהסיוע הנחוץ - בגלל בעיות לוגיסטיות ומגבלות שהטילה ממשלת מיאנמר. "אנו לא מצליחים להגיע לנפגעים מהר מספיק", אמר הורסי לסוכנות הידיעות אסושיאטד פרס.


עובד הצלב האדום נושא שק אורז שמיועד לנפגעי הציקלון (צילום: רויטרס) 

 

הניצולים הועברו למנזרים בודהיסטיים - או נאלצו ללון תחת כיפת השמיים, כשהם ניזונים ממים מזוהמים ומפגרים של בעלי חיים. מזון ותרופות הם מצרכים נדירים. הצבא - השולט במדינה ביד ברזל מאז 1962 - השתלט על מרבית הסיוע ששוגר ממדינות זרות, בהן ארצות הברית.

 

תושב זר בינגון: הצבא לא מעביר סיוע לנזקקים

למרות שראשי החונטה אמרו למפקד שהעביר את משלוח הסיוע האמריקני הראשון למדינה אתמול כי צרכיהם הבסיסיים של נפגעי הציקלון מסופקים, וכי "אין צורך בעובדי סיוע מקצועיים מבחוץ" - דיווח תושב זר בעיר הבירה לשעבר ינגון כי פקידי ממשל הביעו זעם על כך שהצבא לא מעביר סיוע למקומות שבהם הוא נחוץ. דבריו תומכים בטענות כי הצבא שומר את הסיוע לעצמו.

 

בראיון טלפוני מביתו בינגון, סיפר התושב הזר כי המזון שהעבירה תוכנית המזון של האו"ם זמן קצר לאחר האסון הועבר להאנגר צבאי. לטענתו, במקום אלה, הועברו לנפגעים מנות-קרב חסרות טעם ובלתי-איכותיות. התושב הזר סירב להזדהות

משום שחשש לחייו. הוא ציין כי לא ברור מה עלה בגורלו של המזון שסיפק האו"ם - והעריך כי ייתכן שהוא נמכר בשוק השחור, או נצרך בידי הצבא.

 

גם ראש ארגון הסיוע האוסטרלי CARE במיאנמר, בריאן אגלנד, אמר כי אנשיו ציינו כי לנפגעי הסופה מועבר אורז רקוב. "אנחנו מספקים לממשלת מיאנמר אורז איכותי", אמר אגלנד בראיון מביתו בינגון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תושב מול ביתו שנהרס בסופה
צילום: AP
מומלצים