שתף קטע נבחר

לא רק בטחינה ובחלבה - עוגיות שומשום

אוהבי השומשום מוזמנים להתענג על שומשומיות התחרה האלה, שקיבלו את שמן בזכות הדקיקות שלהן ובזכות השומשום הצפוף המשובץ בהן. אורן בקר עם מתכון שישאיר לכם בפה טעם מתוק

שומשומיות תחרה

מתכון באדיבות אורן בקר, "בליקר בייקרי"

 

המרכיבים:

100 גרם חמאה

1/2 מיכל שמנת מתוקה

כוס ורבע סוכר

1/4 כוס דבש

3 כוסות שומשום

1/4 כוס קמח

 


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית בגודל 60X40 ס"מ.
  2. מרתיחים בסיר שמנת, חמאה, סוכר ודבש תוך כדי ערבוב.
  3. כהשתערובת רותחת מוסיפים את השומשום והקמח, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
  4. אחרי שהתערובת הצטננה מרטיבים את הידיים ויוצרים עיגולים בצורת מטבעות רחבים.
  5. מניחים את נעיגולים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 13-14 דקות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פותחים את השומשום
צילום: יעל גרטי
מומלצים