שתף קטע נבחר

ארבעה קוקטיילים על בסיס ליקר סן-ז'רמן

אלעד חן, מנהל הבר של מסעדת "ברקרולה", רקח כמה קוקטיילים על בסיס ליקר סן-ז'רמן. גם אתם יכולים

ב"ברקרולה", שאגב מחזיקה בתפריט יין מרשים של מעל 200 תוויות, ושווה בהחלט טיול לפריפריה, אפשר לטעום את הליקר עצמו ולהנות ממנו בסיום ארוחה טובה, רצוי על קרח וסודה, וגם ליהנות מכמה מהקוקטיילים שאלעד חן, מנהל הבר של המסעדה, רקח ומכין במקום. אלעד אומר שהליקר משתלב יפה מאוד עם יינות שונים, במיוחד לבנים וספציפית עם סוביניון בלאן ניו זילנדי או יינות בעלי ארומות טרופיות. בעיני הוא מאוד אלגנטי, ויש בו הרבה מהטרופי בעצמו – ליצ'י, פסיפלורה, אפרסקים, אננס וגם יסמין וטעמים אחרים. מומלץ מאוד. המחיר בחו"ל סובב סביב 27-35 דולר, תלוי איפה קונים.

 

סנט-שמפן

קוקטייל מאוד מרענן ואלגנטי, עם מרירות טובה של האנגוסטורה, מלווה בארומות של תפוז, יסמין וליצ'י מהליקר. 

 

המרכיבים:

מנה (60 מ"ל) סנט ז'רמן

שמפניה יבשה (אילה, למשל)

קוביית סוכר

טוויסט תפוז

טיפות אנגוסטורה

 

הכנה:

  1. נוטלים קובית סוכר ומניחים על מפית מעל כוס שמפניה (פלוט). מטפטפים כמה טיפות אנגוסטורה על הסוכר, ומניחים להן להיספג.
  2. מסירים את המפית ומניחים את קובית הסוכר בתחתית הכוס. מנגבים את שפת הכוס בטוויסט התפוז. יוצקים את הליקר לכוס וסוגרים עם שמפניה. מגישים מיד.

 

מחיטו סנט ז'רמן

זהו לונג דרינק יבש, מרענן וארוך. בקשו אותו עם מעט נענע.

 

המרכיבים:

60 מ"ל יין לבן "סנסר"

30 מ"ל ליקר סן ז'רמן

לימון

נענע

1 כפית סוכר חום (אפשר לבן, אם רוצים משקה בהיר יותר)

 

הכנה
  1. בכוס לואובול כותשים פלח לימון עם סוכר חום וכמה עלי נענע. מוסיפים קרח כתוש ואת המשקאות וסוגרים עם סודה. סיבוב אחד עם כפית בארים ומגישים, מקושט בנענע.

 

מרטיני סן ז'רמן

זה הלהיט, בעיני. הג'ין עושה פה יופי של עבודה ומעשיר מאוד את הקוקטייל.

 

המרכיבים:

60 מ"ל סנסר

30 מ"ל סן ז'רמן

20 מ"ל בומביי ספייר

 

הכנה:
  1. מקררים כוס קוקטייל ("מרטיני"). משקשקים את כל המרכיבים על קרח ומסננים לכוס. מקשטים בטוויסט לימון.

 

אדלפלאואר מנהטן

הגרסא האלעד-חנית לזומבי: אין כאן אמנם רום, אבל כמות האלכוהול בקוקטייל הזה לא תבייש אף אחד.

 

המרכיבים:

80 מ"ל ברבן

40 מ"ל סנט ז'רמן

20 מ"ל ורמוט יבש

2 דאש אנגוסטורה

מיץ תפוזים

 

הכנה:
  1. מנערים את כל המרכיבים מלבד התפוזים על קרח, מסננים לכוס לאובול, על קרח. סוגרים במעט מיץ תפוזים ומקשטים בפלח תפוז.

 

שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק "

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים